Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

kenapa trafik light warna merah?

Wednesday, June 24

sesi bergaduh dengan nuqman dalam keta..

biasa la nuqman ni kalo nama je kuar dari umah masuk keta mmg la dia hepi sungguh..pastu kena la prepare ng soklan2 maut dari dia tu..hai jenuh tol nk menjawab..ada skali ni mak mmg tak kuasa betul nk menjawab soklan yang sama dari dia..mula2 dulu masa dia baru nak tanya mak mmg rajin je la menjawab yang betul nye jawapan contoh cam kat bawah ni

nuqman : ummi kenapa traffic light tu warna merah?
ummi : merah maksudnye kene berenti keta..kalo kuning sedia nak berenti..kalo ijau buleh jalan..
nuqman : ye ke..kena stop right now..thank u very much(hahahaha ni gara2 dia dgr lagu spice girl yang tajuk STOP tu...kan ada stop right now..thank u very much)
ummi : aah bila merah kena stop la..

tapi kalo mak takde mood mak jawab je lebih kurang..

nuqman : ummi kenapa traffic light tu warna merah? (bosannya takde soklan lain ke)
ummi : sebabbbbbb...dia tak warna biru (ceh kekonon puas ati la nk kenakan dia)
nuqman : bukan..sebabbbbb..dia tak warna hijau..ehekkk..ehekkkk..(eeii nyampas nye ehekk ehekkk dia tu..kenakan mak balik plak..abah plak gelak bukan main bila mak kena..)


tp bila2 kadang2 langgar je lampu merah mmg kena bebel la ng dia..

nuqman : abahhh kenapa awak tak berenti..kan warna merah tu..
ummi tolong jawab "takpe dia dah nak ijau dah" kakakaka
nuqman : bila merah..kena berenti la..mana boleh jalan..(pape je la nuqman)

hihi dah pandai auta2 nuqman ni..

5 sweet thoughts:

Fiena said...

hahahahahaahhaha
bijak tol nuqman nih
dia kan nk jd polis.. dulu skit2 nk report kat polis kan.. ni ummi ngan abah dia langgar lampu merah xmo report kat polis ka
hahahahahahaha

tz said...

kekekeke...nuqman maken bijak.

Lenny said...

ahahahhahaha...

padan ler kene muka kita2 sebagai mak bila anak2 kenekan kita kan..

tapi... apsal budak2 suka tanya pasal traffic light? anak lenny pon samaaaaaaaa..

genny da bomb said...

fiena - hahaha kalo dia repot abis la aku..hihii

tz - aminn..bijak belajo smp ke tua takpe..hhee

lenny - tu la kan..apsal budak2 suka sgt tanya pasal trafik light..tak paham jugak..tak boring2 plak tu

AbahNuqman said...

lagi satu kalo trepik lait tak function musti dia kata trepik lait takde beteri.. hahaha

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino