Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Mari belajar buat sandwich..

Monday, July 13



Saje je syok2 nk letak resepi..resepi simple jah..budak kecik pun bleh buat nih..hihi..mesti ramai dah expert pun tapi saja jek suka2 nk boh kat sini..lagipun mati idea la nk hapdet ape kan haha..

malam ni mak dinner makan sandwich saja..nuqman n abahnye makan jugak..tapi dorang makan tomyam lebih smlm skali ng ikan bakar..hehe..
jom buat sandwich telur ala2 belasah apa yang ada :-


roti dua keping (sukati korang la nk roti apa)
telur rebus sebijik
ajishio flavoured black pepper (lada itam biasa pun boleh..kena tumbuk hancor le)
garam secubit(secubit tu sketttt je jgn terlajak kang masinnn)
salad (kebetulan ada salad..takde pun takpe takyah boh)
tomato (takde pun takpe jugakkk)
mayonis satu sudu besar


cara
-cincang telur rebus dengan PISAU..jangan sampai lumat ye..kira agak2 cam ala2 cincang bawang tu je..jangan lenyekkk dengan sudu ye!..kang tanya plak nape tak jadi cam mak buat (sbb ada yang dah tersalah buat tu yang mak TEKANKAN disini yeee hahaha)
-masuk mayonis satu sudu besar tu
-masuk black pepper
-masuk garam secubit
gaul je suma benda ni..

dah tu amik le roti tu letak la telur tadi tu cam korang spread cheese ke..planta ke ape tu kan..hehe..pastu amik salad ng tomato hias la setebal mana korang nak makan sayo tuh..kalo mak buat kat nuqman mmg sandwich togel takde mende kecuali telur tu saje..kalo mak rajin mak cincang lumat salad tu smp tak nmpk so nnti nuqman makan dia tak perasan ada salad dlm tu hehe..dan kemudiannya dihabiskan oleh kawan2 neseri dia hahah..

dah abis letak suma benda tu..amik roti sekeping lagi tutup la atas tu..pastu sukati korang la nk ngap terus ke..nk potong cantik2 cam mak potong tu ke (cantik ke hahah)

saat entry ni ditulis..sandwich kat atas dah selamattt dikerjakan haha..

7 sweet thoughts:

kirana said...

syabas geni hehe..bukak kelas masakan..nampak complete sandwich hang....ermmmm aku tau makan ja..buat tak penah

my little family said...

bila dah posa ni..semua nmpak sedap... tp sandwich tu mmg nmpk sungguh mnyelerakan... balik kelate nanti boleh bt ni..pakat2 mkn dlm kheta..hehehe

genny da bomb said...

kirana - weh ana senang sangat ja nk buat sandwich ni..try la wat kot anak hang suka..hehehe..tp jgn la boh sayo tu kalo anak hang tak makan sayo..

my little family - ha buat kak jgn tak buat..spread telur tu makan saja pun sedap hihi..

cikda said...

genny..
sedap wei nampak sandwich hg..terliur aku nie..nnt aku try..

genny da bomb said...

cikda - hehehhe..aku suka wat sandwich ni..senang n ringkas..try jgn tak try..pastu boh gmbo dlm blog hang hehehe

AbahNuqman said...

ummi selamat memakan dengan jayanya.. abah cuma mampu telan air liur jek la.. (walhal abah dahpon kekenyangan makan nasik ngan anak) hehehhe

atty's said...

SHEDAPNYA..NANTI BUAT LGI..KOL KTY TAU..

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino