Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

tak mungkinn!!!!

Thursday, June 25

smlm balik keja..lepas masak2 dok depan tv makan sbb abah balik lambat..dh abis makan2 tu nuqman nk le minum susu HL..dia mmg suka susu tu..mak beli untuk mak tapi dia yang selalu monopoli..huhu..so mak suruh la dia amik cawan..amik susu tu bawak ke depan mak tuangkan..dah abis tuang tu mak bagi le kotak kat dia balik suh simpan balik dalam fridge kan..macam biasa pesanan dia.. "ummi jangan minum tau" sbb dia tau mak ni suka la minum sikit sblm bagi kat dia..mak jawab la ok gi cepat simpan susu tu..maka gi la nuqman ke dapor sambil toleh2 belakang (takut mak minum susu dia)..mak mula2 buat2 la tekan hp..dah cam tak nmpk dia..mak minum la..tetiba bahu mak ras dipegang...tokojut badakkk

nuqman : ohh tidak!!!
ummi : nape nuqman??
(mak tokojut badak betul tetiba je ada kat belakang mak)
nuqman : tidak!!tak mungkin!!tak mungkin!!(sambil tepuk dahi dia)-poyo gile bahasa dia kan??
ummi : kenapa???
nuqman : ada orang minum susu saya!(mak la tu kan)
ummi : ala ummi minum sikit je laaa...
nuqman : nanti gigi saya patah nanti mcmana..sikitt
ummi : ha ye la ye la gi amik balik ummi tuang lagi..
nuqman : ok!

tu je sebenarnya..nk minum byk2..takmo sikit2..kuss semangat mak maghrib2..aduila...huhuhu

10 sweet thoughts:

cikBee said...

lawak la nuqman nih..hehe
ayat skema sungguh, mcm drama abg usup haslam pun ada gak..ekekeke

Fiena said...

hahahaahahahha
lawak la nuqman.. dh makin bijak mentaici
ekekeke

cikda said...

ui..poyo a anak hg..ayat skema wei..keh keh

genny da bomb said...

cik bee - ahahaha tu la..aku tgh recall aku kawan ng sapa la skema sgt anakku ni..tp rasanya dia tgk katun translation punya ni..ayat2 tu dari katun kat PHDC

fiena - tu aa pasal..aduila pening kepala aku..

cikda - hahahaha..skema sungguh tak tahan aku..kalo hg tgk real lagi hg nk gelak..ng reaksi muka lagi

atty's said...

genny..ade ke kat situ semlm..aiseh..kalo tau leh jumpa..

kty ade..tp sbb tak sht...jdknya semlm kty byk diam..gambo kty pun takde sgt ..tak larat nak bangun

genny da bomb said...

atty - aah ada kat situ smlm..saja la baca blog akak aritu teringin gak nk try..hehehhee..sedap gak nasik dia..hehe..posa smlm kan lapo je belasahh hehe..akak dtg kul bape situ..saya gi lepas maghrib la

AbahNuqman said...

minuman kegemaran, susu HL disamping vitagen..

susu tu x smpai dua hari je dah habis.. cam jaga bodi lak si nuqman neh..

lagi satu peberet dia, kopi segera power root.. adoi la jenuh abah punya dia minum..

madamct said...

u ada kt jm yer mlm kamis tu?i rasa i ada nmpk u lah kt situ..hehe
btw slm perkenalan

genny da bomb said...

abah- pendek kata apa yang kita makan dia nak..makanan dia ngelat takmo

madamct-aah malam tu ada kat situ..baca blog kak atty la sblm tu so saja nk try..btw salam perkenalan jugak dari saya..sudi2 la jenguk sini sll ye hehehe

sujaihah said...

rase nyer cam dah comment ...appsal tak kuar...


waaaaa

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino