Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Raya tertunda...

Sunday, September 26


hahaha jangan marah mak ye..dah lebih separuh syawal baru nak letak gambo kan..huhu..bukan apa,broadband kat umah line macam ampessssss,plus memang tak bape amik gambo raya pun tahun ni..nanti nk cilok gambo dari Adek yang memang banyak amik gambo ng kamera gabannye..hihi..gambo kat bawah ni suma amik ngan kamera cikai saja hahah..

Ok,macam dibagitau sebelum ni..raya tahun ni adalah turn abahnye side..Kelantan..8hb dah start balik raya..alhamdulillah perjalanan takde la jam..semua tak jam..especially dari Kelantan ke Kedah,n Kedah back to KL..line clear saja..masa balik kelantan tu ada la jam sket dekat bentong sebab hujan lebat pagi2 buta kan...semua pn bawak slow..

Raya first,umah abah buat open house untuk family n few kawan2 mama..menu raya (lupa gak amik gambo huhu) ada lontong,nasik impit,kuah kacang,roti jala,kari ayam,rendang daging,koktel..ape lagi tah..dah lupa hihi..awal2 lepas solat raya semua gi ke umah nenek abah..semua kira kumpul kat sana dulu la sebelum aktiviti2 lain..menu kat sana nasi dagang..memang semua rumah yang pi ada nasik dagang la..agak menggigil gak la sebab tak jumpa ketupat lemang kan..raya ke 4 balik kedah baru jumpa..fuhhh legaaa..so semua rumah mak pak sedara abah pegi la seterusnya utk raya kedua n ketiga..Kak long pun ada buat makan2 n luckily bukan nasik dagang haha...makan nasik putih ulaman kampung..perghhh lega lagi..


abah ng anak2 buahnye..dua yang paling besar si anis n aina lupa lak nak amik gambo..


new edition..Umar,anak Adek Hafiza n Halami..kusss semangat..3bulan++ 8kg!!memang tak takut nk pegang la sebab dah besar..

Nuqman yang hyper..kat umah nenek abah..menu nasi dagang

Dbuzz n Hafiza..belakng terpejam mata tu chef sepanjang zaman,abang aloy hihi

gambo abah n ummi memang kurenggg..

ng dbuzz n sepupu dorang..aisyah ke nama ek?adui tak hapai2 lagi huhu..




kat umah makcik zah..menu nasik dagang jugak..


kak da n halami

ni dah odw balik kedah..hehe spek pun spek raya..3tahun dah tak tukar spek hehe

this is new edition in my family..Muaz..anak abangku..

masa kat kedah plak..nasib baik ada lagi yang buat open house..abangku ng maksu ada buat open house sket2..umah maksu makan nasik carrot,laksa n bihun sup..menu umah bjeng plak bihun sup n rojak n so on...tak banyak sangat cerita nak cerita sempena raya ni..sebab mak dilanda sakit gigi yang membataskan mak untuk makan2..huhu..nasib baik la sakit gigi kan..kal dak..melantak plak nanti..so dari raya pertama sampaiiii la Khamis lepas baru la k sakit gigi..biasa la gigi bongsu,masa sakit beria2 nak gi klinik..tapi tak sampai2 pun pegi klinik huhu..bila dh ilang sakit..lupa la kejap..

So itu je la citer raya mak..orang dah abis cerita raya mak baru nk cerita kan..sadis tolll..janji adoooo...hahaha


2 sweet thoughts:

Najwa said...

suka aku kalo dpt mkn nasi dagang..kalo nasi kerabu laaaagi suka...

genny da bomb said...

sekali makan suka la..kalo sehari semua umah sama penuh nasik dlm perut wei..seb baik la aku sakit gigi..huhu

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino