Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Citer-citer balik kampung Sik - Salak Denai,Yan Kedah

Sunday, June 7

ok macam yang dijanji, mak nk upload la citer balik kampung kat Sik,Kedah baru ni..balik kampung dari ari sabtu sampai rabu..mak tak plan byk aktiviti pun sbb balik more to nk lepak ng famili saja..kalo jalan sana sini baik takyah balik kampung..yang penting nk dok ng famili sbb jarang2 nak boleh balik ni..

Mula2 ingat tak jadi nk gi mandi manda ni sebab kak baya tak dapat balik awal sbb abg ipar ada keje..so ingatkan dah tak jadi la..nasib baik la kak ja tanya "hang nk pi ke dak mandi kolam ni?"..mak pun tanya la " la bukan kata dah kansel ke",,"tak aih aku tak kansel pun..kalo baya takmau pi aku nk pi ng anak2 aku ja" ..hah apa lagi mmg dah lama ingat nk mandi manda yang privasi nih...kalo open space jawabnya mak tukang tgk saja la..

ok tanak citer panjang ahad pagi kul 9.30 bertolak..bwk bekal yang perlu n beli barang mentah odw nk gi sana..Tempat yang kami nk gi ni namanya SALAK DENAI dekat Yan Kedah..ada 4 chalet private untuk famili mandi manda n sememangnya fully booked tak kira masa..sbb tu la takleh nk tukar hari dah..kalo kansel pun mmg dh takde hari nk tukar2..nak2 plak cuti skolah ni kan..

pada sape yang taktau ni adalah Gunung Jerai..odw nk gi Salak Denai ni kena lalu tepi kaki Gunung Jerai ni..

Chalet yang kami sewa ni kecik sket banding yang lain..dah itu je yang ada yang besar2 sket dah ada org booked dulu..tapi takpa lah..yang penting nk gi mandi dalam kolam air terjun tu je..bukan nk stay pun..istimewanya chalet2 ni,suma barang2 yang diguna untuk build nya adalah dari barang2 terpakai..tu kata kak ja la..kalo kak ja tipu mak..mak tipu korang la..tp mmg pun tgk chalet tu mcm2 warna sket la..hehehe..n yang paling penting,setiap chalet ada kolam mandi masing2..kiranya kuar chalet terus terjun dalam kolam la kekdahnya..tmpt masak pun disediakan,kita bwk barang nk masak jelah..nk bakar ke,goreng ke..suma dah ada..

sampai je sana,anak2 buah terus terjun masuk dalam kolam nih..kolam ni bukan air paip tau...dari air tejun kat atas tu lah..sejukkkkkkkkkkk...ni kolam chalet sebelah..besar sket lah

sampai je terus terjun dalam kolam si anas ng uzair

nama pun budak2, pakat lawan sape le panjat smp atas..yang buruk pangai pakat dengki dok tarik suar masing2 kakakakaka..hai budak2

tgk abah tu...cam snorkeling plak..takde ikan le bah..reti berenang ke bah..kahkahkah..


ni tempat masak dia..ada tempat makan kt bhgn luar sana..kusi2 ng meja batu tu..kak ja tgh nk proses masak


budak2 tinggi nuqman kalo tak reti swim mmg kena ada pelampung or seumpama dgnnya la..odw gi sana beli le life jacket utk budak2 ni ng arm nye
nuqman baru mandi kejap dh sejuk beku


nuqman tgh marahkan sepupunya pakai arm dia nye

yaa...tejun nuqmannnn

best kan nengok hihi..

tiap kali nuqman tejun budak2 ni sambut dia kat bawah..utk budak2 cam nuqman kat situ pun dah lepas kepala dia..





gambar mak takleh le nk letak dlm ni..sbb mak tak pakai tudung heheh..mmg best gile la lama tak swim2 ni..refresh balik zaman2 mandi sungai dulu..ada la beberapa org yang tak gheti nk berenang..skali blajar air splash kuar kolam dh mcm tsunami pun ada kakakaka...abah..sape ek org tu..kahkahkah..nasib baik la mak tak lupa lagi nk swim..tapi still tak berani la kalo laut dalam tu..kalo kolam takat lepas kepala bleh la..kalo lebih tak berani la..siap lawan main volley ball dalam ni..hehe..kompem la mak juara spike kan kekekke..

lastly..pada org yang sukakan kehijauan n suasana kampung n privasi..mmg mak recommend tempat ni..pada org yang tak suka kampung2 ni susah la sket..sbb chalet nye takde la mcm 5star hotel kan..chalet kampung2..buat pulak dari barang2 terbuang kan..mana la nak sama..

okeh mak dah lenguh pinggang..tak larat dh nak menaip..nk tido seround..pening kapla mak ngadap laptop nih..sblm mak nk tido..korang tgk la dua video ni..satu aksi anak buah mak buat sommersault..satu lagi video nuqman tgh nk slide hehehhee..

video

video

SAPE YANG NAK NO TEPON SALAK DENAI NI SILA CALL PAKCIK KAT NO NI YE 0125376151 ..KAKAK SAYA SGT BERTUAH KERANA TAK PENAH TANYA NAMA PAKCIK TU WALOPUN DAN BYK KALI PEGI KAKAKAKAKA..SILA LA ANDA2 SUMA CALL N TANYA SENDIRI YAA!!ENJOY!!

15 sweet thoughts:

alinx said...

huhu... bestnyaaa...

kirana said...

huish tobat aku tak penah dengar tmpt ni..
best gilerrrrrr..nk gi gak!!

rupanya byk tmpat menarik kat kedah yg aku tak tau huhuhuhuhuhuhuhuhu


nk booking online ke cmner?brp harga ?

AbahNuqman said...

seronok gak lari dari kesibukan kerja di kota.. tambah2 merilekkan diri dlm environment kampung and mandi-manda.. menarik coz tempatnya tertutup, jenguk kepala kat luar chalet je terus nampak kolam.. nuqman pon hepi jek join mandi2 ngan sepupu.. dia sorang la yg paling kecik..

abah mmg tak terer berenang la ummi..tapi leh la stakat 2-3 meter tu hehehe..dah lama sangat rasanya tak gi mandi2 cenggini.. takut masuk utan bawak nuqman, dia dah besar neh blehla plan jenjalan kt air terjun..

cikda said...

genny..
best nampak..next time balik kg..leh ajak kaum kerabat ku..

my little family said...

betui tu Ana, tobat xtau ada tempat2 cenggini kat sana. privasi tuh. tp takut nk bwk Anis masuk utan ni..walaupun dia kaki air...kang mlm2 akak pulak yg xleh tido... Dekat Gunung Jerai pulak tu..huhu..

tp mcm best nih..dilema..dilema..

kasi tau harga dia sket..hahaha..

atty's said...

MCM BESH JE TMPT NIE..

genny da bomb said...

alinx - mmg best weh berendam hihi

kirana - hehe aku pun bukan tau sgt..kak aku la ni..suma tmpt2 pelik2 suma dia tau..nnti aku tanya dia cemana nk booking..dia sll call ja owner tu sbb sll dh pi sana..murah je weh..aku tak ingat la bape tapi kalo mandi saja tak stay tak smp 100 kot

abah - nnti balik kita gi lagi ek

genny da bomb said...

cikda - ha pi aida jgn tak pi..mmg bst weh..tp kalo org tak besa dok kampung ni kot kekok sket la kot

my little family - kak ayu,takde la lalu tepi gunung jerai tu..kan kaki gunung jerai tu tepi jalan nk ke alor setar tu kan..bukan betul2 lalu tepi tu..tak utan sgt pun..tu yang berani bawak tu

atty - kak mmg beshhhhh kakkk...nk gi lagi je rasanya...privasi tu yang penting tuuuu...

my little family said...

Genny, smlm akak siap promote kat family akak lagi..depa mcm xcited je nk p..hahaha..tu blum tgk pic yg Genny snap tuh..hahahaha..cepattttt bg ctc no dia... :-p

genny da bomb said...

my little family - ok2 kak nnti saya bagi no kontek tu..tak tepon kak lagi..bz manjang kak saya tu hehe

pegi kak..tak rugi punya...tu la kan..lom tgk gmbo kebabommm tu lagik kekeke..kalo nk tanya jalan saya tak ingat lah..kakakaka..baru skali pi kan..buta jalan ngikut je akak kat depan..nnti dpt no kontek org tu akak bole tanya dia

ieja said...

eh...cantilah tempat tu...mcm nak gi jer....tp:((..xgi ofis pun bercinta ni nak gi jalan...camno

genny da bomb said...

ieja - hehe kalo ko nk gi jalan situ kena amik cuti lama le...haha..sure ko jadik cam pelampung dlm kolam tu..terapunggg je

Miss Moon said...

nak pergi jugersssssssss nampak sangat best n sangat tenang

salak denai said...

hehehee... nama saya pak usop. tuan punya salak denai. mai la lawat blog pakcik. salakdenai.blogspot.com

Anonymous said...

saya pn nk g kt situ kena booking dulu ke? berapa no. Chalet Salak Denai

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino