Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Hantu Kak Limah Balik Rumah??Best Ke??

Monday, December 20

Wah minggu lepas tengok Rapunzel,minggu ni Hantu Kak Limah Balik Rumah pulak..waweee cargas pulak menengok wayang ye..hahah..takdela..ni kebetulan je budak2 ni datang sini,nak pegi jalan-jalan klcc ke semua tempat2 camtu dorang ni dah gi..so tak payah la nak pi banyak2 kali bosan..

Actually saya ni agak picky kalo nak tengok cerita-cerita melayu ni..huhu..sorry,bukan nak kata cerita melayu tak ok..ada yang ok tu ok la..cuma tak semua akan saya tengok la..lagipun memang bukan kaki wayang sangat pun..banyak tengok cerita kat tv la..macam cerita Hantu Kak Limah ni,mula2 tu skeptical jugak nak tengok ke tanak..sebab penah tengok Zombi Kampung Pisang arahan pengarah yang sama,and cerita tu adalah sangat saya tak bole tengok..tapi bila budak2 opis kata best..so sesaja la nk tengok best betul ke..kelakar betul ke..saya ni kelakar pun kena pilih2..susah gak oo nak gelak..keskeskes..

So semalam pi Alamanda,menonton beramai2 bersama budak2 tu n my sis too..dah tengok, compared to Zombi Kampung Pisang, this Hantu Kak Limah is a lot more better than that..saya ingat citer Zombi tu dulu..separuh cerita pun tak abis saya tengok..n dah lupa pun cerita dia cemana..nasib baik tengok kat tv je..n hantu kak limah ni banyak mesejnye..antara mesej yang sempat ingat..sesama orang kampung perlu amik tau hal sakit pening,pentingnya kerjasama antara orang muda dan orang tua dalam memajukan sesebuah negara..orang tua yang nak ajar pasal pentadbiran(kat negara seberang)..macam2 lagi la..banyak mesej..kena dengar betul2 ayatnya...tengok banyak kali dapat la semua mesej yang ada tu hehe..

Overall, for me citer ni ok la kelakar jugak...cuma sebab rasa cam juling bijik mata plak skrin depan sangat..walopun kira dah jauh gak la..kena paling belakang baru best kot..takde la nampak sebesar alam sangat..kehkehkeh..saya kasi 3 1/2 bintang untuk cerita ni..Pegi la ramai2 menonton ye!

7 sweet thoughts:

Najwa said...

aku tgh tunggu filem Hikayat Merong Mahawangsa by KRU..tngk 4min preview kt youtube mcm best jek..

genny da bomb said...

trailer dia mmg cam best jek..taktau lagi la nk tgk ke dak..tu kesan khas yang gempak..kalo jalan citer hanco takmo la tgk hehe

Lovely Bella said...

bella plak rs cite zombi lagi best compared to kak limah ni.. heheh sbb byk yg x kena adegannyer.. heheh tp x per len org len rase kan kak..:)

genny da bomb said...

dah namanya merapu bella..hehe..cuma zombi kg pisang tu ntah le..agaknya over2 sgt kot pelakon sebelum ni..

e j a a z i z said...

saya sebgai org perak sentiasa support movie mamat khalid ni...tp best lagi dari zombie la...

wan sujaihah said...

rasa nyer akak ngan wan ni SAMA...

hud aikara said...

NI YANG NAK PI NENGOK GAK NI..

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino