Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Borak2 di suatu petang..

Friday, April 16

semenjak dua menjak tiga menjak ni..nuqman ni memang dah bole dibawa berborak macam kawan gitu..hehe..dah besar dah dia..siap bole bagi pendapat bagai kan..kelass gitu haa..borak2 semalam masa ambik dia dari neseri..


Nuqman : "ummi,tadi kan haris kan dia bawak bekal lagi..dia tak share pun"
ummi : " takpe la..nanti dia share nanti tak cukup pulak dia nak makan"
Nuqman : " aah dia makan sorang2 aje..ummi tau tak..haris dah kena masuk kelas six years"
Ummi : " ye la sebab dia six years dia kena la belajar six years"
Nuqman : " tak lah dia bukan six years..dia five years macam saya(ye ke mak tatau umo budak ni bape haha)..dia kena belajar SUSAHHHH (tekan kat sini) ummi..kesian dia kena belajar iqra 1 iqra 2 iqra 3 iqra 4 bla bla bla sampai 10 (haha kelakar plak-ade ke iqra smp 10 huhu)
Ummi : " oo dia umo lima tahun ek..oo dia lompat kelas kot tu..nuqman belajar la pandai2 nanti bole lompat kelas macam dia jugak
Nuqman : ermmm tak payah la..biar saya belajar five years je (alasann!)..nanti saya boring pulak..
Ummi : " hmm ye lah tu.."
nuqman : " hehehe"
Ummi : " nuqman ni busuk la..mandi tak ni"
Nuqman : "mandi la..pukul 9 mandi (ade ke plak..main sebut je la tu haha.waktu pun tak kenal lagi)..macamana nak wangi..bedak takde"
Ummi : " oo nape tak cakap bedak dah abis"
Nuqman : " saya lupa la..ummi tak tanya saya" (adeh terkena pulak aii)
Ummi : " ok ok nanti kita gi beli bedak"


Bila dah besar ni memang macam2 dah bole cerita dengan nuqman..bergadoh rebut remote tu takyah citer la kekekek..teruk tol perangai mak nuqman ni kan..hehe..pagi2 pun gadoh ng nuqman suruh dia bangun tido..membebel2 bla bla bla bla sampai la dia bangun..hahaha..sabo je la nuqman..sejak2 ummi bleh gi keja lambat ni memang kena bebel ng ummi je la..abah cakap kalo ng ummi senang pulak nuqman bangun tido..kalo ng dia..liat nak bangun..memang nasib la nuqman..ummi ni kan garangggg..kekekekeke...



3 sweet thoughts:

ShAzA said...

ahahahhaha..itu baru umur 5 tahun....dh haru..lawak le nuqman

fazilzura said...

heheheheh mmg besh borak2 dgn akil .. akil tu even baru 3thn , mmg petah ckp .. mcm2 ler di borakkan .. kdng2 tu dok nyanyiiiiii je 1 hari ..

Lovely Bella said...

hehhe bella dpt rase mcm.. die akan bertmbah becok nanti.. salam singgah kak baini.. i'm backk!!!

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino