Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

kunjungan ke hospital serdang..

Wednesday, September 2

disebabkan demam abah yang kejap on kejap off,mak keje pn tak sedap ati,so arini mintak half day nk bawak abah ni gi hospital pulak..sana sini suh bawak gi spital kerajaan pulak..so ikut la nasihat suma orang..mula2 abah ni tanak gi sebab masa mak sampai umah dia cakap dia ok..tanak gi..tapi mak ni tak sedap ati paksa gak so bawak la dia gi sana..ingat nk suruh dr buat test darah..bila dah sampai sana,dah kul 4 petang..harap2 sempat la,nuqman pun tak amik lagi malas nk angkut dia kang dia plak terdedah skali ng orang2 tak sihat kat spital..

borang abah..dah siap cek bp bla bla..


masa cek bp..demam abah ni mmg nk kena luku kepala la..masa cek ni plak dia tak bape nk panas..haru betoi


cek ng dr plak.."hah..ni demam kura je ni" byk la dia nye demam kura..demam kura mende dah 4 ari huhu..bla2 tanya tetiba dr ni "muka awak ni familiar la..penah keje spital ke?"..tetiba tanya mak gitu..mak pakai mask cemana la dia nmpk muka mak hahaha..agaknya nmpk cam aisya ayat2 cinta kot kakakakka..
dr ni tak macam dr la..bahasa sempoi jek mcm kawan2..mak mintak time slip pun dia suh mak isi nama sdiri "awak tolong le mudahkan keje saya..nnti saya sain je"
macam2 lagi la dr ni bebel..pasal ubat ori ke generic ke mende tah..pasal mc..pasal gaji dia(bleh plak dia suh kitorang tanya bape gaji dia)..kelakar dr ni..
pada sesiapa yang kompius cemana nk pakai mask..sila tgk gambo ni ye..kesimpulannya...yang warna2 tu kat luar ye kengkawan..yang putih kat dalam..
sudahnya abah takde plak kene test darah..agaknya masa dr cek ni panas dia tak melampau..n paru-paru pun takde masalah..takde cam sesak ke ape..nk suh buat jugak pun dah kul 6lebih..kang kul bape nk amik nuqman..
arini mmg bukak posa asal boleh je la..takpela janji bukak posa..hope cepat le abis ketidakstabilan abah ni..risau leee...




11 sweet thoughts:

kirana said...

tgk la seminggu ni baik la kot tu

Siti @ nurie said...

risau kan kalau demam berlnjutn...kene lak kene time2 tgh haru biru ni..risau je..

erk..siti ada pernah kene ngn dr cmni...bila kita risik2, rupernye dia dr pelatih...erk?..pandai je check?..ha ha ha

genny da bomb said...

kirana - tu la..hope lepas ni ok la..

siti @ nurie - mmg risau le..tp cara dr ni cam dh otai dah sket..mcm dah biasa..siap citer kata bulan posa ni kurang sikit orang..reda sket dah h1n1..

my little family said...

Genny, rajin tul snap gambar depan Dr tu..dia tak kata apa ke? akak segan sbb tankut nanti depa kata pasaipa plak la minah ni..hehehe

genny da bomb said...

my little family - kak..hahahhaa..kene guna skill sket aa..hhahaha ampess skill mende..takde la..saya buat2 cam nk cek msg padahal saya amik gambo hihihihi..

dr tu pun tatau saya amik gambo dia..hihi

cikda said...

genie
aku pun slalu wei..
kat rumah demam..gi kat depan doktor..sejuk dah badan..hampeh tul

genny da bomb said...

cikda-tu la aida ooiii..aku ni nak laki aku kena cek darah..tp demam dia time tu so so jek..tu yg dr tak buat test pun

sujaihah said...

tu yang payah tu,,,takkan nk tunggu demam panas br cek...

payah la ..ni rasa nak jadi doc ni

adeeb-sama said...

kadang2 doc xcek darah melainkan ada indication yang pesakit mungkin ada systemic infection. lgpun, simptom yg abe ade, mcm infection of upper respiratory system je. which is usually due to virus. tp xsemestinya H1N1. virus ni yg selalu bg org sakit tekak n demam tu. antibiotik selalunya xjalan sbb dia akan sembuh sendiri. kita risau H1N1 bila ada simptom yg lebey bahaya mcm sesak nafas ke, sakit2 urat, sakit sendi etc. so dun worry k baini. iAllah xlama lg sihat la abe tu. suh die minum air byk2..

AbahNuqman said...

Alhamdulillah, demam skang nih dah berkurang.. yg tnggal cuma sakit2 blakang ngan sakit pala/ penin2.. ntahla maybe dah brbadan dua kot...

AbahNuqman said...

mekasih laaa ummi, siap gi cari ketam kat pasar borong semata2 nak wat sup ketam kat abah.. abah pon tak tau lagi le camne, nak sangat doktor amik darah utk cek sakit apa..

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino