Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Masak di hujung minggu lagi..

Monday, July 13

Dah nak 3 bulan sejak dok kat Bangi ni..semalam first time la pi jalan2 cari pasar tani/kedai2 jual ikan&sayo&buah..mulanya pagi2 tu ingat nk shoot gi Pasar Borong Selangor terus nk beli barang2 kan..abah kata nk bawak gi Sek 16 ada kedai jual barang basah gak kat situ..kuar2 dari umah..nmpk kat parking lot kat PKNS tu ada pasar tani..so benti la kat situ dulu tgk apa yang boleh dibeli..



hmm..tak byk pilihan lah..yang jual barang mentahnye sikit aje..yang jual makanan dah dimasak tu yang byk..alahai..pagi2 dah ada jual cam ala2 pasar malam..org kat bangi ni tak suka masakkah (alamak kang berjangkit ng mak)..so beli je la apa yang ada kat situ jek..pastu gi la Seksyen 16 yang macam abah kata tu..hmm..kedai runcit biasa je rupanya..takde apa sgt nk dibeli..

so kesimpulan awal..kena gak gi pasar borong selangor...hahah..abah..dah2 lepas ni tak payah nk round2 malas makkk okeh..pasni terus gi sana je la ek abah..senang suma ada..

menu masak semalam..tomyam campur,telur dadar n ayam goreng rempah..hihihi..pes tomyam tu mak beli kat restoran Rak Thai kat mid valley tu..rasa???ok not bad..sedapp..






udah kenyang melepak je kat umah..tak gi mana2 dah..menghadkan pergerakan kekdahnye hihihi..kalo bergerak kang abih duit..haha..alasann..sebenonye..malassss..

3 sweet thoughts:

kirana said...

nampak berselera tomyam hang..

aku resepi sama ja ujung minggu..sup ketam hehe..2 mgu dok masak sup ketam

my little family said...

akak pulak mlm ni berbuka mkn gulai ikan keli, grg ikan/udang & bt sayur sket kot.. huhu

AbahNuqman said...

pes tomyam tu macam adabi nye rasa gak.. tapi dapatla merasa sedikit kesiamannya kerana pesnya yg dibuat di siam.. harap2 halal la ye maknye..

kalo nak byk pilihan mmg kena gi pasar borong slangor.. takpela, weekly je pon.. rasanya ada pasar tani kat seksyen 16 tu.. maybe petang jumaat kot.. cemana la nak beli, dah ummi pong smp lmbt dari tmpt keja..

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino