Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Kuasa Rotan...

Tuesday, May 18

Rotan..ya dulu masa zaman belajar guru-guru gunakan rotan bukan sekadar nak tunjuk papan hitam..paling utama digunakan untuk merotan la kan..kalo zaman dulu..mak pak ni ok kalo guru-guru ni merotan anak-anak..dulu-dulu jarang dengar kes rotan yang keeterlaluan..kalo kita balik bagitau kita kena rotan sebab tak buat keja sekolah,lagi mak pak tambah rotan lagi ada la kan huhu..Sekarang???jauhhh sekali..pantang diberitahu anak kena rotan,mak pak terus ke sekolah mintak penjelasan..tak cukup dengan tu..buat laporan polis lagi..tak cukup lagi?saman pulakkkk..hmm..tu lah cabaran guru zaman sekarang..adakah guru yang menyalah gunakan kuasa??atau anak murid yang terlebih manja..hmm..kalo tanya mak,sape suruh tak buat kerja kan..kalo buat kerja takde la kena denda kan..mungkin ada la segelintir guru yang ada buat mcm ni..tapi segelintir saja..selebihnya mak rasa budak2 ni yang manja kot huhu..jangan smash mak..semua ada pendapat masing2 kan..Selamat hari guru untuk semua yang bergelar guru..

Ehh melalut sudah..sebenarnya nak cerita pasal rotan la jugak..dekat rumah memang ada beli rotan..masa beli rotan dulu nuqman bukan main meraung lagi..hoho..apsal yang dia takut dengan rotan pun tatau la..padahal tak penah pun ajar dia rotan tu cemana..agaknya tengok kat neseri kot kan..ckgu pegang rotan masa ngajar tu ke..

Sabtu pagi hari tu..nuqman cam biasa la kan..asal mak dok rilek je.."ummi nak beli menan bla bla bla","ummi nak beli bla bla nak beli nak beli nak beli"...semuanya nak beli la pendek kata..huhu..tapi nuqman salah timing tanya pagi sabtu tu..nak nak plak ummi dia tetiba menjadi singa pada hari itu hahahah pity him..dek kerna asik mintak itu mintak ini..last2 mak cakap.."Asyik nak beli mainan je..meh ummi nak tengok belajar cemana pulak..belajar pandai baru la ummi beli menan"..maka mak suruh la dia mengeja.....

Sekali suruh...tak reti..dua kali..tak reti lagi..10 kali..tak reti lagi..maka maknye dah jadi hangin..tatau la jugak kat tadika dia dah blajo ke blom..kalo dh blajo patut la mak marah..kalo tak blajo lagi,sian nuqman..hahaha..masuk stor..cari rotan..kuar stor..nuqman nampak rotan,terus la berjurai2..mak pun cakap la.."apa nangis2..ummi tak buat apa2 pun lagi,nangis buat apa?"..sambil menjegil bijik mataku(hahah kesian gile tgk muka dia..tapi takpe la nak ajar sikit)..dok berjurai lagi..mak pun rotan la atas tikar..piap!!hoho ganazz makk..terus nuqman diam..mak pun cakap la..
"ha apa lagi..cepat eja ummi nak dengar"

Terus bole eja..terus masuk dalam otak..huhu..tatau la dek kerna takut ng ummi dia ke atau dia memang dah reti eja saja buat2 tak reti sebelum ni ke..haihh...sampai nak kena kuarkan rotan la pulokkkk....





video

SORRY YE NUQMAN..KALO TAK WAT GINI TAK BLAJA..HAAA KAN DAH PANDAI..

14 sweet thoughts:

Lovely Bella said...

kene ade pressure baru die leh buat hehehe... tp kecian die.. heheh nak menan tapi kene eja dulu..

kirana said...

aku nk kena beli gak la hehehheh
dok bygkan muka hang dok jegil anak..tangan berselingsing..pegang rotan hahahahha

fazilzura said...

emm betui kan , dulu2 bile cikgu rotan .. kite takut sgt2, now kalau cikgu rotan , report mak ayah pehtu simbah cat kat kete cikgu ... budk2 zaman skang ni langsung xdak disiplin

*8 wat maso ni anak ku takut lg dgn jelingan mato ku .. x yah rotan lg

cikBee said...

Aku pun takut kalo hg pegang rotan..ekekeke
btw, huruf 'i' tu awat tulis huruf kecik tp yg lain2 huruf besaq? Nnti nuqman confuse capital n small letters ;-)

genny da bomb said...

cikbee-sarah,kalo aku wat I besaq nuqman ingat L kecik..hohoho..sbb tu aku letak titik kekeke

cikda said...

thanks genny kerana memahami

cikda said...

thanks genny kerana memahami

genny da bomb said...

kirana - haha ana aku ni muka ja garang..dalam hati ada taman gak oii..

genny da bomb said...

lovelybella - dia selalu sgt mintak menan..asik beli menan nk gak tgk skill yang ada hehe

genny da bomb said...

fazilzura - bijik mata ko besar tu anak ko takut..hehe..nuqman ni dh tak bape nk makan saman ng jegil..kena buat benda lain plak la haha

cikBee said...

Hg buat capital 'I' yg kena garis atas & bawah. L kecik just one straight line ja
Kalo blh jgn campur capital n small letters, esok2 depa akan cacamarba-kan huruf2 tu hehe
Nnti cikgu yg pening bila tgk budak2 tulih sat huruf besaq sat huruf kecik
:)

genny da bomb said...

cikbee..takpa nnti hang ajaq anak aku naaa

Fiena said...

hahahaha
hang mmg garang...
tok byg2 dulu slalu kena penampaq ngan cubit
sakit nk mam
hahahahahaha

Anonymous said...

ha ha ha ha .. nak gelak guling2 .. CT jadi Cikgu .. ahakssss... takpe.. nak jadi great mum mmg mcm tu...(kak Yatie)

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino