Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Curiga tak ngan Taska ni????

Thursday, January 13

Came across to this blog Mama Mika..Ya Allah...sakit hatinya tengok camni..ape perasaan korang kalo tengok anak-anak yang kita anta kat nursery yang dilayan camni??bole mati budak-budak ni kalo buat camni...bahaya btol lah!!

Please take a look everyone kat gambar-gambar kat bawah ni...




bole kata semuanya ditutup muka..ada letak ubat bagi budak2 ni tido ke??



saya copy cerita dari Mama Mika kat sini

apa komen u oll's sebagai ibu bila melihat gambar-gambar ni.....?????


email dari pengirim...

Salam.
Apa perasaan anda bila lihat gambar2 ini? Need your advise what to do further. Berlaku kepada anak saya dan anak2 lain yg sy tak berapa kenal parent diaorang. Rasa mcm nak tunggu depan taska tu dan bgtau semua parent yg hantar anak ke situ. Kami dah tanya seorg kawan PDRM secara informal. Dia kata takboleh nak report sebab tidak menyebabkan kematian atau kecederaan. ''Dah tu, nak tunggu ada yang mati dulu ke baru boleh buat report.." ???

Lokasi Taska : Sri Kembangan - Selangor.

Please advise dan pertolongan anda amat dihargai. Terima kasih.




---tetiba rasa curiga pulak---harap-harapnya tadika nuqman bukan cam gini..penah amik nuqman time lunch tapi tengok tak camni la..harap-harap bukan gini la..


9 sweet thoughts:

Encik Tikus said...

baby tue laa tak tahan.. aaish ada mati jugak kang

PUAN NANA said...

Kak Genny, geram sgt baca email tue.. :(

wan sujaihah said...

isk..jgn la buat camner...kak bila la kita dapat jadi suri rumah sepenuh masa ni :(

Siti @ nurie said...

giler apa buat budak tu cmtu...kalau ct, ct amik gmbr and report kat JKM..tgok dia ada daftar ke tak ngn JKM>.tmpt anak ct yg 1st dulu pun cm ni..perasan sbb asal je nak tido, dia mesti nak tutup muka..bila tanya, dia kata ibu(nama pengasuh tu), mmg buat mcm tu....terus ct report ngn JKM sbb dia x berdaftar..geram tau..

genny da bomb said...

en tikus - tu lah..kalo mati mampos menjawab taska ni

nana- tau takpa..kak genny pun geram tengok

genny da bomb said...

wan - risau kan..tetiba teringat nuqman..balik ni nak tanya dia ada tak neseri dia buat camni..

siti@nurie - ye ke neseri dulu camtu..bahaya tol..neseri nuqman lama dulu tak camni pn..neseri skang penah la try balik lunch nak amik..tgk terkinja2 je budak2 tu time lunch hehe..dok tengah nak mandi..

Anis said...

Uish... ngeri gak tgk bebudak ni tido gini. Sebbaik neseri E-Cha civilized sket. Bebudak tido atas katil rendah sorang satu, tersusun je, boleh bawak selimut busuk masing-masing tapi tak boleh cover muka. Takat nak tenyeh2 gentel2 je.

Sapa yang didapati kekek kekek/ bermain time tido, cikgu denda ubah katil dia ke bilik lain/ isolated supaya tak mengganggu bebudak lain nak tido.. Macam kena denda tido kat corner. Kalau tak rasa nak tido pun, baring je diam-diam.. tak boleh buat bising, tak boleh bermain. (E-cha le nih, selalu berlakon tido, tapi tak tido). Takde pulak sampai nak bg ubat tido...

Neseri dekat je ngan tempat keje, kekadang lunch time (masa tuh nap time), aku rajin le singgah neseri.. Sembang ngan cikgu pasal perkembangan E-Cha. Hahaha...

Lenny said...

ya Allah.. kejinyerrr... nak nangis tgk! jahatnyerr.. nie mmg pk nak duit je.. rasanyer sure bg ubat tido...

erm.. ok.. kalau PDRM kata tak bleh buat apa2 sbb blom ada kematian... print gambo tuh... hantar flyers kat seme parents pasal taska nie..

my advice, keluarkan la anak dari taska tuh.. carik taska lain... sebelum kejadian yg tak diingini menimpa anak kita.. baik kita berwaspada.. akalu seme parents kuarkan anak.. tutupnyer la taska tuu.. nanti ada management lain amik.. hopefully tak camtuh..

apapon.. yg paling penting adalah keselamatan anak2... kita pegi keje carik duit utk anak2... tapi kalau camni condition anak2 kita... kalau sampai berlaku apa2... tak ke nyesal tak sudah...

huwaa.. sorry genie mak buat blog u ols cam blog mak plak.. mak emo okeh tgk anak2 jd camni!

genny da bomb said...

haha lenny..mmg sakit hati tgk camni..terus balik keje tanya nuqman tadika dia buat camni dak..dia kata takde pun haha..seb baik..huhu

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino