Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Keluar dari tadika tak disedari Teacher..

Thursday, February 24

Semalam balik keja, macam biasala abah call gitau dia akan amik Nuqman..so takde la rush nak bawak keta balik..bawak rilek-rilek je la..dah dekat tol kajang. call abah tanya dah amik nuqman lom, abah gitau nuqman takde kat tadika!!!! APE??????berderau darah ase...tanya la cemana bole takde..skali dia pi rumah kawan dia yang sama lorong dengan tadika tu...cikgunye tak sedar???kisahnya...budak2 yang dah balik tadika kat situ, ada yang datang balik kayuh2 basikal kat depan tadika..cikgunya tak perasan nuqman ada sekali dalam kelompok tu..bila abah datang nak amik baru sedar nuqman takde...menggelabah la cari..nasib baik dia ada kat umah kawan dia..kalo kena bawak lari ngan orang lain..memang jadi hantu la saya kat situ...takpe2 cool cool..

ni lah kali pertama katanya jadi macamni..tapi saya dah pesan ngan teachernya please take extra attention kat nuqman sebab dia memang suka buat benda senyap-senyap ni..


Sampai je depan umah, nampak abah ngan nuqman nak naik motor nak kuar...mak bagi isyarat kat nuqman suruh berdiri tegak kat situ...dah park2 keta...muka menikus ni tengok ummi dia..awal-awal cakap "saya minta maaf" ..mak pun apa lagi..sekolahkan dia kat situ jugak,dengan tak tutup enjin keta lagi terus pot pet pot pet pot pet...nuqman dengar je ngan muka terkulat-kulat..geram sungguh ni..ikutkan ati nak je piat2 telinga dia..tapi mikirkan ni baru first time jadi so cool lagi..bagi ceramah bla bla bla bla baru lepaskan dia pi makan ngan abah kat luar...

balik dari makan, abah kata dia makan sikit..mak tak puas ati lagi ni..amik la salad semangkuk (mmg nak makan salad) ...denda nuqman makan salad ngan ummi..selalu susah nak makan sayur kan..liat kalo suh makan sayur tu..tapi sebab takut ngan ummi dia..lebih semangkuk salad tu abis..nganga makan macam makan nasik je..ooo bole je kan makan sayur..siap cakap..mmm sedap la salad ni ummi, saya bole makan banyakkkk...BODEKKKK!!!!huhuhuhu



tak cukup ng tu..umminye bagi satu denda lagi..giginye memang ada yang longgar-longgar dah..sebelum ni orang nak cabut tak bagi..tapi sebab geram..semalam maknye ni pun cakap..nak goncang gigi tu sampai cabut (mmg dah longgar sangat ye..mak bukan mendera hahaha)
..maka sua la mulut..SAYA YANG MENURUT PERINTAH...hahaha..tak berani nak buat perangai..makanya....




-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



geram pulak tengok muka budak bertuah ni!!!sengih okeh!tak berani nangis kot hahahaha



dah dah!!!emo plak pagi-pagi huhuhuhu

8 sweet thoughts:

my little family / kaftanbatik said...

sama la.. ANis pun takut klu mama & abah dia marah.. tp tu la klu marah kat dia..dlm ati akak menangis sama.. kesian tgk muka dia..
lagi la klu abah dia marah anis lebih2.. xleh la.. sampai abah dia xberani nk mrh lebih2.. :-)

tp sib baik ANis ni jenis dgr kata.. alhamdulillah

ana-kirana said...

huishhhhhhh ganas tu geni hahahaa :P

Najwa said...

tu diaaaaa..geram pnya psl gigi anak hg cabut..muahahaha ;p ok la tu.. complete tiang gol atas bawah.. tp part denda mkn salad tu yg paling best.. hahaha

JJay said...

hahahahaha..aku rasa hg mengambil kesempatan suh nuqman makan sayur...hahahaha

genny da bomb said...

huhu kak ayu..kalo dah kuar dari tadika ni mmg kena marah dia la..buat kita risau haha

ana, u know me hahahaha

genny da bomb said...

najwa, mmg geram sungguh yang aku letak salad depan muka dia suh makan semangkuk..yg geram dia kata sedap pulak..kalo tak sedap tu aku puas ati sikit la..biar dia rasa terpaksa makan..kekekkee

jjay - mmg pun..aku amik kesempatan suh dia makan sayur or buat benda2 yang berfaedah kalo time dia buat salah..dia tak berani nak menjawab kalo time gitu hahahahahha

Lenny said...

genie.. nak tergelak pn ada...

tapi kalau lenny alya buat perangai lari ilang camtuh.. mmg putus nyawa kejap.. takut ok..!

teacher mmg kene take extra attention.. jgn senang2 lepas camtuh jeee... zaman skang.. byk org yg tak dipercayai ada..

hehehe.. tapi nuqman nieh comel la.. pandai plak amik ati ummi dier tgh marah erk...

Nor Adibah said...

hehe, bie gelak sorg2 baca entry ni.. xbleh bayang muka nuqman yg terkulat2 tu.. ahhahaa..

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino