Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Projek Cookies plak..

Saturday, February 6

Yaaaa...hahahha...bagi orang yang tak penah2 buat menda2 ni dah tentu satu projek yang agak mengujakan lah..padahal bagi orang yang dah terer ni maybe anggap perkara enteng saja..huahahha..

Setelah begitu teruja nengok cookies dalam blog mrsjaddo ..mak pun terasa nak buat cookies jugak bila nengokkan bahan2 dia yang tak susah mana..hihihihi..so projek membuat cookies berlangsung la malam tadi dibantu oleh nuqman yang jadi tukang senduk tepung merangkap tukang suap choc chip dalam mulut beliau sendiri. Balik keja semalam gi kedai Yummie beli walnut, choc chip and almond flakes nk buat cookies nih..

Walopun takde mixer mak gagah menggunakan senduk okeh..old style hahaha..telur plak mak masuk dlm blender jek kasik dia naik..dh tak larat nak pukul telur sbb dh mengerjakan butter n gula tuh...wakakaka..ada hati nak buat cookies takde mixer kan..ha amik ko rasakan kepenatannye huhhuhuhu..

dah masuk oven baru nk amik gambo adunan yang dh tinggal separuh hehe..warna tak sama ng mrsjaddo sbb mak tak pakai choc essence kot..huahahaha...ke mak silap bancuh ke tatau la..pes time kan

sebelum masuk oven

dah kuar oven!!yada yada!!


lepas ni takde la nk beli famous amos dah ek nuqman..stok ummi buat ni sebulan pun tak abis okehhh..dapat dua balang besar hehe


sedap dak nuqman.."sedapppp" ..sebab ni pes time buat so mak tak reti nak agak gula..manisnye macam famous amos nye cookies tu..ikutkan mak nk kurang manis sket..so next time mak kena kurangkan amount gula..abah pun balun macam makan nasik wakkakaaka..

Okeh dah berjaya wat cookies nk gi jalan2 plak arini..dinner company is around the corner..tak decide lagi nk pegi ke tak..kalo pegi, baju pun takde uhuhuhuhuhu..

5 sweet thoughts:

kirana said...

pasni leh bukak oder kueh raya la geni

free FONT said...

hello!
you can download unique fonts in our website ^^!

genny da bomb said...

kirana - huahahhaa..takde la smp tahap nk menjual kot..lagipun aku ase aku tak rajin kot nk memproses oder kekekeke

satu lagi..dah licin dah cookies tu arini hahahaha

s.c.h.u.l.t said...

oh bestnyaaaaaaa! :)

AbahNuqman said...

best cookie yg ummi buat, siap tapau gi alamanda smlm hehehe.. bagus bagus.. teruskan usaha murni ummi.. pasni belajar buat wat tomyam kung SR lak yer ummi.. sekian dari abah yg suka demand hehehhe

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino