Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

tag datang lagi

Friday, September 11

di kala kekosongan...tag menemaniku..hahahahahah..

5 perkara yang anda suka tentang bulan puasa?

-leh puasa dengan tenang tanpa gangguan2 orang makan la apa la bla2..kalo kena ganti posa di bulan tak posa mmg dugaan
-boleh balik awal time keje
-giat shopping untuk raya..kalo hari2 biasa takat shopping groceries je la..
-ada advance bonus(tahun ni dapat lambat le plak)
-waktu bila surau2 n masjid2 sedikit ramai orang dari hari biasa


5 perkara yang best masa bulan puasa?

-bazar ramadan @ pasar ramadann...i likeee
-senang nak cari menda apa nak makan..or yang terasa nak makan..tuju pasar ramadan saja
-tukar2 makanan ng jiran2 (tahun ni tak dapat lagi tukar..jiran2 pun dah senior segan plak)
-aaa susahnye nk pikir 5 perkara pun huhuhu..ermm..leh merasa macam2 kuih raya
-leh la menslimkan apa yang bleh slim hahah...idokk jugak sebenarnya..


5 jenis makanan/minuman yang wajib ada masa buka puasa?

takde la wajib ada...yang wajib ada air laa...yang lain2 sunat saja
-bihun sup
-bubur kacang
-kuih muih
-makanan abah
-makanan nuqman


5 perkara yang wajib anda lakukan sebelum berpuasa?
erkkk tak paham sebelum puasa tu sblm ramadan ke sblm nk start posa aaa
-kalo sebelum ramadan kena setelkan segala puasa yang tertunggak..mintak maaf ng orang2..
-kalo sblm start posa kena la sahur..tak paham soklan so tanak jawab 5 hehehe


5 cerita best/tak best puasa anda?
-masa kecik2 aku sgt bodoh...start posa penuh masa darjah 4..darjah 3 posa 28 hari..masa posa darjah 2...aku posa 15 hari..masa posa time ni..bodoh gile dah tahan napsu smp kul 6.30petang skali mak masak cucur udang aku gi hentam curi makan senyap2..bodoh betul! dah lagi sejam camtu je nk bukak posa hahah..posa2 ni aku tak ganti la sebab lom baligh lagi kan...diamponkan hihihi..
-selalu gak curi togok air paip kat skolah..tak tahan dahaga...ni masa lom baligh la ek...dah cukup umo mak tak tinggal hihi..
-tolong nyibuk amik bau apa mak masak mmg best hehehhee..mak plak memekak soh main jauh2


5 orang yg tepaksa bocorkan rahsia puasa dorang?
sape rasa nk buat dia buat la..tapi org ni kena buat..heheheh
-mak nye humairah
-kirana
-alinx
-MA
-mama uzma


3 sweet thoughts:

Mummy Dasy said...

amik ye ngah kekeringan idea...

kirana said...

ish dok tag aku gak tu

sekeh nak?hehehe

genny da bomb said...

ha mummy amik le hihihihi

ana..sekeh la i..i rela hahhahaa

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino