Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

jalan2 cari kain..cari makan

Monday, May 25


sabtu ni mak balik kg kat kedah..yuhuu..rindunya nk balik kg..susah nk dapat cuti + abah sll ada kelas susah le nk balik kg selalu..kalo belah abah..at least dorang rajin berkunjung ke sini..belah mak ni..haii..susah sumanya bz cam menteri..



so nak balik kg ni..kitorang gi nilai la beli kain siap2 nk ditempah baju raya..mak bgtau cakap cepat2 kalo nk tempah kat kg..sbb ramai dah tanak amik kain..uikk???lmbt lagi nk raya dh tanak amik tempahan???ayoyo..poning la camni..so pegi la nilai square jek..malas la nk pi nilai 3..mak tak larat nk jalan tempat besar gaban + panas tuh..ala kain mana2 sama jek kan hihi..belek punya belek beli la 5 pasang..3psg untuk diri sdiri..2 psg satu kat mak kedah..satu kat mama kelate..yang mama kena pos la kot...yang mak bwk balik kg nnti lah..suma abis 250 je..kira ok la..tp semalam ng arini 1k++ abis waaaa...keta mak tukar bateri..keta abah tukar absorber..bapak mahai tukar absorber..huhu..




ni kain saya leee..hihi..beli murah2 ja gawat2 ni kannnn..ujung bulan plak lom gaji


ni utk mak kedah ng mama kelate..mak warna merah tu..mama kelate sblh lagi..ikut warna yang dorang suka lah ni konon2 nye..
haaaa..sblm ni korang nmpk gmbr pinggan yang dah abis licin je kan..kali ni mak sempat menahan napsu sblm membedal nasik ayam periuk besar nih..kali ni pegi..dh ramai dahhhh..pastu saja cuba2 tanya leh tak customize..buleh le!!apa lagi..abah pun mengcustomize la nasik mana yang dia nakk..

ni nasik ayam madu..tapi nasiknya adalah untuk nasik ayam panggang..ni nuqman nye




ni nasik ayam dot my nama dia..atau nasik ayam rempah..nasiknye tukar pada nasik ayam panggang jugakk..ni abah nyeni nasik ayam madu yang tak diubah...ni mak nye hehehhe...amin dpt menahan napsu makan..amik gmbr dulu utk tatapan korang hehe..

sekian saja aktibiti mak meronggeng di hari ahad bersama famili..hehhe..malamnya percubaan buat asam pedas tergendala bape lama dah..pes time try gak ni..sbb mulut mak yang makan..so rasanya ok la kot..asam pedas yang mak i buat ni rebus jek..takde pakai minyak2 mcm kat sini nye style asam pedas..mak tak minat sgt asam pedas tapi bahan2 dah ada..buat je la..aritu tergendala nk buat kat pak mentua kan..hehehhe



sesapa yang tak beli kain raya lagi pi beli cepat2..thn ni abah cakap nk beli baju dia yang dh siap..so sukati dia lah..janji baju mak yang penting hehhehehe..

9 sweet thoughts:

kirana said...

rajinnnya pi nilai..hehe aku
yg dekat ni pon tak terjejak kaki lagi...

last2 beli kat umah ni ja hahaha

bila la nk beli baju ni..

weh asam pedas hang awat color tu kekekekke

genny da bomb said...

kirana - beli jgn tak beli..hehe..weh kan aku cakap..asam pedas mak aku rebus ja..takde pakai minyak2 ni hehe..bagus la kan..hahah..lagipun cili tu pedas sgt le..takleh boh byk so warnanya tak bape nk merah..aku boh kunyit sket..tu ala2 kaler merah nk kuning..buleh gitu??rasa mmg rasa asam pedas aa

Miss Moon said...

genie dah ke nilai tew asal tak singgah umah ai skalik ekekkekek

nanti next time kalau ke arah nilai buzz me ek ...jemput dtg umah

AbahNuqman said...

ummi kalo bab supping kain laju jek.. ok gak tu..ummi ni memang kaya ngan idea bab berjalan2 neh... tak pasal2 kena rm6++ bila tinggal keta kat workshop.. mmg absorber mahal ke atau abah yg kena kapak ni ummi weh..

asam pedas ummi masak tu best gak.. ganjaran kat abah coz bawak ummi supping kain dia hahahaha.. abah ngan nuqman aje la yg takdo kainnye... nuqman pon beli yg ready made ajelah.. sonang..

cikda said...

genny,
byk helai beli baju raya..aku malu nak beli awai2..posa pun belum wei..
sib baik mak sedra dgn adik2 aku jahit baju..aku paksa jugak a buat baju aku...

genny da bomb said...

Moon - oo lupa lak moon dok dkt2 situ kan hihi..takpe2 next time kalo kami gi lagi kami calling2..

Abah - takde la laju abah ooiii..mikirkan nnti malas nk sesak2 ng ramai2 org..pastu susah plak nk cari sape nk jahit

cikda - takdak la byk lai aida wei..sbb aku ni mai opis pun pakai baju kurung so aku tak kisah la sgt buat byk..tu pun 3 lai ja..sll aku wat 5 lai tau!hihi hg nk malu ng sapa..bukan org tau hg nk beli kain utk raya pun..aku beli awai sbb nk tempah kt kg..aku kan nk balik kg ni..hehe

sujaihah said...

hehhe...bulum puasa lagi dah pk raya nih...

sejak akhir2 ni asik tgk mknan jer kat entry akak..hehhe lapar weh

my little family said...

aik genny, awainya p beli kain utk raya. Posa dah ganti abis ka? hahahah..gurau jekkkk..

genny da bomb said...

sujaihah - lapaq ka..hehe apa lagi jalan2 cari makan la ng laki hang

my little family - hahah kak..iye betollll..posa pon lom abis ganti lagi dh gedik2 beli kain baju raya..hahahaha..tak sedar diri tol..

bukan apa..nk balik kg ni kan..nk bawak balik tempah siap2 hihi

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino