Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Tetiba rasa cam impian jadi kenyataan..haha..Selamat Hari Guru untuk Abah

Friday, May 15

Korang mesti pelik kan..ape kes nk goreng kopok lekor pun nk letak sini kan..mcm la org tak gheti nk goreng sdiri kan hehe..actually ada sebab gak letak gambo kopok lekor ni..hihihihi..

semalam kat opis mmbr bawak kopok goreng dari ganu..dok makan2 tu teringat le tingin nk makan kopok lekor..nk tunggu kakak balik kg buleh tunggu time cuti skolah je la dia balik kg bawak kopok lekor suma tu kan..tu pun kalo kebetulan kami pun balik gak..hehe..dalam dok teringin tu (dh kul 5.30 ptg dh time ni)..abah call..cam biasa la mesti nk laporan dah bertolak balik ke lom..

mak : helo...ha tak bertolak balik lagi pun..awak amik nuqman ye..(mulut ngunyah2 kopok)
abah : ok org amik.. awak makan apa tu?
mak : makan kopok kawan bagi..
abah : ha org pun ada kopok ni student bagi..
mak : kopok apa..kopok kering ke kopok lekor?
abah : kopok lekor la..student bagi..
mak : ye ke??yea!balik nnti org goreng
abah : ok..cepat le balik
mak : okeh..bye

hihi..tu la kesahnye..balik terus la goreng yang dari ganu punya..ada dua student yang bagi kot..dorang dari ganu..sorang dari kelate...sbb dua2 version kopok lekor ada..yang mak goreng ni dari ganu dulu la.. abah mesti pelik goreng byk gilo..lupa plak nk cakap kat dia mmg tingin nk makan hahah..


kopok lekor ganu..sedap betol lah!

isteri mithali menggorengkan kopok lekor untuk suami (idok jugek la..dh tentu mak yg tingin kannn hahahahah!)

benda2 lain lagi yang student abah bagi..dlm plastik biru tu kopok lekor kelate plak)

sedap betul la kopok lekor ni..abah tanyakan ng student awak ye dia beli kt mana..nnti nk suh kak baya gi beli bwk balik kg cuti skolah ni)..setelah separuh dikerjakan baru nk amik gmbr hihihi..
mmg best kalo menjadi cikgu kesayangan,favourite student ni..saya tatau la fav ke dak abah ni..tp sll gak la student bagi itu ini kat dia..(ke dorang nk ngorat awak haaa??) hahahahha..msg2 dari student tu takyah citer la..kadang nk spot soklan pun dorang msg siap berlawak2 plak lagi..yang dah keje pun siap call/msg abah tanya cemana nk buat itu ini gak k an..ape nak buat..abah kan baik..mmg dilayan le suma budak2 ni..siap bleh plak kawtim nk kansel kelas nk balik kg bagai kan..nk wat lewat presentation ke apa suma..haii..mak dulu blajo kalo ko nk balik kg alamat tuang kelas la kan..takde nye nk kawtim2 nih..
kepada Abah..esok hari guru..so awak pun salah sorang guru jugak kan..saya nk la ucapkan selamat hari guru kat awak jugak..tambahkan ilmu di dada untuk mendidik student awak so that diorang mampu bersaing dan menjadi rebutan di dunia pekerjaan nnti..semoga awak sentiasa menjadi fav cikgu so that mak leh dapat macam2 benda lagi kakakakkaa..buruk nye perangai aku!sbb tu la aku takleh jadi ckgu..tak sabar la den kalo kena jadi ckgu nih..sakit hati den nnti..
SELAMAT HARI GURU ABAH!!

11 sweet thoughts:

alinx said...

beb, nak jugak :(

AbahNuqman said...

Tenkiu yang..org pon tak expect dorang bagi sebab hari guru..kebetulan student org berdua tu balik ada hal..dorang pon tak wish pape pon kat orang..

mmg dah lama tak pekena kopok lekor tganu yang x kedekut dgn ikan... tertunai gak la hajat awak ek, nak makan kopok lekor.. sebenarnya dah tertinggal semalaman kat opis.. dah berlendir sket. nasib baik student tu dia bungkus ngan kertas balut nasik...

balik umah terus basuh and rebus...ummi sampai je terus dia take over dgn aktibiti menggoreng..nampak sangat dia yang beria nak makan hehehe...takpola yang..janji tak kempunan.

tz said...

wah..selamat hari guru

cikda said...

aku pun suker kopok lekor ganu..esp kopok losong..yg klate aku xminat sgt..xtau a naper

atty's said...

genny kasi ar skit kopok lekor.kty tunggu dpn an nur..wakakkaa..muka tak malu tol..

selamat hari guru tuk abah genny

atty's said...

abah genny..tu asben ke ? hhehhehhe

genny da bomb said...

alinx - beb..suma dh selamat masuk perutku yang kempunan ni..hahah

abah - org tak kata diorang nk wish..org kata student2 awak tu suka membagi benda...yeaaa mmg org suka kakakkaa..bagi la lagi bagi laaa...hihi

tz - mekasih bagi pihak laki akak hihi

cikda - weh selamat hari guru kat hang gak..ckgu yang soft personality kakakkaa

atty - tu hasben tu kak...hehehhe..

alamak kak..dh dlm perut ni ha..hihihihi..

Anis said...

SELAMAT HARI CIKGU, CIKGU !!!!

p/s: aku sorang ja ka panggil cikgu, as cikgu?

kirana said...

AKU SUKA GAK KOPOK GANU..DOK PESAN KWN BELI KAT LOSONG

WEH HANG TU GORENG NK PULUN KAT HANG KAN,..DOK COVER KATA GORENG KAT LAKI LAK :p


SELAMAT HARI GURU KEPADA SUAMI HANG :)...SYIOK TUL DEPA ADA HARI....KITE ADA HARI APA GENI?HAHHA

Fiena said...

wah wah.. sedap nya...
tingin ada makna ka weh
ekekekeke

selamat ari cikgu gak utk cikgu..
jaga2 geni.. student cikgu ada yg nk ngorat dia gak la tuh
muahahahahahahahahahahahahah

genny da bomb said...

anis - hehe dak la anis..ada lagi yang panggil dia cikgu..budak2 upm panggil ckgu la..kat opis aku pggl nama..hehe

kirana-la kan aku dh cakap kat situ..mmg utk aku pun kakakakakka!

fienah - haha takde maknanye lahhh..aku tingin sbb lama tak mkn jek..yang jual kat sini tepung lagi byk dari ikan hehe..
kalo ada student dia ngorat meh sini student tu aku kasik backhand hahah

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino