Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

balik raya+raya pertama

Wednesday, September 30

hah..baru nk citer pasal raya..haih..pagi ni nuqman buat ayat yang sama..alahaii..smlm masa amik kat neseri hepi bukan main..pagi2 ni dia buat ayat sedih dia lagi..tgh bawak keta abah call cakap nuqman nk cakap ng ummi..huhuhuhu..dengar je la dia nangis thru phone..

oklah..citer pasal raya la plak..hehe..aritu mak balik kedah bertolak dari sini ari kamis lebih kurang kul 4.15 pagi camtu la..benti jap mcd beli makan untuk sahur sbb takmo stop kat mana2 except for solat subuh saja lah..so sampai kedah lagi 10min nk pukul 9..hehehe..jalan mmg clear sampai naik boring pun ye nampak gelappppp jek..kalo ada keta lain at least nmpk la jugak lampu kete2 kan hoho..

mamat ni lena spjg jalan..lagi sejam nk sampai baru bangun

kat petronas mana ntah ni..lupa..benti solat subuh


menten lagi pagi2 buta hahah

gambo sesi buat ketupat ke rendang ke kek-kek ke mak tak sempat nak amik sebab bz betol masa kat kampung..huhuhu..tahun ni bondaku cuma arah aku buat itu ini semua..huwaa...tapi takpe penat2 nak buat utk raya kan..ari jumaat gi baling cari periuk2 kuali2 untuk rumah..balik penat2 wat masak untuk berbuka plak..mak tak posa so telah dikerah kerja berat huwaaa..so menu aritu adalah rendang hentaman mak..kalo cuba resepi baru mmg kena test dulu famili ku ni..nk test samada lepas ke tak nk dimakan ng ketupat lemang..jawapannya..sesuai untuk dimakan dengan nasi2 segala macam nasi..haiyoh..familiku mmg sangat particular bab rasa makanan huhuhu..kalo kat sini member2 cakap dah sedap..balik kampung lom tentu ko dapat rate bagus hahah..
malamnya gi umah kak mah buat kek 3 bijik..dua kek coklat kukus,satu kek prune kukus..saja dia ajak buat kat umah dia beramai2 sbb rumah dia ada byk pengukus..sbb aku gak tukang nak buat suma mende (kakak2ku begitu mengharapkan aku hahah) so lepas suma siap aku biar je suh kak mah nunggu smp kul 1 pagi kitorang yang lain2 chow balik..hahahhahaa..tu la..nk suh buat kat umah dia lagi..kakakakaka..
sabtu plak sesi wat ketupat n rendang..pun mak dikerah kerja berat hahaah..takpe2 nasib baik nak raya so mak buat je la suma sambil dibantu kak bie n mak..dekat nk siap abg nazim sampai tolong la cucuk ketupat sebijik dua..rendang daging tahun ni mmg mak nye resepi la sebab bondaku terchenta sua je resepi suh mak buat suma benda..2 round buat rendang ni..raya kedua buat seround lagi hoho..


ensemnye abah - kata nuqman

eiii menci nk amik gambar ng budak nuqman ni..mcm2 hal


bergambar ng mak
me with mak


us



ehh tetiba termasuk gambo raya kedua..takpelah..hahaha

gi melawat kubur ayah..tak puas ati ng sape yang urus kubur..tak tebas!!!racun jek..haihhh semakkk!!

al fatihah to ayah..
balik dari kubur..sesi berkunjung ke umah mak2 sedaraku yang buat makan2 hahah..mula2 gi umah kak mah..makan bihun sup..balik..dlm lunch gitew gi umah mak lang..makan nasik ayam..abis kat situ gi umah maksu plak makan laksa..pastu dahh dahh cukup cakap ng abah..kita balik golek2 le plak..kenyang sgt dah perut..hihihi..
sambungan raya kedua nnti la ye..gambo selow bangettt nk masuk..blog ade poblemo ke atau line poblemo..ntahh leee..

7 sweet thoughts:

kirana said...

hang nak masak apa kami nk pi sebu umah hang ni

wehh...mana tudung hang...tudung tu kelepet la ..jahat aku nk gak kutuk hang

genny da bomb said...

weh ana..yang kelabu tu la tudung munawwarah hahahaha..utk raya aku tak pakai tudung camtu la lagi..so far nk pakai bawal gak lagi hahahaha..

mama uzma said...

kak ana nak join seperut gi serbu umah kak geni gak..!!keh3...

betui tu kak..
mcm mana pun tetap nak pakai
bawal gakkan..hihi

genny da bomb said...

mam uzma - hihi ala malu la nk serbu umah tak seberapa tu..haha

tu lah..still nk pakai bawal gak lagi..

my little family said...

gelap ke blog akak? ish2..akak tgk ok jekk tp mmg dah tukar cat..kasi kaler ijau lagi..celebrate raye maaa...

atty's said...

happy je nuqman..sambut raya ha..hehhee..salam aidilfitri..

AbahNuqman said...

raya memang best.. suka nengok nuqman main ngan sepupu2 dia.. bukan nak duk ngan kita..

raya ketiga dah berjalan kat umah famili belah arwah ayah.. elok gak.. rasanya org gi jalan umah dorang masa baru2 kawin dulu.. ada yg masih ingat lagi kat kitorang.. terharu gakk.

last day bertolak balik kelate, mak wat nasi goreng peberet abah.. hehe.. best!

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino