Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Alahan Ohhh Alahan..

Wednesday, March 23

Sejak tau peknen masa 14hb Feb tu, mula la dok pikir kali ni loya ke dak..loya ke dak..nuqman dulu..teruk jugak la alahan sampai kena tambah air 2 kali..tak bole bau dapur, tak bole masak, bole makan nasik lauk kaaaariiiiiiiii mamak (ape la nama kedai mamak ni lupa) kt Taman pinggiran putra dulu je..sampai 5 bulan..baru stop..

Kali ni..mula-mula tu hepi la..ehh..macam takde alah je ni..cam ok je leh taram suma benda...hahahahaha..tapiiiiiii..tapiiiiiiii...sesungguhnya saat yang terindah hanyalah sementaraaa(nyanyi cam erra ye hihi)..dekat nak masuk 6minggu, aduimak segala menda menyerbu...takleh bau dapur,takleh masak,takleh bau segala benda...jalan dalam shopping complex pun suma benda mai menyerbu..nak menangis la ase masuk shopping complex pun bau busuk..uwaaa!!!tak cukup dengan tu..kali ni..masak nasik pun bau busuk..bukan takat bau nasik tengah nak masak tu busuk..makan nasik pun tak boleeeeee!!huhuhu..bukan takat nasik..mee..bihun..sup2..senang citer selected je la yang bole masuk perut..huhuhu..sedih..lapar sangat ase kali ni..sebab dah tatau ape je yang bole makan..

skang ni cuma makan buah ng roti je..sayur pun takleh makan..sup sayur tu busuk..bubur nasik pun busuk..uwaaaa!!kalo bole slim takpe la jugak..hahahaha..mmg lemak degil ni takmo selim2..kekekeke..roti pun selected roti jugak..nasib baik buah ni berair..bole la tahan..selalu pas makan memang muntah la..dulu masa nuqman..kalo tak lalu..layan tak lalu sampai perut masuk angin..pastu muntah sampai takde mende nak kuar..kuar darah..huhuhu..kali ni..cerdik sikit la..makan je la apa yang bole..at least muntah kuar benda tak sakit sangat perut nih..

Kali ni lom pegi tambah air lagi..ermm..tgk la..suma dok suh gi tambah air..tapi ntah..malas..hahahaha..sebab pe??penakut cucuk2..dah lama tak kena cucuk2 huhuhu..

Abah pun dh tatau nk beli apa kat mak ni kan..ye la..nk pi beli sdiri..kedai makan kan..segala bau ada..mana buleh bau..huhu..kalo kat opis..tempat duduk dekat ngan pantry..kalo orang makan je kat pantry tu,makan nasik ke sup ke..aduimakkkkk..terseksa jiwa dan raga den..huhu..

Teringin nak makan nasik ayam masak sendiri...tapi apakan daya..nak masak pun tak boleh..plak tu..itu nasik....huhu..kompem takleh makan..harap-harap cepat la berakhir semua ni..nak takmo makan..lapar..nak makan,tak bole..hari2 makan roti selected ng buah selected..sakit gak jiwa raga...huahahahha...saya belum pantang lagi!!!Nak makannnnnn!!!!





SABAQ YE GENNY!!!! kejap je tuhhhh...huhuhu

6 sweet thoughts:

my little family / kaftanbatik said...

genny, tahniah...
mcm akak dulu gak...huhu teruk ngat..semua xleh.. tp mmg turun byk la berat akak.

akak time tu mkn coklat, buah & roti ja..walaupun kn diet sbb diabetes..sampai 5 bln lebih br stop..

Genny try VCO..bkn saja2 promote ..sbb CPM yg peknan & alahan pun lepas amalkan tu dia kata dah ok..

genny da bomb said...

kak ayu..mmg tgh amik pil vco gak..tapi mcm tu gak la dok muntah..hahahahah...ermmm..tak tau nk buat lagu mana dah..layankan je lah muntah2 ni..harap2 tak lama la..

Najwa said...

alolo kesian hang..pasta ka piza ka busuk dak? aku ni sume makanan bau wangi..susah gak kalo sume wangi..sume nk mkn..pastu..pastu..phm2 je la..huhu

anies said...

byk sabaq k.. aku dulu 1st trimester hilang 6kg :) nk gain balik bukan senang.. ni nk bersalin baru naik byk.. semoga semuanya selamat :)

Luqman Jannah said...

Ciannya la baca alahan hang sampai cam gitu sekali. Takdak program masak memasak kat umah dah la jawabnya kan. Sabaq la, sat je kot. Beli stok buah n roti bebanyak la, dah itu je leh diterima tekak n perut. Aku pregnant 3x, tak penah lak alah itu ini, syukur la.. (G-HA)

LindaRahim said...

Sy baru baik dr alahan...3 bln yg pertama...sampai berat turun 2kg...tp yg paling best n indah adalah suami dan anak2 yg 3 org tu cukup rajin bantu buat kerja rumah, memasak n menguruskan diri masing2...semoga tabah n selamat sehingga melahirkan...

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino