Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Bila dah banyak vocab dah tau camni la jadinya

Wednesday, June 10

Haru jugak bila anak2 ni dah besar..selamba jek di soundnye mak pak dorang..ni nuqman ni sejak2 dok neseri baru ni..mcm2 la ayat2 yang wat mak terkejut dinosor dgrnye..mcm kat bawah ni..

smlm balik smp umah lmbt..mak ni ngikut gak citer matahari tu..walopun selang2 tp kalo teringat nk tgk la kan..biasa la..yang berebut tv ni selalu mak ng nuqman la..abahnye layan tenet,game pun dh cukup..balik2 tu nuqman dah mmg tgk katun kan..mak pun amik la channel tukar tv3 kan..

nuqman : ummi ape ni..saya nak tgk katun la..
ummi : ala nuqman dh tgk lama..bagi la ummi tgk citer ummi plak

gi kat abah dia ngadu,mak plak elok ngunyah kepek pisang

nuqman : abah, ada orang bukak tv llllainnnn!!(tekan sket ye sebut)..ummi ni..saya nk tgk katun!
Abah : ala biar la ummi tgk kejap..

mak sibuk lagi ngunyah kepek..buat tak kisah je ng bebelan dia tu..nuqman tak puas ati lagi ni..skali dia sound mak

nuqman : tengok tu..makan,tengok tv..makan,tengok tv..ingat elok la tu! (ehh ehh dia sound nye mak aduiyai)
ummi : ???mana blajar cakap camni ni??

kalo bab kita yang bagi green light suh bukak katun..amboi ayat..bukan mainnn

ummi : nuqman nk tgk katun??bukak la..ummi naik atas kejap
nuqman : ye ke..ok (amik remote genggam kuat2)..ok ummi pegi naik atas..saya tgk katun..ummi jangan turun tau!
ummi : ummi turun nnti ummi nk tgk citer ummi

bila mak dah turun..dia nampak..dia sound.."ummi,kenapa awak dah turun,saya nk tgk katun ni..awak pegi naik atas balik" ..amboi mak...suka suki nye dia oder itu ini..

kadang nk tergelak pun ada..hai budak2 zaman skang ni..macam2 lah..hehe

8 sweet thoughts:

adibah said...

comelnye nuqman nye ayat!!! ya Allah... bie gelak sorg2 baca... huhuh.. rindunye nak blk jumpa sumer org... esp nuqman... k baini n abe xnak dtg melben ke? tiket ke melben tgh murah ni MAS jual... heheh

cikda said...

genny
ui anak hg..ayat power..

AbahNuqman said...

hehehehehe..nuqman mmg kelakar..
time tengok tv je biasanya ayat kelakar tu kuar..

Alinx said...

beb, aku sunyi ni... bagi pinjam anak ko lepak ngan aku bole? hahahaha... tp umah aku tadak astro...

my little family said...

lawak la nuqman ni...bahasa awak, saya ngn ummi dia..hehehehe..

sujaihah said...

hahah...sekali mak dia kena sound daaa.. :P

Anis said...

hebat bahasa anak ko genny... nyaris le maknya tak cepat kecik ati..

kekekekeke

p/s: kalo aku, dah gado dah ngan anak sendiri kalu cakap camtuh...

genny da bomb said...

adibah - hehe tu la nuqman..k baini sll je kena fire ng dia..ala bi..tak dapek la nk ikut gi melben..hihi..nak ceri!!abah ng kak long gi leh le bawak balik ceri byk sket haha

cikda - anak aku mulut cam aku gak kadang2 kakaka

abah - hehe ikut sape la mulut laser tu

alinx- hihi nk pinjam anak aku..seminggu pun bleh..

my little family - tu la kak..saya awak je skang ni..skema tol

sujaihah - tunggu la wan plak nnti..sama naik je nnti

anis - huhu anis..pasrah je lah..sedap je dia ngutuk aku

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino