Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Rehal Centre Sport Day-Kompleks Sukan Bangi

Saturday, July 18

Tajuk kemain...cam gempak jek kan wat kat kompleks sukan hahah..yo yo oo jek...actually pagi ni tadika nuqman ada buat hari sukan kat sana..gabung dengan dua lagi tadika..minda bistari dengan desa saujana..

mak ni awal2 lagi macam takde mood sebenarnya nk bawak dia gi sana..kang dia buat perangai lagi cam konsert tadika masa ng neseri lama,takmo naik pentas..aduila sangat sakettt jiwa mak masa tu..ye la..syok tgk anak org lain huru hara atas pentas mak kat belakang pentas pujuk anak suh naik pentas takmo naik2..huhu..


takpe la kan..bawak la jugak pagi tadi gi sana..awal gila bangun arini..rupanya silap tgk jam hahah..ingat dah 6.45...rupanya 5.45 kakakak sian nuqman sowi ummi salah kejut daaa..kena kumpul kat sana dalam kul 7.30,kul 7.30 la kuar umah haha..tp sampai2 sana pun mmg tak ramai lagi pun..ye la anak2 sure la liat nk bangun pagi ni..

baru smp ni..muka ok lagi


mula2 nuqman ok lagi..lepas tu bila suh dia berkumpul ng kawan2 dia..mula la pasang enjin..adoila..ckp ng abah..sudahhhh...dia buat dahhh...mak dh agakk kecewa la dia buat pangai tu..ajak abah lari naik ats tmpt penonton..dah dgr dah suara dia meraung2...skali penyelaras ari sukan tgk ke atas.."anak sape ni"..alahaiii..kena la turun pujuk pulakkkkk...frust2..pujuk2 la dia..kena la ikut dia dok kat khemah neseri dia...dok kat belakang dia..pujuk macam2 la..janji nk beli menan tu tatau la macam2 segala jenis menan mak sebut kakaka..skali apa dia jawab "saya taknak semua mainan,kat rumah saya nk buang mainan" hahah..ampess nye budak ni pandai menjawab..

tgk muka tu..dh mula nk pasang enjin la..abah tu la..sape suh gi amik gambo smp dia nmpk..haii

tgk abah yang poyo amik gambo...

suar warna oren sorang2..suar tadika dia ilang hahah


last2 setelah puas pujuk...nak la jugak dia kan..ckgu dia pun bagi makan roti n air dulu sblm start..mak pun baaaaaaaaaaanyaakkkkkkk kali le sgt buat good sign kat dia..thumbs up tu takyah citer la byk kali..sengih sket la dia..cam ada harapan sket la kan..cakap ng dia "nuqman lari tau..ummi ng abah nk tgk nuqman lari..ummi ng abah dok kat tepi ok??" dia pun.."ok..ummi ng abah tgk nuqman lari"..aduila...legaaaa...sambil jalan pi tgh stadium..pusing lagi..mak buat thums up..dia pun sama..hihi..nasib baikkkk makan samannnn....hahah

lepas minum air ng roti ni cam lupa sket da nangis2 bagai

keja dok tgk belakang..takut mak pak dia lari hahah..suar dh tukar warna..nasib baik ckgunye bawak spare..kang sama ng satu lagi tadika..


PENAT OKKK!!!PUJUK CAM NAK SEPUK DIA PUN ADA!!!!
kena dok dekat je kitorang ni ng dia..kalo dak dia pasang enjin lagi..

ni cam dh ok sket..as long nmpk mak pak dia

mula la wat lawak dia tu..budak sblh dia tu sama naik notti masa sukan hahah

tgk budak dua org ni..mende la dorang dok berlakon..ok la plak nuqman time ni

dok menari mende tah nuqman kat situ


lepas dah abis acara dia...lega le mak ni haa...grup nuqman dapat no 2 untuk spoon ball n no 3 untuk passing bola..lepas tu dh tak bape nk tgk sgt dah la acara lain..tgk sket2 je la..kami tak tunggu smp abis pun..dah panas melekit2 dah..kitorang balik masa acara cari gula2 dlm tepung untuk bapak2..abah tanak join..mak pun tanak sbb acara utk ibu plak pecah belon..awwwww..mak tanak belon2 ni!!!huhuhuhuhu..takut tgk belon terik2 cam nk pecah tu hahahhahaaha..so kesudahannya..kami balik kekkekkee..beli lunch..balik..abah ng nuqman tergolek..mak plak??ni dok bertenet2 hahah...SEKIANNNN..
berlari2 nak amik hadiah..tak senonoh tol hihi

hadiah main bagi je time ni..nuqman dpt warna pink..tukar le amik warna kuning hehe

garu kepala apa nuqman..amik le present tu


hepi dapat present..haaa..kan bagus kalo sengih gini dari awalll..



dahaga lepas berjuang hahahaha

melepak le 3 beranak lepas acara nuqman hehehe..byk minum air nuqman ni



abah merilek2 kan diri


nuqman ng hadiah dia..hehehe..byk la tumbler dia pas ni

6 sweet thoughts:

cikda said...

genny..
cikgu anak hg, sure pening nak layan kerenah dia nie...fuh..

AbahNuqman said...

nuqman mmg ada unsur2 nak bertepek ngan ummi ngan ayah dia..takleh ilang langsung dari pandangan.. dahla puas pujuk nak kasi dia join..muka asyik nak teriak manjang.. syukurlah dia memberi kerjasama dan tak malukan abah ngan ummi

kirana said...

pasnih aku lak nk tangani peel aiman hihihihiih

atty's said...

meriah sukan hah..sonok tgk budak2 bersukan ..

sujaihah said...

amboi merianyer sukan...sukala dia dprt hadiah..hehhehe

Alinx said...

ada tumbler lebih? :P

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino