Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Celoteh Nuqman

Tuesday, February 15

Nuqman skang ni memang kalo bercakap dah macam orang tua..tapi ada la part2 dia kadang2 dia pikir panjang nak cakap apa..tengah pikir penggunaan BAHASA BAKU yang paling sesuai la kot..hahaha..sejak2 dah umo nak masuk 6 tahun ni, memang macam2 benda la dia demand,pandai trick gak dia ni..tapi trick2 dia pun ummi dia lagi pandai membaca tricknya..cuma saje je melayan akal dia..hehehe..jom baca dialog2 nuqman bersama umminya...haha

Nuqman :"Ummi,kenapa sikat rambut saya buat belah?"
Ummi :"nak bagi nampak ensem sikit la"
Nuqman : "ummi tau dak nampak macam orang miskin"(errkkkk ni mesti kawan2 tadika punya ayat ni)
Ummi:"mana ada nampak miskin,nampak kemas la..dah tu nak kena wat rambut cemana"
Nuqman : "ummi sikat bagi naik-naik la (macam trojan tu kot haha)

................................................................


Nuqman : "ummi nanti jangan letak spender yang ada katun-katun kat belakang tu untuk bawak neseri ye"
Ummi : "nape pulak..comel je spender tu"
Nuqman : " saya tanak yang tu, nanti semua orang gelakkan saya..kata saya pakai seluar terbalik (huhuhuhu penangan kawan2 lagi)
Ummi : " hmm..ok la...nanti kalo ummi beli spender baru kita beli yang untuk orang macho je ye..katun2 tak payah.." (nak macho pulak anak aku)
Nuqman : "saya benci spender katun kat belakang" (huhuhuhu)

Kepada pengeluar2 spender sekelian, lepas ni jangan la lagi buat spender katun kat belakang ye..kalo ada 1000 atau lebih kanak2 yang kena macam nuqman, maka akan lingkup la perniagaan anda..kahkahkah..sile pikir design macho plak pasni ye..hahhahaha..

dari aritu ada sebut nak makan pizza yang dadu2..apa benda pizza dadu ni tatau la..tengok iklan Pizza hut tu la..so cakap la ngan dia time tu..nnti bila ada masa kita gi ye..sebelum balik dari rumah singgah la 7E...

Nuqman :"ummi, saya nak aiskrim bole"
Ummi : "amik le...amik kat abah skali "

dekat kaunter nak bayar...
Nuqman : "ummi..saya nak tuuu" (tunjuk kat kinder joy)
Ummi : " dah dah cukup..kan tadi cakap nak makan pizza kan..mana bole beli banyak2 makanan kat sini"
Nuqman bisik " saya tanak la makan pizza...nak yang ni pulak"

mak pun ok je la kan...dah bayar..masuk keta..sekali dia cakap lagi..

Nuqman " Ummi,tiba-tiba saya rasa nak pizza pulak "
Ummi : " oo pandai ye nuqman..tadi cakap taknak..ni nak pulak dah"
Nuqman : " taktau la..tiba-tiba je saya rasa nak makan piza pulak" (banyak laaaa..trick ye)
Ummi : " hah tengok la bila ummi rajin " (hahah sampai skang pun lom pegi lagi..malas nak pegi pizza hut warta..susah nak parking hehe)



Skang ni..suka sangat dia melukis..abis la segala buku-buku kat rumah yang ada page kosong dilukisnya..sampai buku pi team building tahun lepas abis dicontengnya...macam-macam rupa ada..kebanyakannya ganaz2 belaka..kalo lukis muka ummi ngan abah pun jadi juling manjang..hahah..kelakar la nuqman ni..semalam sempat la amik gambo dia melukis..sudah maju sikit lukisannya..hehe


ha tengok rupa nuqman lukis..yang kat atas tu pizza..macam2 rupa bintik tu ada makna okeh!!ada sosej,cheese,tuna,daging..bondo lagi tah dia sebut..layankan aje hahahaha..gambo katun tu plak pesen skang dia suka lukis muka leper gitu..tiru katun Flapjack kot..cuma flapjack ni pakai kopiah..wakakakakakaa..


3 sweet thoughts:

Encik Tikus said...

haha macam macam lah nuqman

e j a a z i z said...

ahaks....suke la nuqman ni...budak cerdik...jadi mcm bakal anak saya lagi best :

babah tanye : a AYAM. cuba eja ayam.
anak saya : a- a, y a m : ayam
babah tanye lagi : b bola. cuba eja bola.
anak saya : dia diam n berpk...dan
terus mengeja..a- a, y a m : bola..

ahaks...tak sabor nak ngajor anak ni...

atty's said...

budak2 sekrang semuanya bijak2 belaka.

Jom baca: DiamondRing

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino