Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

beli jugak akhirnya...

Sunday, August 16

dah lama nk beli bekas nk simpan mainan nuqman ni...serabut btol tgk nuqman ni menan sepah2..sebelum ni letak je dlm bakul lubang2 yang guna untuk laundry...dah pindah umah ni ingat cari yang proper n bertutup sket la..ingat nk beli dkt ikea yang jenis bertutup so sama jenis la ng meja nuqman..tapi masa gi aritu bekas tu dah takde dah..so malas la nk gi ikea banyak2 kali..

lepas mengerjakan rumah sket2, dalam kul 3 gi nilai 3..tak ramai sangat orang..mak sefamili pakai mask la macam biasa..nampak la sket orang pakai mask kat nilai ni selain kitorang..takde la jalan berjam2 pun kat sana..terus gi tuju kedai nk beli je..gi la kedai barang2 Sarawak..
round2 ada la dua jenis bakul yang suka..satu suka sebab panjang..satu lagi yang mak beli ni la..kalo tak nk beli yang panjang n rendah sket tu..tp takde pemegang plak..so kansel la beli yang tu n beli yang ni..
kemas sket la nampak tertutup
pastu sambar skali tempat letak kunci..selama ni meja nuqman la jadi tempat longgok2 suma benda..sbb umah kosong lagi kan..takde tempat nk letak huhu..



pastu beli gak le tikar..dah lama nk cari yang besar sket...beli yang murah2 je..tak suka kapet2 style bulu2 tu..nnti cepat kotor..perangkap habuk..kalo tikar camni tak perangkap habuk n senang nk jaga..



balik dari Nilai 3 singgah SenHeng Bangi nak tengok dapur..wahh...dah turun rega sket dapur tu...so terus la beli..selasa nanti baru diorang boleh hantar..harap2 mak ligat lagi la nk mentry2 masak pasni..jangan jadi hiasan sudahhhh...




ni plak gift dapat dari senheng..mak tanya la..beli mahai2 ni takde ke nak bagi blender ke ape he..gelak je orang tu..dia kata takde..tapi pensel warna ngan tabung ada la untuk budak2..so dari takde pape ambik je la..janji nuqman suka..hehhe

19 sweet thoughts:

AbahNuqman said...

walawehh.. tercapai la hasrat nak membeli bekas mainan nuqman tu, walopun kotak tu kecik sket(sebab mainan nuqman byk lori2), tapi mmbuatkan brg2nya lebih terurus..

ummi tu dah tak sabar2 nak tunggu dapur idamannya tu sampai.. ada oven so leh la dia prektis skil wat biskut dan kek.. dan bertambah kembang la abah dan nuqman pasnie hehehehe..

genny da bomb said...

abah- hahahahahhahahaha..doa2 kan le org rajin..kakakakkaa..kalo awak ng nuqman bertambah kembang,orang super duper la jadinya hehehee..

deeja said...

salam...wuii..syok p nilai3...last akak p akhir thun lepas....mmg best p kedai srwk tu...akak pulun beli brg dr srwk,xyah nk g srwk g....mmg tringin nk g lg...lgpn umh adk ipr de kt ctu...rasa cuti akhir tahun kot nak pi.sana.......

genny da bomb said...

deeja - hehehe..pi pi jgn tak pi..skang ni pi kena pakai mask la..jgn tak pakai plak..deeja dok mana ni setahun skali je pi..hehhe..kami nk gi hari2 pun bleh..tinggal malas ng rajin je hahahaha

sujaihah said...

hahah..abah nyer dah requset bicut tu kak...hehhe..kena bt kueh raya lah..

aper lagi abahnyer..request je aper2 pun..hahhaha

AbahNuqman said...

tu la wan su.. nak rekues lelebih kang, tergolek penat la ummi tu nanti.. biarla dia buat bila angin pasang rajinnya sampai ehehehhe

sujaihah said...

hahha...jgn tunggu agin abah nyer...mau berzaman la tak dpt kuih raya nyer..

agin kak siti ni leh thn gamak nyer...:P

genny da bomb said...

sujaihah- hahahhaa...wan oii..nk masak kena ada mood tau..kalo tau..ampess jadi rasanya nnti..masak kene ikhlas,kena ada mood,kena penuh semangat baru sedap!!wahhh ku yang poyo!

abah - tunggu la ekk..angin pasang tu sekali sekala ja dia mai...hehehe

cikda said...

genny..
dapur dah vogue da vass...blh ler rajin2 masak..

genny da bomb said...

cikda-hahahaha..tu la aku cakap jangan jadi hiasan sudahhh..hihihi..angin rajin aku ni pun cam angin kus kus gak kekdahnye haha

shaza said...

boleh le wat kuih raya banyak2 n open house nanti...huhuhu

my little family said...

muat ke kheta beli semua tuh...ke bwk lori p Nilai..hehe..sakan la raya nanti.. :-)

genny da bomb said...

shaza - hihi kuih raya tu nnti aku pikirkan...nk wat menda2 aku suka dulu..kakakakaka..wish me luck..

my little family - la kak, kat nilai tu beli tu ja..muat lagi keta...dapo tu idok le..lori la anta nnti petang ni hihihihi

tak sakan pun..kosong lagi umah tu..

kirana said...

wehhh geni ..suka nau gi nilai ekkkk


kemas la kotak simpan brg tu..
brp hang beli..?

haaa dah beli dapor dah...masak lagik sakan la pasnih h

genny da bomb said...

kirana- kotak tu 150 huhu..besaq gak la tak muat bonet..kena bawak turun seat belakang nk bawak balik..

tu la..harap aku rajin la jgn jadi hiasan hahahahhahahahahahahahahaha...

Fiena said...

hahahah mmg sebijik cam aku punya..
aku ingat bila hang ckp sama.. model/brand je sama..
ni skali kaler pun sama
ekekekeke
pasni xde la alasan "umah aku xde dapur lg"
hahahahahaha
nnt pas raya aku serbu.. xkira hang wat open hse ka x
hahahahaahha

aku nye.. bila nk start pakai tah.. beria beli awai2.. tp x pindah2 lg.. hahaha

genny da bomb said...

fiena-ada lagi alasan weii..kc tak buat lagi hihihihihi...serabut ja lagi umah aku..

tu la..hampa ni bila nk pindahnya...mesti dah berabuk2 dah umah hampa..

Miss Moon said...

wah pasnih gigih la mak nuqman membaking n buat kueh rayaaaaaaaaaa

genny da bomb said...

moon -hahhahaa moon...sile tepekkan segala resepi bun bun mu itew...akan ku tryyyyy...hihihihi

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino