Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Majlis Perkahwinan Nurul-Sharul + kunjungan sepupu sepapat...

Monday, October 5

Semalam mak ke Raub sempena majlis perkahwinan member opis kawen sesama member opis jugak,sharul n nurul..kat raub ni umah nurul..nnti 18hb kat umah sharul pulak..serbu lagi skali hehe..masa ari sabtu Juli(sepupu) msg cakap dorang nak datang rumah beraya..takde la beraya datang nak tengok rumah sama hehe..so kena la masak-masak dulu sebelum gi Raub pagi tu..sampai kat raub kul 12.30..elok2 bunyi kompang jek sampai tu..so bole terus amik2 gambo n makan2...


cuaknya muka sharul...menahan panas ke beb?haha

pengapit tu pun bakal gak tu nanti..hahah

selamat pengantin baru koranggg..jangan bergadoh2 yeee

semoga berbahagia sampai ke akhir hayat

sesi makan-makan
Bertolak dari Raub pukul 1.30..sampai umah pukul 3.30 camtu..jam sket kat ampang..so balik sampai2 tu solat tido kejap seround sampai kul 4.30..bangun siap2 nak kuar beli barang yang kurang untuk sepupu-sepapat nak datang malamnya..nasib baik pagi tu dah buat sikit,takde la kelam kabut sangat petangnya..sebab ramai yang datang n pinggan pun cam ala2 tak cukup(bila la nk beli set pinggan2 ni abah haha),so sesi mencari pinggan mangkuk polistrin la..senang sket keja mak tak payah nak kena basuh2 haha iye memang mak pemalas..nak cari mangkuk tu punya la payah suma tempat abiss..nampak sangat ramai buat open house serbu beli benda2 gini..last2 jumpa kat kedai jual bahan kek..punya la banyak jual..tanya boleh tak nak amik sikit je,dia kata tak jual sket2 jual banyak tu..rembat je la janji ada jugak..

menu malam tadi..amik ko..ng periuk2 mak angkat letak atas meja..kakakakkaa senang citer
kuih-kuih raya + kerepek2 keropok2
tembikai


mee goreng


tomyam..makan ng kotiaw..so namanya kotiaw tomyam ye kawan2..hahahahha
nak benda cepat so menu yang cepat2 je la..abah suruh buat nasik je tapi mak malas nk pikir dua tiga jenis lauk plak nanti..haha..memang le nak benda mudah jek suma..mula-mula nak datangnye sikit aje..last menet ada pertambahan plak..risau gak takut tak cukup..Juli pun cakap takyah beria dorang ni suma dah kenyang2 dah..so ok la sket takde la risau sangat..
So malamnya sampai la dorang ni..4 bijik keta datang..

juli..peace2 cam kanak2 la hang haha

Nazrol..sibuk sms sape tu??belakang abg zahid,kak doh,kak gee..budak2 tu anak2 kak doh

abg mal pun sibuk ng tepon..ape ntah nama anaknye yang ni..tak ingat hahahaha..byk sgt budak2 nak ingat nama


kata kenyang..tapi cam lapar jek sorang2 hahahhaha..nasib baik makanan cukup..budak2 byk takde dalam gambo main je kejenya dorang

kak cik balqis..aiman yang notti

borak2 kul 10 lebih camtu dorang dah beransur nak balik..ye la anak2 nak sekolah esoknya kan..kang liat budak2 tu nk bangun plak kang..budak2 tu sampai je terus naik atas cari mainan nuqman..sabo jek la haha..biar la dorang budak2 memang nak main je la kejanya..baik dorang ni sebelum balik kemas balik mainan tu..lega makk..
gambo kitorang kat kenduri lupa nak amik..asik amik gambo org lupa amik gambo sdiri..hehe
lepas je dorang balik..kemas sikit2 mak terus naik tido pengsan hahaha..camtu pun dah penat..cemana kalo kena wat makan2 untuk lagi ramai orang ni????kekekkekeke


8 sweet thoughts:

sujaihah said...

makk eh...ramai gak la dtg..makn penuh kekusyukkan jer..sedap latu...

minggu depan rmh ku plak kena serbu...ammaaa....hehehhehe

genny da bomb said...

sujaihah-ha wan..apa lagi..jadi la cam akak plak..kekkekek

Lenny said...

mak aih.. meriah.. meriah.. bila nak jemput kitorang plak ?

hehhe...

kirana said...

dah pikiar nk jamu kami apa nnt??
hehehe

awien80 said...

aku setuju ana..genny kena buat grand skit nak jamu kita..hehe..but bilanya genny..aku dah ready nak start kete nie..hehe

genny da bomb said...

lenny - kalo nk dtg..dtg le..tapi mak ni pemalu hihihihi..

kirana - menu macam2 leh dibuat..tinggal malas ng rajin je laaaa...hihihi

awien80 - amboi hanggg..ingat aku wat katering ka nk main oder2 huhu..apa aku buat hampa telan je hihihi

AbahNuqman said...

kudosss to ummi, kecekapannya terserlah dari pagi sampai mlm.. tapi abah lah yg duk urut kaki ummi, sakit katanya.. len kali makan tongkat ali laa.. baru ada tenaga kuang3x

genny da bomb said...

abah-tetamu nk mai mestila diraikan..hihihi..sakit takpa leh suruh awak urutkan hehehhe

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino