Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Ujung minggu -bingitttt telingaa!!

Monday, December 13

Jumaat petang sesampai je kat umah,elok2 masuk parking,ada la sorang pompuan datang sambil kat tangan pegang bubur nasik anak,sebelah lagi tolak stroller anak n benti betul2 depan umah mak..mak pun sengih la pandang dia kan..pastu dia bagi salam...n baru la tau dia la jiran yang bakal dok sebelah umah kitorang nanti..rumah dia skang ni selang beberapa rumah la dari umah kitorang..so dia datang nak bagitau kata ada orang tengah nak reno umah dorang yang sebelah umah kitorang ni..so dia mintak maaf la kalo bising2 dalam 2 3 minggu ni..mak pn ok la..dah orang nak reno mana ada reno senyap sunyi tak bunyi apa kan..so ok...borak abis sampai situ..tambah la kenal jiran sorang lagi..hehehe

so Sabtu..malas nak pegi mana2..lepak la umah..actually tak ingat sebab apa kami lepak je umah sepanjang hari..hoho..keluar kejap je beli makanan...sampai la ke malam baru keluar nak makan lagi..

esoknya Ahad,lepas solat subuh ingat nak baring la kejap,dah cuti kan..nak la bermalas-malasan atas katil lama sikit..baru nak lelap,sekali..ketungggg..ketangggg...ketungg..ketangggg...arghhhhh..tengok jam..erkkk baru kul 7.30pagi..ok..awal lagi..cuba la lagi nak tido..skali bunyi lagi....warghhhhhhh!!!ini sudah mendatangkan marahhhh!!pagi2 udah bekerja ka pakk???kot ye pun tunggu le pukul 10 pagi ke..awalnye korang start keje kitorang nak baring2 pun tak bole...dah bangun turun bawah..dok depan tv..makan breakfast apa yang patut..reno2 umah sebelah berterusan..kebisingannya sangat tidak enak ditelingaku..makanya..dengan nuqman pun bangun2 ayatnya "ummi dah lama saya tak tengok wayang" , maka terus la siap tinggalkan umah pagi2 lagi..pegi la Alamanda dah nuqman nak tengok wayang kan..

Sampai kat sana,tengok tiket..mak aiii..semua full citer yang nak tengok..yang ada pukul 4 paling awal!!!tu pun tinggal la 3 seat utk kitorang ni..nak tengok citer Hantu kak limah n Ngangkung,dua2 sold out sampai pukul 6,lagi teruk hohoho..so last2 amik tiket untuk Rapunzel..tu pun last 3 for us!!huhu..kalo dak,dok baris depan skali melangut...tidakkk..hoho..

so dah awal sampai,kena la berjalan sana sini..makan2 bla2..baru kul 1 lebih..round plak parkson,round cold storage plak..mak ni bukan kaki shopping sangat..so round kosong adalah sangat rasa lamaaaaaa nak tunggu kul 4..huhuhu..

last2 sampai la jugak kul 4 tu..tengok citer Rapunzel,best!!nuqman kata dia paham..ntah la dia paham ke dak sebab in BI kan..dia kan bahasa melayu skema..keskeskes..tapi citer ni best la..untuk bawak anak2 kan..ala..citer macam biasa je la yang dok baca dalam buku..cuma ni tengok kat cinema je..hehe..

nuqman yang seronok tengok wayang..errr..ke seronok sebab leh makan popcorn??heheh


dah abis..balik umah..legaaa..ketungg ketang tu dah takde..gile ase lama dok kat alamanda tu hahah..apa pun tak beli..semata2 nak lari dari bunyi bising tu..harap2 cepat la abis bunyi bising tu..huhuhu

1 sweet thoughts:

atty's said...

happy nuqman..dpt tgk wayang ye.
mmg tak syiok kalo renovation buat time cuti..time tu org nak berehat

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino