Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Dapurku sudah berasap!

Monday, May 18





hahah..akhirnya berasap jugak dapur rumahku..sebelum ni berasap gak le tapi cincai2 masak..goreng telur..makan ng kicap..sbb barang mentah malas nk gi sevey beli kat mana..tapi sbb abah kepada abah a.k.a bapak mentuaku mau datang,so kami kena la gi beli jugak di pasar borong selangor..kakaka..Moon serupa la jugak saya pun gi beli kat sana jugers hihi..takpe la kan takyah pening2 suma ada nk apa baik gi sana terus..seminggu skali je kan..hehe..

malam jumaat tu mak dilanda selsema meleleh baekkk punya..pak mentua pun nk smp malam tu gak..abah gi amik sorang je la mak melepet kat umah..ye la kan..kena la ada tenaga nnti sian pak mentua tak dapat nk layan dia plak..tp pak mentuaku juge tak sihat..selsema..batuk jugak..bukan jangkit dari saya ye..mmg dia dh tak sihat dari kelate lagi..takpelah datang sini leh berehat2 dirumah saya kan..

sabtu pagi kul 7.30 dah gerak kuar umah..1st..gi amik ubat kat az-zahrah bangi (panel pun dah dkt hehe)..sbb dh merebak ase nk demam plak..batuk sket2..sakit tekak..hohhh suma tanda2 H1N1 mak ado hahah..gi amik ubat..gitau sikit sebanyak..dr cakap kalo demam lagi datang balik lepas 3 ari..tapi Alhamdulillah la mak dah lega sket..suara je la sengau2 lagi ni.demam suma dah takde..

lepas amik ubat..gi pasar borong lahh..dalam tak larat2 pun gue gagahi jugak ke pasar borong..sbb kalo nk suh abah yang beli kang asik tersilap jek beli..pastu takmo terima hakikat dia beli salah kakakakaka..takmo la tragedi sawi disangka salad n halia disangka lengkuas..tapi abah dh terer sket kann??(hehehe amik ati balik nih)
dah le malas nk bebel pagi2 ni..saje nk letak gambo masak ape jek..nk tgk..tgk le..kekekkeke..lupa plak..kak da n wani pun datang jugak..bergumbira la nuqman ng wani main2..abang ipar tak dapek nk dtg sbb ada keje sket..


ikan talapia..cube tgk muka ikan tu..mak ase dia macam nk cakap "apa pandang2?aku tgh sonok swimming nih" hahah

masak lomak udang

ni le apa yang mak masak..simple jek..


talapia goreng,sambal ikan bilis,masak lomak udang,kerabu epal..dalam tupperware comel tu ada sambal belacan..buat byk siap2 letak dlm peti ais..ulamnya timun aja..tak amik gmbr pun ng timun hihi..

Aminnn...datang jugak rajinku yang dah jarang nk datang ni kekkekeke...

16 sweet thoughts:

alinx said...

ssslluuurrpppp~

kirana said...

ikan tu macam menjuih mulut nya..hahaha


amboi geni....awat tak pakai gelang sampai siku...baru ada gaya mami jarum...smbil masak smbil selang lengan hahahahahha

atty's said...

sedpanya talapia goreng..goreng pun sodap..cicah kicap+cili potong.bawang potong..

AbahNuqman said...

tenkiu yang..dalam sakit2 awak, usaha gak masak kat abah.. dah la ilang deria rasa..kalo tanya abah ni haa pasal rasa, fail..orang sedap jek yang pape yg awak masak...erm,barang basah tak sebey plak area sini ni, asyik lupa je nak tanya kawan2 orang..

nuqman nangis pagi nih time htr neseri. badan sehat jek tetiba kata tak sehat and demam.. trick nak duduk ngan tok bah (panggilan kat datuk dia) la tu..

tz said...

tetiba lapar tengok ikan goreng..
huhuhuhu...

genny da bomb said...

alinx-lapar ke???hihihi

kirana - tu je la yang aku mampu ana oii..hihi..aku tak suka sgt la brg kemas..aku pakai tu pun sbb laki aku bg present hehe

atty-aah kak ikan tu sedap goreng garing2

abah - tukang rasa pun lmbt turun..dah abis masak baru la nk jenguk dapo..huhu..

tz-hah jgn nk mengidam suh akak goreng sudahhhh

faiezah said...

amboi dah berasap dah dapur...akhirnyer..TAHNIAH!!!!TAHNIAH!!!!TAHNIAH!!!!

CikBee said...

aku posa hari ni. tgk gmbr masak lemak udang tu menggugat keimanan daku...huhu. kalo letak belimbing buluh tuh..perghhh menetesss

cikda said...

kesian aku tgk ikan tu kena goreng..macam hidup lg jek..aku dah lama xgoreng ikan..hari tu nak goreng ikan..siap lupa letak kunyit lg..

Mummy Dasy said...

adeh ikan talapis tu menggoda lama xmakan

Lenny said...

mak aih genie.. sodap yoooooooooooooooooooooooooo... esok2 genie plak panggil kitorang g datang makan okeh?

genny da bomb said...

faeizah - hihi aku ni malas le sejak dok bangi ni wehh..suma benda senang dapat aku jadi naik lemak..kakaka..dh le mmg lemak byk dah..haha

cikbee - la posa ka...kekekke..aku tak bersalahhhh

cikda - lah emosi lak hang kakakka..buleh pulak hang lupa
letak kunyit noo..

mummy dasy - mummy mmg sedap la ikan talapia goreng garing2 ni..huhu melelehhh

lenny - hahah biasa2 ajaa la...hihi buleh2 nnti kalo saya ghajin(bila nk ghajin lagi tu kan hahah) saya panggil org2 kat blog ni hehe

my little family said...

adus...sedap nyer.....terliur akak..nk kena cari talapia jgk la..kekeke...masakan kg ni mmg xleh kalah kan? mmg sedappppp..

Genny dah ok demam? akak ni selsema plak sbb smlm gatai2 p packing..berabuk tul.

genny da bomb said...

my little family - tu lah kak..balik2 makanan kg gak yang best..

saya dh ok dah demam..abah tu yang tak ok lagi,batuk2 lagi..smlm saya monitor dia makan apa..hehe sian abah..apo nk buat..dtg nk jalan sini skali tak sihat plak dia..sian dia saya tak bg dia makan itu ini hehe

Fiena said...

bila nk wat umah terbuka ni..
ahad kemarin pi bangi, bila smpai kat smpg dkt san francisco tu mak aku tanya.. ni simpng nk pi umah geni kan..
muahahhaha mak aku siap cam tu..
bila nk makan makan makan makan makan kat umah hang niii
(byk no makan.. tu je le keja aku la ni.. ekekke)

genny da bomb said...

fiena - hehehhehehe mak hang pun dah cam umah aku...obses sungguh dia hihi..ala fienah oiii..aku tak larat nk masak byk2..lgpun aku takde kc cantekkkk cam umah hang lagi...segan la org mai umah dapur terbukakkkkk sepah camtu...tunggu umah aku cantekkkkkkkkkkk sket aaa

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino