Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Exam untuk kemasukan darjah 1 SRAI

Monday, May 30

Sabtu baru ni nuqman ada exam nak masuk skolah SRAI ni..ada 450 orang yang apply tapi nak amik 150 je kot..so mmg tatau la nuqman ni bole ke dak nak dapatnya..sian dia..peksa dah macam soklan budak2 darjah 1..hmm..saje je nk test..kalo dapat..ok..kalo tak dapat, pun ok..kita pegi je sekolah keb yang register aritu..

sebab apply sekolah ni sebab dia dari pagi sampai petang kat situ..takyah nk kena pikir van nk kena antar transit...mana anak aku nk makan..anak aku naik ke dak van suma kan..tatau lagi la lom lagi arrange betul2 cemana nuqman nak skolah nanti..yang pasti, nuqman masuk skolah darjah 1 nanti memang ummi la yang bz..sebab baby pun dah keluar time ni..mana nk cari neseri baby..mana nak menguruskan suma benda yang dah lama ala2 lupa ingatan ni huhu..harapnya suma pun berjalan dengan lancar n mudah..aminnn

ramai betullah..ada la dlm 12 kelas guna untuk exam ni..


nuqman masa ni dh seronok sbb mmbr tadika dia ada dlm kelas ni jugak..haihh..ntah jawab ke dak la nuqman ni..ntah2 main je lebih..kekekek..takpo la nuqman ummi redha je kamu jawab apa pun..mak pak takleh tunggu depan kelas..masa dah nk abis abah gi tgk nuqman..tgk dia cam ala2 nangis..skali tanya..sbb apa nangis..katanya tak tahan peksa lama sangat..hahahhaa..2 jam peksa tu..dia rasa lama sangat dok diam kot..dia kata dia dh siap..tapi keja kata jawab kejap kata tak..ntah le..tawakal je la.hihi..skali tanya balik sbb pe nangis..ingat ummi ngan abah tinggalkan dia..heheh..takkan la nak tinggal nuqman oiii..nk keluarkan kamu dari perut ni ingat senang ke...kekekekkeke


6 sweet thoughts:

atty's said...

semoga nuqman berjaya ye

genny da bomb said...

hihi thanks kak ti..ntah le buleh ke dak..kejap kata buleh..kejap kata dak..papepun tawakal je..kecik2 tak harap reti jawab ke dak haha

fazilzura said...

good luck nuqman ..

wah besh nye anak dh nk masuk skolah

n.a.j.w.a said...

2jam exam? giler lama.. cam exam kalkulus je ha lama bebenor..

JJay said...

wei, ada peksa nak masuk darjah satu skang? btw..SRAI tu apa...? macam serai ja

genny da bomb said...

haha..mmg sebut bunyi serai pun..hihih..ni skolah agama integrasi..nk masuk kena amik peksa dulu sbb dia mcm private under JAIS..saja awal2 ni kalo dpt skolah ni kira nuqman takyah la nk transit sana sini..dok situ smp petang..huhu

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino