Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

macam mana nak rajin??

Friday, May 8

macam mana saya nak jadi rajin masak balik bila dok rumah baru ni..sbb pe saya cakap camni..sebabbb..banyak sangat kedai makan kat bangi ni..sedap2 plak tu (bagi saya la)..saya ni susah gak nk cakap satu2 benda tu sedap..dengan kata lain agak memilih la hehe..so kalo saya kata sedap tu..sedap la kan(buley pakai ka kekekeke)

antara kedai makan yang buleh kata sedap bagi saya tu..kalo kt depan umah saya ni..restoran D'LIMAU NIPIZ(lupa lak eja cemana)..saya makan kat sini time lunch saja..so waktu lain saya tatau la sedap ke dak..tp makanan lunch dia mmg kena ng selera saya la..ada la satu lauk rendang tu..apa ke nama rendang dia tatau la lupa plak nk tanya..bila makan tu..alahai teringat plak kat mak kat kampung nu..huhu..sedap cam mak masak gak..kalo nk makan kat sini jgn lupa oder air special dia ye..sodappp..

lagi..kalo nk makan roti canai..kedai mamak yang beberapa langkah je dari rumah tu pun best gak..setakat skang ni yang penah oder roti canai ng roti sadin jek..dua2 pun sedap..

pastu plak ada la plak selalu le sgt mcm2 iklan yang disumbat didalam peti surat umah mak tu kan..belek punya belek kedai makan lagi kat dalam tu..ada la RESTORAN AYAM PENYET n NASI AYAM PERIUK BESAR..so sempena cuti labour day aritu..kami telah menchoba makan kat kedai2 ni..adusss pemalas nye mak kan hahaha..tghari jumaat je masak..malamnya gi ayam penyet tu..kawan2 ada gak penah citer cakap sedap..tp yang dorang makan kat the Curve ke apa so mak tak sure sama ke dak ng yang mak makan ni..tapi sedap jugaklah..sambalnye best..

mari tgk menu apa ada..nama makanan dlm bahasa indon ye..mak oder ja..

namo air ni pun mak lupa..lemon kot..tp yang bawah itam2 bulat tu tatau le mende..

mende tah nama nye..ayam penyet le kot kan..sambal tu sedap..separuh jalan makan baru nk amik gmbr hihi..ada tempe,tauhu,kobis ng bende dlm gambar tu lah

mamat ni kalo makan luar renyihhhh je..sabo je lahh..


Sabtu plak pi try nasi ayam periuk besar tu..ada tiga je menunya..so sbb kami 3 org..kami oder ketiga2 jenis skali haha..ye la kan..kang kalo org tanya leh le sajes yang mana kan..hmm..nuqman pun makan cam org besar gak skang ni..MOON!!bukan Isk je yang makin berisi sejak pindah ni..nuqman pun samo jugak!!hahah..selera pindah ke apa budak2 ni..

kalo sesapa rasa nak makan kat nasi ayam ni,sumanya best..yang paling sedap nasi ayam madu n nasi ayam rempah..satu lagi nasik ayam panggang tu nasiknye best..so nasiknya licin dibelasah nuqman..ayamnye dia tak makan sbb pedas sket..dan sebagaimana nuqman..mak paknye jugak telah membelasah smp licin juge...ehhh mana leh tak abis..tak baik..hihihihi..

depan kedai..baru bukak nii..

jawapang pada kesedapanggnyee..


so cube pikir cemana mak nk jadi rajin kalo dikelilingi benda2 yang mudah diaccess ini??hahahha(alasan malas masak)..tu lom explore semua lagi tu huhuhuhu..




sekian luahan dari mak....senyummmmm (lama mak tak enterpreme kat blog)


18 sweet thoughts:

kirana said...

HAHAHA HANG LEH WAT JJCM LAH GENI OOIII
TAKYAH MASAK LAH.. TOLONG HASUT :p


AA TUL LA LAMA TAK TGK MUKA HANG..RINDU LAK RASA UWEKKKKKKKKKKKKK :p

shaifulsafar said...

bagus gak kalau tak rajin masak.... tak yah pasang kabinet ngan dapur yang mahal2 tu.... dapur tu jadikan bilik tidur je.... bagus kan idea saya?? :-)

genny da bomb said...

kirana -kekekkee hasut la aku hasut laaa...hahaha..

rindu kat aku ka???cam rindu kat bf plak kekeke

shaifulsafar - hahaha bagus gak idea tu..buleh dak bagi alasan sbb kc tak buat lagi sbb malas masak??kekekeke sumanya alasan hahah..

atty's said...

tu ler bangi byk kedai makn sedap2..

AbahNuqman said...

abah pon suka je try tempat makan kat sini..baru jadi org sini kekdahnya..sume kitorang nak try..dah puas try sok baru make sure dapur kita tu berfungsi ye ummi...nak wat camne..nak beli dapur ngan kc modal takde huhu..

mmg ummi ni susah nak ngaku masakan org lain tu sedap. biasanya tak sedaaaaap je, takleh celen dia manjang.. rerupanya byk lagi tukang masak yg setanding ngan awak hehehehehehe..

najwa said...

menten tudung bumbung minang kabau hang tu ye..hihiihi..

genny da bomb said...

atty's - tu la kak..malas saya nk masak dibuatnya hahah

abah - hehe ala pakai je la dapo sedia ada tu dulu nk masak kan..kc tu nnti kita pikirkan ye..

mana ada org masak sedap sgt ponnn..dh lama pencen ni ntah ingat ke tak lagi nk masak hahaha

najwa - tu trademark aku tu hehehhehehe

Mummy Dasy said...

suke air tu yg biji2 tu kat JB diorg panggil pearl cam liut2 gitu ek...slurp sodap naik licin pinggan

genny da bomb said...

mummy dasy- aah dia cam liat2..saya main sedut cam gajah jek haahahahaha..

phalinn said...

huyoo restoran ayam penyet tu...mmg syok makan kat bangi...restoran amy search tu dah pergi ke? kat bangi jugak kan? sebelum rajin masak mesti mencari ilham dulu dengan acara makan di restoran

leez said...

makin comei hang la ni genny noo...

cikda said...

ok gak hg pindah situ..senang access kedai makan..byk pilihan tu..nama kedai mkn pun kelakar jek..ayam penyek..

cikda said...

ok gak hg pindah situ..senang access kedai makan..byk pilihan tu..nama kedai mkn pun kelakar jek..ayam penyek..

Fiena said...

aku rasa kan.. skang ni cam musim kot.. (alasan)
aku pun cam malas je nk masak skang ni..
tp sbb mak aku ada.. sian plak dia.. so masak gak la.. kalo aku ngan gmart ja.. confirm la asyik mkn menda2 simple ja..
tp aku kan.. kalo balik keja lmbt confirm beli la.. xlarat den
gmart plak jenis x suka nk mkn kat luar.. masak cincai pun xpe janji masak.. hohoho

*** bila plak aku nk pindah masuk umah baru.. CF dh dpt.. ***

genny da bomb said...

phalinn - ye ke kat bangi..akak tatau plak ada kat bangi hehe..kalo ada kompem nnti akak terjah..hihi..neway dr phalinn sehat ke??qilah sehat???hehe

leez-leez??leez mana ni ek??musliha??weii kalo betul hang musliha tinggai la jejak leh aku jejak hang hehe..comel??comel dari segi mana tu??iye aku makin kembanggg..hihihihi..tp kalo hg nk kata aku cun aku terima jaaaa...kakakkaa

cikda - aida hang kan suka makan2 luar..nnti mai la terjah bangi makang2 kat sini plak..

fiena- hah fienah aku mmg menunggu bila hang nk pindah ni..umah dah besar gaban dah tu bila lagi nk pindah masuk

sujaihah said...

heheh...abis la abah nyer nukman bawak mak si nuqman ni

makan time :P

tag datang lagi...hehhehe

khas untuk akak,sila2 kak yer.

jgn mare :)

Lenny said...

mak aihh.. terliur mak okehh.. apa buh makan2 nie genieeee... org nak diet terus cancellllll... ahhahahahhaha

genny da bomb said...

sujaihah - aduila awat la suka tag2 org ni..pelan2 le akak wat nnti :-P

lenny - nk buat camno lenny..buat entry itu ini last2 bab makan gak yang best kakakakkaa..cuba jgn tak cuba hihi..

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino