Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Puasa day 4..

Sunday, August 15


haaa...kelas update blog waktu sahur haha..bulan posa ni kalo ari cuti baru la dapat memasak dengan tenang..kalo ari keja macam susah sket la..takde la susah..cuma penat mengharung jalan yang semua pun berkejar nak balik waktu yang sama tak kira kaum..sampai2 umah ase exhausted..kalo tak penat bole la masak..minggu ni akan dicuba la masak ari keje..barang pun dah beli hopenya sempat n tak penat la lepas balik keja..kalo penat,bazar ramadan depan umah ajaaa...hehehe..

Semalam baru la mak dapat tengok sendiri nuqman puasa penuh..skang udah pecaya nuqman memang puasa la..kagum kejap dia mampu puasa penuh..mak dulu pun mula puasa penuh seingatnya darjah 2 kot..dia tak merengek meraung langsung..ada la sekali dua kata lapar,nak minum..tapi bila cakap kejaaaapppppp je lagi dia continue la main..terkinja2 terlompat2 tak penat pun..kita plak yang risau takut dia haus kan..tp semalam memang terbukti la nuqman mampu puasa..kalo dia mampu 30 hari mak suka je..kalo tak larat lepas ni pun mak tak kisah..skang ni latihan je kan..bagus wat gini..sebab waktu berbuka memang dia makan banyak..kalo dak nak suruh makan pun susah..hehhehhhe..

menu day 4..semuanya requested by abah..mak nye part udah tentu la sayo jek haha..daging goreng kicap,begedil telur terlebih2(abah memang suka boh telur banyak2 hehe) n sambal ikan..nuqman nye soya n apam balik takde dlm gambo..dia request masa gi antar baju alter so layankan je budak kecik ni nye selera..tumpang dia puasa betul kan hehe

arini lom ada idea lagi nak masak apa..part sayo tu mungkin sama je kot..kalo buat sayo lain alamatnya mak sorang je la yang makan sampai abis..jadi lembu plak haha..

korang semua masak ke beli kalo weekend??mesti ada yang waktu weekend gi berbuka kat luar kan..mak kalo ari cuti seboleh2 masak kat umah la..kalo ari keja je beli ni..


5 sweet thoughts:

Najwa said...

terer la nuqman..chaiyok..chaiyok nuqman..umar arini katanya puasa..td bangun sahur..x tau la brp lama dia bole tahan..now kol 12.30,so far lom mntk nk mkn lg la..kalo x dpt penuh, dpt separuh hari pun jd la..

genny da bomb said...

najwa,takpa la pelan2 kayuh..takyah la paksa..hehe..aku pun tak paksa tapi dia yang posa penuhnye..tak tergolek2 pun dia..arini pun ok ja..terlupa tadi termasuk sweet dlm mulut..dia buang balik pi kumur hehe

atty's said...

tahniah utk nuqman..
fir arini tak pose..demam..tu pun puas pujuk .takyah pose..tak pose ..pun bukan makan pun..sbb nak makan ubat je.budak2 skrg mmg teror..tahan lapar..

Anis said...

Sempena ngan bulan Ramadhan yang mulia ini, aku tak masak. Misi: ada 30 hari puasa, nak pegi 30 pasar ramadhan lain-lain. Ok tak???? hehehehe...

genny da bomb said...

kak ty,risau gak nuqman ni..macam nk suh dia selang2..sbb nmpk makin sekepengg ja haha..baru seminggu posa hehe..


anis - ha ok gak tu..aku satu bazar tu je la aku gi..malas nk ronda2 hehehe

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino