Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

bizi ke??bz la jugak..

Wednesday, June 17

Tak dan la nk update blog ni..bizi btol minggu ni..curi jap masa nk update sbb dh nguap2 ngadap keja yang tak abis2..(bila la nk abis keja)..apa aktiviti minggu ni??my MIL ng adek ada kat umah,kak long (kak ayu) sefamili dtg umah (ni kakak kepada husband adik ipar-pening ke nk paham??hahah mak tatau istilah singkat nk panggil apa..kalo tak paham buat2 je la paham kan) ,nuqman demam(best la dia tak pegi2 lagi neseri minggu ni)..nasib la ada mama ng adek leh tolong jaga nuqman..tak harap plak nk antar neseri skang ni tatau cemana dorang treat budak yang sakit kan..kalo neseri lama dilayan bukan main...

Mama datang..macam2 la dibuatnye kat umah kosong kami..hahahaha..TQ mama, mcm2 disponsornya kat umah tu..segan plak..cakap takpela nnti kitorang beli la kan..tapi mama nk bagi jugak..so with arm wide open kami terima hihi..kak ayu a.k.a kak long la punya keja ni bawak mama gi nursery cari pokok2 bagai..hahaha kan dari takde apa2 kat tanah cinonet depan umah tu dh ada bunga2 pokok2 bagai..bukan apa..tak reti le bab2 hias ni..fail betol!!mama plak mmg suka bunga2 landskap bagai ni dia la yang buat..dah ari keja kan skang...balik je tgk dah ada bunga dalam pasu..balik smlm plak dah ada plak batu2 comel tu..ng rumput...gambo tak amik lagi pun..hehe..

ehh kata nk update sket je tp panjang plak..dah la malas nk bebel lagi..gambo nnti mak amik..balik dh dkt nk gelap nk nmpk apa kan..hope nuqman cepat2 le sembuh..dh lama dia tak demam..stok gigil2 punya..mak memang risau kalo dia demam gigil2 ni..

p/s : to kak long..jgn le jadi silent reader jek..cuba komen2 sket kat sini..hihi..nnti bila2 kita borak lagi..cam byk plak nk citer dah nk balik plakkk...mesti dorang kompius mende la kita bisik2 kan hehe..



hasil kreativiti mama..tq mama!

kalo suh mak buat mmg kayu la takde idea haha



ni la laman seciput tu..

7 sweet thoughts:

Mummy Dasy said...

nnt letak gambo..mesti lawo pokok2 itu

kirana said...

wuish syiok la hang,..suruh dok lama sket..kang seme jenis pokok sayur hang tak yah beli hehehe


rumput tu aku rasa jarak terlalu jauh ..eloknya 6 inch antara satu sama lain..

sujaihah said...

fuyuh... cantik sgt dah ha..tak lama lagi rmh akak ,leh jadi cam casa impian lah...

nanti bt la kolam air pancut, pasyu letak ikan..lagi menenagkan jiwa
*klu ader kolam ..mau nuqman xnak mandi kat bilik air kan
hehhehhe

genny da bomb said...

mummy dasy - tu ha mummy dah letak dah

kirana - ye ke..hahah aku ni bukan tau pun..nk tanam rumput tu pun aku tak gheti heheh..mak mentua aku la buat suma

sujaihah - amboi casa impian plak..mana ada biasa je lah..

wan, ingat umah akak banglo ke nk buat suma tu..kang jadi cam jiran parking keta kat luar sbb dh buat macam2 kat dlm..umah sempit mana leh nk buat macam2..takmo la serabut2 sempit2 ni

AbahNuqman said...

landskap rumah kita akan berubah warna la yang oii.. mama dah siap pesan suh siram pokok2 tu tiap pagi.. mama pon bagitau kemungkinan rumput2 tu tak idop sbb cam kering jek..

tenkiu beli tomyam smlm.. mam kata sedap.. nanti bleh beli lagi esok ek.. tak pasal2 bertambah kuah jadik dua jenis.. huhu

najwa said...

ahaaa.. Dh bertaman laman umah hg..ok la tu..kalo nk harap hg alamat tanam lalang je la kan..hehe..haaa apa lg..muah muah sayang mak metua..hihi

my little family said...

genny, mama tu (kak ayu panggil mama jo sbb dah biasa dr kecik lagi..) mmg suka bunga, tiap kali dia mai rumah mek mesti dok sembang psai bunga. pastu pakat2 tukar bunga/ pokok la kheja depa. hahaha..untung la dia nk sponsor,jimat2...hehe

p/s: nk ajak mek mai jgk la, kot2 dia nk sponsor jgk nanti..hahahaha..(ampun mekkkkkk)

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino