Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Transformers-Mid Valley-Rak Thai Restaurant

Monday, July 13

CASB(anak syarikat CDC) ada booking satu panggung kat mid valley untuk tgk citer transformer khas untuk supplier2 dorang..so ada jugak tiket untuk kitorang ni ha..byk gak yang tanak gi so tiket dorang amik le untuk nuqman..mak dapat dua jek tiket mulanya..last menet dapat lagi tiket so bleh la angkut nuqman skali (walopun tayangan for 13 n above tp belasah je la)

sepanjang idup kat kl ni..baru skali je smp midvalley..masa awal2 pembukaan dia..dlm tahun 2002-2003 kot..pgi skali tu..kena jam yg sgt teruk..abah (time tu bf la kan hihi) dah hangin satu badan la sbb teruk sgt jamnye tak bergerak..agaknya sbb suma pupn excited nk tgk tmpt baru kan..sudahnya kami dh tak penah pegi sana smp la sabtu baru ni..hehehe..kul 10.15 dah kuar umah..naik keta mak la kan takut jam kang jenuh plak kena dgr abah bebel2..smp sana around 10.45 camtu..eh kejap plak dh smp..dah tak jam macam dulu dah ha abah oii..leh le kita dtg lagi ekk nnti..

so terus la tuju ke GSC midvalley tu..sbb ada makan2 sblm tayangan kan..ada makan bihun n kuih2 sume..so melantak dulu..chit chatting bla2 ng mmbr2 pastu masuk la tgk citer kan..citer mmg le best..tp bg mak yang tak penah le nk amik tau pasal transformer n watak2nya mmg agak blur la..betul la mmbr cakap..kena tgk yang first punya dulu baru leh tgk yang 2nd ni..kalo dak..sepanjang citer asik nk tanya kenapa2 kan..nasib baik la abah peminat transformer..so takde la mak ternganga2 tak paham hihi..

abes tgk transformer..jalan2 la sket2..kuar pun dh kul 2.30..jalan2 la cari nk makan kan..pastu lalu satu kedai thai ni nampak le plak pulut mangga dia..alamakkk..sedapnye nmpkkk..terus ajak abah try makan kat situ kan..nama restorannya RAK THAI..setahu mak..RAK tu bermaksud LOVE..rasanya la..tau la gak sket2 bahasa thai ni kan..ada sedara kat sana...oder Phad Mai(fried noodles),abah oder nasi goreng tomyam n nuqman op kos la mango sticky rice tu(pulut mangga).nuqman ni mmg hantu pulut sket..abis dikejekannye satu pinggan pulut tu uwaaa..mak smpt rasa sket jek..tp takpe nnti mak buat sdiri lah..

sebelum balik..gi la nengok barang jual2 yang ada dlm restoran tu..dia jual barang2 makanan siam kat situ..mak sambar satu pes tomyam..nak balik try kot2 le jadi kaw kan! tak sabarnye..kuar awal dari sana sbb surau full house pack cam tin sadin!(sakit atinyeee nape la tak besar sket suraunye)

gambo gedik sblm kuar umah

ummi sekali lagi sekali lagi(bape byk sekali lagi la nuqman ni suh amik gambo dia)
ng abah plak

ni le pulut mangganye..nyam2
hepi le nuqman bila ng pulut
mak makan mangga nye je la..nuqman pulun semua

abah-belakang tu nmpk le hiasan dlm restoran thai ni


kedai2 dalam tu lom lagi diterjah..abah..bila lagi nk gi ni..






7 sweet thoughts:

cikda said...

genny..
huish genny..midvalley..tu ler antara minor reason naper aku malas nak pindah jauh dr KL, kitaorg ler pengunjung setia midvalley..seminggu 2 kali aku gi midvalley..ronggeng2.. ..dr rumah aku 5min jek..

cikda said...

genny..
huish genny..midvalley..tu ler antara minor reason naper aku malas nak pindah jauh dr KL, kitaorg ler pengunjung setia midvalley..seminggu 2 kali aku gi midvalley..ronggeng2.. ..dr rumah aku 5min jek..

cikda said...

genny..
weh internet aku giler skit nie..apahal 3 comen plak nie..hehehe dah jd 4 plak..

genny da bomb said...

cikda-hahaha gilo la hang ni..komen byk gilo...kekekke..aku delete la yang sama hihi..

hang gi situ sll naik apa..gi ng laki hang ka..aduila aku tgk jalan simpang siur pun aku dh pening..hahhahaa..aku suka aman damai ja..kampung la katakan kekekkeke...hak tui!!

kirana said...

masa bujang dulu MV la tempat kami selalu pi...tgk wayang balik lewat2 lak tu ehhehe

skrg ni time opis pon sempat pegi lagik kalo nak pegi..ehhehe...dekat jer ngn opis aku


dah lama tak tengok wayang...kami kuarantin jer dok umah..takut huhu

genny da bomb said...

kirana - aku pun sbb tiket free ja pi..aku jarang tgk wayang..leh kira ng jari sbb tak smp 10 kali pun..5 kali ja kot spjg idup ni hehhehe

AbahNuqman said...

midbeli memang membengangkan bila diingatkan pertama2 kali pergi sana.. sbb brtolak awal la rasanya kadar kebengangan dulu tak berulang kembali hehehhe..

okayla, not bad makan kat rak thai tu.. len kali kita singgah lagi ye ummi..

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino