Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Restoran Nasi Arab...

Tuesday, November 30

Mulanya...nak pegi MAHA..tapi tak jadi sebab jammmmmm macam hape terus tak jadi...tu cerita sabtunye..ahad pun..konon nak gi MAHA lagi..tapi abah n nuqman sedap tergolek so tak jadi la lagi..huhuhu..nak pi MAHA!!!tapi awat ramai sangat orang nak pi MAHA jugak????buleh tak korang bagi laluan kat mak je nak gi MAHA..huhuhu

ok2 dah mengomel..ahad petang,ada janji nk jumpa kawan..so pegi la ke tempat yang dijanjikan untuk jumpa kawan n dapatkan benda yang dikirim kat dia..balik dari sana,ajak la abah gi makan kat Restoran Nasi Arab ni..dekat dengan EPF Bangi tu..tepi jalan pun bole nampak kedainya..

Sampai kat sini dah maghrib,so lepas order abah gi la cari surau nk solat..maka tinggal la saya ngan nuqman je tunggu kat situ..perghhhh takut sekejap bila tengok sekeliling..suma pak2 arab je ada..huhuhu..lelakiiiii semuaaaaa...pompuan tadak kah??takut plak saya kat situ..dah le dengan semua pun cakap arabnye..yang paham "Na'am", "La' "..tu je la..lain2 sepatah pun tak paham..huhu..walopun zaman skolah dulu score Arab (nasib baik tak kena amik time PMR,sebab masa tingkatan 3 dah start susah haha) tapi saya takdapat nak paham apa yang dorang cakap..kekeke..maybe ada loghat2 dia la kot..mcm cakap cina la..kalo orang cakap Mandarin,bole la paham sikit2..kalo cakap hokkien ke kantonis ke mmg out la tak paham..hehehe..



menu pun bahasa arab ng BI je..tuan punya kedai pun slang arab tebal jugak..hihihi..ni namanya Kabsah Chicken..sedapp

abah punya ni nama apa tah..tapi daging kambing la..sedap jugak

nuqman punya kebab ayam..


tapi roti luar cam ala2 capati kot..dalamnya penuh isi ayam..hoho..sambil makan ni..nuqman cakap "ummi sedapnya nasik ummi"(suap kat dia jugak nasik mak punya)..pastu ulang lagi..cakap je la nak nasik ummi kan senang..huhuhu..last2 suap kat dia semua..mak makan kebab tu..bole la..nasik kabsah tu lagi sedap hehe..


Pasni nk try gi Restoran Saba kat Cyber..macam makcik Najwa ni suh pi sangat2 ni..hehehehe..nanti aku oder Kabsah jugak kat sana ye najwa heheheh..

9 sweet thoughts:

e j a a z i z said...

ct, price dia ok tak?

genny da bomb said...

total makan semua tu 33inggit..air teh ais,limau ais n teh o ais limau..ok la makanan dia..tp kedai takde la nampak kelas cam JM bariani ke hehe

wan sujaihah said...

arab tak test lagi..takut mahaiiii

Lenny said...

cam menarik.. my bro antu nasik arab... sedap tak genie?

genny da bomb said...

wan..standard rega dia..hehe..takde la smp 100onggt wan oii hehe

lenny - sedap jugak..kedainya biasa je..nnti bila try kat Saba mak compare..hihi

atty's said...

kty lom penah lagi terai ..nanti oneday nak cuba jugak

CIK NANA said...

try la saba..
huhuh, na selalu makan kat situ sbb my hubby suka.
tp dia ckp, the best would be al rawsha. :)

Najwa said...

haa..pasni pi try kt Saba..lps Saba pi Rawsha pulak..pastu compare mana paling sedap..

genny da bomb said...

yang kat bangi ni maybe kedai biasa2 je..saba n rawsha maybe kedai yang klass2 kot huhu...bila tah nk try kan hehe

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino