Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Pencuri Motor...

Wednesday, October 7

Semalam abah balik keje..abah cakap ada citer nk story..mak pun mmg syok je kalo ada cerita nk di story ni...dia kata..lepas mak gi keje semalam,abah tgh main tenet cam biasa la..dalam kul 7.15pagi camtu dengar jiran sebelah umah jerit "Pencuri!!Pencuri!!"..abah dah gabra dah dia cakap..pastu dengar pulak husbandnye jerit "Pencuri!!Pencuri!!"..dah dengar banyak kali gitu abah pun kuar la..dia cakap..tak sempat nak tengok pencuri tu tgk dah berdesup motonye laju ilang..tak sempat nk tgk plat moto dorang jugak..

Abah tanya la jiran "nape bang"..jiran cakap dorang tu nk curi motor dia..dia cakap sebelum ni dah penah kena curi dah motor dia..haih..mmg berani sungguh la pencuri skang ni..tak kira masa...sah2 time tu ramai baru bersiap2 nak pegi keja..budak2 nak pegi skolah..berani tu nk mencuri dengan tuan umah ada kat umah n org lain pun dah kompem2 dah siap2 nk ke tempat keja masing2 kan..mak rasa..mesti budak2 penagih atau budak2 tak abis skolah yang punya keja..abah cakap nasib baik la dorang tu terus pecut moto dorang..dia pun tak terpikir kalo dorang tu berdegil nk curi gak moto bawak kuar parang ke ape ke kan..ishhhh risau betul mak..

lepas ni kalo kuar gi kedai kejapppp je pun mmg kena sentiasa rantai la gate umah..risau plak..mmg mak selalu kalo time balik keja time nk bukak pintu gate..mmg selalu la perati kalo ada motor2 yang lalu lalang ni..perati tgk mana tau dorang ni la antara yang dok aim umah2 org ni..kalo yang mana mata2 cam meliar tgk umah org ada apa2 pasni mak nk amik siap2 no plat moto dorang hihi..mana la tau kan dorang ni yang punya keja

6 sweet thoughts:

Anis said...

woo.. bahaya gak tuh... Bebaik ye Genny...

my little family said...

kami pun pernah alami perkara tu..motor hubby nyaris2 nk kena curi..motor br plak tu..Yamaha FZ ..nasib baik org tu xreti nk buka kunci motor tu sbb kunci dia lain sket. sempat la Mimie terjaga..klu tak..mau demam suamiku seminggu...huhu

genny da bomb said...

anis- tu la pasal..takut gak sbb umah aku pun ada moto aku tu kan..walopun cikai tapi bernilai hihihi..

my little family-kak ayu..tu malam tu..ni siang2 waktu org sibuk nk gi keja..berani betul lahhh..ntah2 tgh high ke apa..

sujaihah said...

klu cam ni la kaedah nyer..baik2 la kak...payah betul la org kuat mencuti ni..ikut suka hati dia je nak ambik brg org

atty's said...

berani betui pencuri ..nie ..

AbahNuqman said...

pepagi leklok orang nak gi keja, mamat dua orang tu pon wat keja gakk.. keja curi moto.. umah jiran tu taruk mangga, bukannya tak berkunci.. tapi design pagar tu tak betul.. leh tolak jek pagar tu terus terbuka..

kena hati2 ummi.. jangan diorang culik abah lak.. susah nak cari duit bayar tebusan.. last2 kena tolak moto ummi plak huahuahua

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino