Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Ada Bungkusan???

Thursday, December 2

Balik keja semalam,tengok dalam post box,ada notis dari pejabat pos,mentioning that I have received a parcel n I have to collect it from the post office due to no one at home during the delivery. Bungkusan???bila masa plak aku ada oder barang ni?ke surat??surat apa penting sangat sampai kena pi collect nih..kalo surat biasa tinggalkan je la kan dalam post box..huhu..

So pagi kena la pi pejabat pos untuk collect kan..tulis kat situ..suruh ambik dekat pej pos BBB..kaunter serahan tingkap..tepon la pej pos tanya kat mana..so dah tau..terus la tuju sana (mekasih abah directkan,mak ni mmg kelabu asap bab cari tempat hahaha)..mak bukan suka sangat bab2 kena redah sendiri ni..tapi sebab kekonon nak tau apa bungkusan/surat yang dapat ni maka pergila cari jugak..

Sampai sana,kasik surat,cari punya cari punya carikkk...nggak ada...seawal pejabat pos bukak mak dh dok situ kan..ada la 15 minit gak dia mencari..last2 cakap..kena pegi ke pej pos kat bandar baru bangi..dalam pahaman mak,memang le ada poslaju dekat BBB tu..so pegi la ke situ pulakkkkk...sampai je situ..tunjuk je surat.."ehh ni bukan dekat sini ni..ni cik kena pegi dekat pusat mel"...haaa???ape kejadah pulak pusat mel nih???"kat mana saya nak kena pegi pulak ni..sana cakap suruh saya datang sini..datang sini awak suruh pegi tempat lain plak"..bla bla bla malas nak kecoh maka meraba2 la cari satu lagi pej pos yang dimaksudkan..JUMPA...

Pagi2 dah panas berpeluh kan,pegi la masuk tanya
"Saya nak amik ni " (tunjuk la surat tu kan)
"oo yang ni bukan dekat sini ni..cik kena keluar pintu ni..pegi kanan,jalan ada nampak bilik akuarium tu cik tanya kat situ"

mode : HANGINNNNNN

Dalam hangin2 pun pegi la jugak tempat yang dia suruh pegi..maka sampai la kat tempat bawah ni..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




This is my first time tengok Pusat Mel nih..teruja sekejap tengok dorang bekerja..dari tempat saya amik gambar ni ada la bilik2 cam akuarium tu (bilik bole nampak tu lahhh)..ehhh..tapi mmg ada akuarium jugak kat situ..yang betul2 ada ikan..hahaha..

Menyanyi2 bising sangat kat sini..agaknya tu la cara dorang berhibur sambil buat keje kan..fiwit2 sana sini kedengaran...ye la..semua jantan!!pompuan masuk fiwit2 lahh..hahah..

pung pang tanya..nasib baik la benda yang dicari tu ada kat sini..takyah dah mak nak ke sana sini mengenali jenis2 pejabat pos yang ada kat Malaysia ni..Sape yang kasik????


majalah (tak tengok lagi majalah apa...nak suh mak peknen ke ni hahaha)


MAMILGOLD CLUB!!!huhu..ingatkan sape la yang kasik bungkusan sampai kena tuntut bagai ni kan..rupanya Mamilgold ni..teringat balik dulu masa beli susu nuqman,saja la beli susu mamil gold kat dia..orang kat situ suh isi borang..sesaja je la isi borang,bukan kena duit pun..hehe..so dapat la menda alah ni..majalah cam kat atas tu..ngan blanket tu..bole la kasik nuqman selimut dalam keta pakai blanket tu ye..comelll blanketnyee...


6 sweet thoughts:

Najwa said...

lepas panas hangin segala dpt gak blanket..ok la tu..mmg ler kalo nk collect parcel or any surat yg gagal di hantar kt umah kna ambek kt pusat mel..biasanya kt kad merah tu ada mention collect kt mana..bukan kt kaunter pos biasa..

genny da bomb said...

najwa,mmg yang 1st skali aku pi dia tulis kaunter serahan tingkap..aku call sblm pi..dia suh pi situ..aku pi situ..kata tadak plak..tu yang aku hangin..

fazilzura said...

heheeh sempat snap2 lg tu ...

Lovely Bella said...

heheh bella pnah la skali amik brg.. baru tau mcm tuh keadaan nyer.. hehehe... tp mmg same mcm akak.. byk kene gi sane sini dulu baru laa dpt amik barang..

Fiena said...

eekkekeke..kalo aku dpt notis yg depa mai antaq xda org kat umah, depa suh pi amik tu, aku call je.. suh depa antaq lg skali.. ari sabtu ke
depa bole wat smpai 3 kali delivery x salah aku..
xyah kita susah2 nk pi amik.. hehe

my little family said...

akak pun dapat last week. kena pickup kat skynet sbb ms nk anto tu akak keja gak..kekeke

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino