Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Tengah masak, tetiba.....

Friday, October 23

semalam saya EL..kul 4.30 pagi tetiba nuqman ni demam panas plak gigil2..nasib baik ada lagi ubat sumbat kat umah..kalo dak time2 tu gak le kena ke klinik..pagi2 tu gak msg bos cakap EL..memang kalo nuqman demam tak harap sket teachernye jaga kat neseri..tambah2 ari 1st..ari kedua kira ok la sebab kita dah monitor hari 1st cemana n leh agak bila nak panas suma..arini mak keja jugak..tapi standby la kalo teacher dia call..mak balik terus la..

dah nuqman demam ingat nk buat sup la kat dia kot2 dia tak lalu nak makan..tu pun kena ugut anto neseri baru dia nak nganga mulut nak makan..tengah2 masak sup hentam keromo tu..tengok apsal la tak mendidih2 ni..lambat betul..tak pasan lagi..gi la bubuh air dalam mesin nak basuh kain..datang balik kat dapor tgk tak mendidih2 lagi..apsal la plak dapo ni rosak ke apa..sekali...haaaa..gas abis daaaaaaa....apo la bleh plak delay2 baru nak perasan kakakaka..oleh sebab mak takut orang kedai tak gheti nk pasang balik kepala gas tu (pelik sket n mak pun takut nak pasang sdiri..gas2 ni takottt oo nak main2 hahahaha) so mak pun pindahkan le segala isi sup dalam rice cooker..hehehe..nasib baik ada rice cooker sebijik lagi...kalo ada satu je malasss gila nk pindah2 nasi yang dah masak letak dalam pinggan basuh2 plak pastu baru nk masak lain..

haihhh..bleh plak tgh rajin2 gas abis..terus terbantut nk masak2 bagai..sudahnya nuqman makan nasik ng sup tu je lahh..


cepat tol mendidih dalam rice cooker ni..smp sayo ijau jadi warna lain hahah..


kena standby la arini..harap2 nuqman tak panas la kat neseri..risau gak..tapi keja kena keja jugak..hmm...semalam masa amik ubat explain itu ini kat doktor..kot2 nak suruh doktor kasi neb kat nuqman sebab batuknya pun dah lama jugak..tapi doktor kata paru2 dia ok pulak..so tak kena la neb..mak mintak ubat lain n few ubat yang mak dah tau nama n ok ng nuqman..banyak le nuqman dapat ubat semalam..harap2 ok la dia..




5 sweet thoughts:

sujaihah said...

boeh ek pakai race cooker..

nukman cepat2 sembbuh yer

Siti @ nurie said...

mencik ek kalau tgh2 masak, gas abis..boring betul....

Lenny said...

ala ciannyer nuqman demam... take care... moga cepat sembuh!

myfamilybiz4u said...

salam ziarah dan salam perkenalan :)

AbahNuqman said...

ummi sebenarnya dah panik tu.. no gas ada tapi tak call.. nak gak abah balik sebab abah je tau nak pasang kepala gas yg pelik tu hahhaha

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino