Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Bento la pulak..rajin ke?

Sunday, July 4

Oleh kerana teruja dok menengok Anis nye blog dengan segala bento-bento yang kiut miut yang dia buat,maka saya pun dengan perasaan teruja jugak semalam gi jusco membeli barang2 yang sepatutnya..haha bukan nak buat kesemua bento yang ada,nak buat yang rasa paling senang sekali dalam banyak2 bento yang Anis buat..kakakakka..

Pagi ni,lepas gi jogging 7 round (mcm byk tapi power walk je lebih ahaha) kat taman,berenti sebab hari nak ujan..terus la pi ke pasar tani plak kat belakang PKNS bangi..beli lauk apa2 yang patut...balik umah..dorang sarapan..kul 12 camtu baru la start proses buat benda ni,disamping masak lunch la kan..hihi..makanya lunch arini adalah kari (orang kedah panggil gulai) ikan tenggiri,ikan kembong goreng dan bento dibawah ini..hahaha

haha ni lah hasilnya...tidaklah seteliti anis punya..baru la tau bukan main susah nk buat bijik matanya...huwaaaaa..kena ada gunting comei baru bole buat kot..nampak dalam blog anis cam besar..rupanya menatang2 ni kiut miut n agak sukar nk buat bijik mata tu huhu..apa yg ada dalam gambar is sosej,telur,nasik kepal2,itam2 tu seaweed,bijik2 ijau tu green soy bean,bawah ada brokoli..nama bento..mari bermain bola!!haha

nuqman bukan main seronok nengok..

seronok tengok je lebih..makannye idak jugak..yang ijau2 kompem masuk mulut mak pak dia yg lebih huhu..dia makan nasik,telur n sosej tu je disamping sepinggan nasik lunch..


To Anis, aku ase aku tak rajin dah nk buat pasni..hahahahahahhahaa...sebab nk buat tiny2 mata n mulut tu time consuming btol kekeke..aku ni dh le tak sabo..tapi sebab aku teruja nak buat yg senang tu..aku buat le jugak..kalo nak suh buat cam lain..idak le aku kretip..

6 sweet thoughts:

Anis said...

Tahniah! Anda telah berjaya!!!!
Comel Octo-dog tuh... Macam dah expert ja... hehehehe...

Lovely Bella said...

hehehe comey jerk akak... heheheh :) leh buat kan untuk bella n bebudak len skali..

kirana said...

comeyyynya ...

n.a.j said...

wah...cantik tu..

takpo presentation penting...
masuk mulut mana itu belakng kira...

Anonymous said...

tapi.. akak tabik springg.. toing toing toing kat ct .. sbb rajin sgt dan berjaya hasilkan bento .. walaupun akak tgk tu akak tak reti nak mkn mcm mana .. but sooo cutee...

Anonymous said...

tapi.. akak tabik springg.. toing toing toing kat ct .. sbb rajin sgt dan berjaya hasilkan bento .. walaupun akak tgk tu akak tak reti nak mkn mcm mana .. but sooo cutee...

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino