Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lawatan ke Kilang Coklat Beryls

Thursday, May 27

Arini,Nuqman ada lawatan ke Kilang coklat Beryls kat Serdang anjuran tadika dia..Dulu masa blajo kat UPM tak penah pun tau kilang coklat..bila dah abis belajar baru la tau ada kilang tu..tu pun sebab dok serumah sewa ng budak yg penah praktikal kat situ..wahhh mesti beshh praktikal kat situ mesti selalu makan coklat kan..

Pagi ni..Nuqman bangun awal..sebab mak bisik kat telinga nuqman,kalo tanak bangun ummi tepon teacher cakap nuqman nak tido tanak pegi lawatan kilang coklat. Terus bangun duduk walopun mata tu berat2 nak bukak..huahahahhaa..mak selalu je umpan nuqman bangun macam2..antaranya camni lah..kekekeke..memang kena tipu manjang la nuqman kan haha..

Dah siap2 mandi suma pakai baju anta la gi tadika dia..arini tak macam hari2 lain la..hari lain muka tu jarang nak manis..ye la kena belajar kan..arini..nak cepat je sampai tadika..sampai2 turun terus takyah suruh2 keluar keta hehe...cakap2 ng teacher lebih kurang,bagi kat teacher duit kot2 nuqman nak beli apa2 pastu mak terus gi keja la..lupa nak pesan suruh amik gambo..

sampai opis..kul 11 baru teringat nak mesej teacher dia tanya..katanya nuqman ok..tengah makan kat marrybrown..alamak dh terlepas la gambar2 kat kilang coklat..tapi suruh gak la teacher amik gambo nuqman sekeping dua kat marrybrown nilai 3..dorang wat sambutan harijadi untuk bulan mei kat sana..


sengih pesen apa ni nuqman..

ha ni comei sikit..

bagus2 nuqman behave sikit..

So alhamdulillah la nuqman selamat pegi n balik..bukan apa..kami risau nak bagi nuqman ni ikut aktiviti yang takde kami..sebab dia penah dulu hilang kat dalam jusco sebab suka tol merayau2 kalo kita terlepas tengok..uwaaa..masa ilang tu rasa cam nk terkeluar jantung mak huhu..nasib baik jumpa balik..malu la time tu terjerit2 dalam jusco cari dia..barang nak beli pun main tinggal je time tu..ish nasib baik jumpa balik..kalo tak jumpa..haih tatau la..

Balik tadi excited citer apa yang dia tengok kat kilang..mak pun layan la dia dok cerita kan..nuqman bawak balik coklat beryls la kat ummi ng abah dia..heheh bagus2 nuqman...thanks teacher fiza tolong belikan untuk nuqman ye!




4 sweet thoughts:

Encik Tikus said...

haha,nuqman comel lah :)

Lovely Bella said...

akak ade dpt coklat free tak?? mauuu skit.. erk..

genny da bomb said...

en tikus - nuqman comel cam ummi dia la hahak

lovely bella - dua kotak kecik dah abes..tinggal satu kotak besar n satu normal cam cadbury bar tu..tak salah ada sale..pi la kilang dia heheh

wan sujaihah said...

haa tu la kan wan dah kata...nuqman pandai jaga diri nyer...akak tu yang risau sgt...nuqman tu dah besar..tak lama lagi dah sekolah....mak wan cikgu tadika selalu kata...bdk klu ngan kawan baik...

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino