Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

window+betul2 shopping sampai sakit kaki..haha

Saturday, July 25

yaa..penuh aktibiti mak arini..dari pagi sampai kul 6.45 tadi baru le balik umah...kakaka..actually takde apa sgt pun..byk window shopping dari beli..

pagi2 bangun dah pikir nak buat apa arini..mempoyo2kan diri wat 20min eksesais ngikut cd yang dapat masa beli cereal fitness mende tah aritu..hehe..enjoy gak ngikut tak sedar dah abis 20min..kira ok la kan hihi..dah abis tu,rilek2 kejap..on facebook,on ym..skali nmpk la terjojol kat tepi laptop ni ada email kat ym..najwa email ada sale kat stadium melawati..so alang2 takde idea nk gi mana..ajak la abah gi sana..

-kul 11.45 kuar umah...ajak abah gi seri kembangan dulu gi amik baju raya mak dah siap..jgn jeles uols baju raya mak dah siap hahah...poyo jek..posa pon blom dah hegeh2 wat baju raya kan..nasib baik posa ganti dah abis takde la terserlah sgt poyo nye..selalu upah kat kampung..tp sbb kat kg tu mahai nk mam (patutnya kat kg la murah kan,,ni terbalik plak) so cuba la cari tailor kat sini..Alhamdulillah sedap pakai baju dia buat..so takde la byk sgt mak kena spend utk bayar tempah baju kan...seppp duit mak tahun ni hehhee..

-dah amik baju gi makan kat mcd..nuqman mula la kalo nmpk mcd "abah perut saya dah lapar la..saya nk makan koater ponder (quarter pounder ye suma hihi)..so makan la kat mcd seri kembangan dulu lepas amik baju..

-pastu shoot la gi stadium tu...tujuan ingat nak beli baju suar nuqman utk raya..skali tak cantik punnn..cam baju nk pakai2 kat umah jek..tp baju2 utk ord dewasa byk la..branded2 suma..tapi ntah cam tak menarik perhatian mak sgt la..so end up abah beli suar satu..nuqman beli menan stapler kelip2..

-kuar dari stadium dh nk dkt kul 3,benti solat..abah ajak gi subang parade..skali jalan2 cam sesat,last2 tuju Jusco IOI...hihi..mak ok ja...dari konon2 nk window shopping..beli la jugak baju nuqman kat sini..ok la ada sale 70% n 50%..ok aa baju Seed 11 hengget...beli la dua..suar nuqman satu..pastu mak pun sambar jugak untuk mak..beli apa???ada laaaa...hihi..pastu layan nuqman main menan kat dlm jusco tu..mcm2 la dia main habis la 5 hengget token disitu..pastu dh nak balik..lalu la kaunter CS jusco..pastu terasa nk redeem disitu..hahah..so mak dah redeem la mug cam kat bawah tu..mmg dah lama kenan..tp dulu masa kat jusco equine takde plak dia..skali kat sini ada..hepinye makk..pastu balik la..smp umah kul 6.45...aduila sakit sungguh kaki...rasa nk rendam dalam air panas pun ado nih..huhu..

SEKIAN LAPORAN HARI INI...

tgk sonok bukan main dia..
main moto plak..kona2 baring lagi

sampai2 umah tetiba depan umah ada org parking keta camni..mak memang sangat tak suka org tak hormat park gini..ye la tau la kita takde kat umah..tp kalo nk parking jgn le smp melampau depan pagar camni..sakit ati dak korang nengok???last2 kita plak kena park tmpt lain..ada depan umah org suka suki je park camni..sangat tak hormat org...plak tu depan umah mak je org suka wat gini..tatau la kenapa..hanginnye la kalo gini..org ni adalah tetamu pada makcik yang tanak alih keta smp keta dia kena angkat ng jiran2 lain tu..


ni ha mak redeem jusco point...suka2

set cawan ni cantikkk..




7 sweet thoughts:

Fiena said...

uish.. byk gak beli tu.. xde la window shoping ja.. ekekeke

my little family said...

akak xdek nk parking kat tepi ekk..sowi..klu akak p je mintak jiran tu suh kawan dia alih kheta tu. and my hubby knows me better about that..wakakakaka..

genny da bomb said...

fienah -sikit la tu..tak berat pun pegang plastik hehehe..kalo byk tak cukup tangan nk pegang hihi

my little family- tu lah kak ayu..ade ke patut dia gi parking melampau2 depan pagar..nk kuar keta pun mmg tak boleh dia park camtu..mmg hangin la sgt..nk suh alih cemana..tuan keta tatau sapa kalo sesapa pun parking..smlm geram tu yang amik gambo tuh..sakit ati..tatau la dia nmpk saya amik gambo kot..lepas dgr kitorang bukak gate dia kuar alih keta..saya tak tgk pun muka sakit jiwa..

Mummy Dasy said...

mmg xsuke klu org parking camtu..
uish jeles baru raya dah siap jahit..
klu me harus x sempat raya dah pakai gi keje melaram dulu sbb tu baju raya selalu lagi 3 ari nak raya baru amik

AbahNuqman said...

berjalan2 memang hobi ummi.. kalo ikutkana abah baik duk umah jek layan astro warna hehe..

niat terpesong gak, ingat nak gi subang parade tapi melencong ke IOI mall la plak.. tak mahir jalan last2 kena la ada backup plan..

ummi dah lenguh lutut dah, tapi abah masih lagi bertenaga.. lenkali kalo ajak orang jalan pastikan stamina mencukupi yek hahahah

kirana said...

wehhhhhhh aku bajur aya pon tak beli lagik huhuhuhuuh...mau beli g siapd ah kot tahun ni..ad ake or gnak amik tempahan lagik ni


awat kureng asam sgt keta tu...
hang tka letak note kat cermin..geram nya

sujaihah said...

isk cantik nyer cawan tu..kasi satu

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino