Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Seducing Mr Perfect..

Tuesday, August 4

wah..tajuk takleh tahan..hahaha..abah sile bagi laluan kejap ek..ummi nk poyo kejap..kakakaka
semalam mak layan la citer Seducing Mr Perfect ni..korean film..aaaa mak suke la dia nye actor...waaaaa...ensemnye..mak mmg suka tgk citer korean..serial ke filem ke..mak layan jek..sbb citernye kalo love story mesti klakar2..mak tak suka sgt citer serius2 ni pening kepala..kalo citer korean ni ada gak selit lawak2 tu yang mak suke..

ok berbalik pada si Daniel Henney ni..aaa..suka la dia..sblm ni ada la gak tgk citer yang ada dia.tp sblm ni tak menyerlah sgt watak dia..cam ala2 pelakon pembantu jek..apa tah nama citer sblm ni yang ada dia..so semalam ni tgk la citer ni kan..aduila..mak suka tol tgk org macho2 gini..hihihi..

ni sikit sebanyak citer pasal Seducing Mr Perfect ni..

Min-joon (Uhm Jung-hwa) is a believer in true love and always very dedicated to her current boyfriend. However, men always break up with her - her latest boyfriend ends their relationship on her boy friend's birthday. Distracted by the latest break-up, she bumps into a car and a man steps out of it - who turns out to be her new boss, Robin Heiden (Daniel Henney). Heiden has very clear ideas about a relationship and love: both are a game of power and Min-Joon seeks advice from him, as she doesn't want to get dumped again. However, when she starts to treat men like Heiden treats women, she realizes that she prefers her older behaviour, even if that means that she gets dumped again; she doesn't see love as a game of power and never will. Heiden, who has to deal with his own heartbreak, as he loved a woman so much that she had to shoot him to get the message across that she wasn't interested in him, starts to soften at Min-joon's attitude towards life. He eventually falls in love with her and both get into a real relationship and a happy ending of their own.

One of the unique concepts of the movie is that Robin Heiden speaks only English because he finds Korean hard to speak, while Min-Joon speaks mostly in Korean. The two seem to understand each other perfectly without any outside translation. This was a new style of dialogue for Korean films, and it is partially credited for the film's success.


ni la orangnya...ensemmmmm..

wah machooo gitussss...awwww

ni la actress citer nye..kelakar pun ye minah ni..haha


ok dah dah..berangan tah ape2 je kan mak ni..hehe..sesapa nk tgk citer ni ada ulangan ari ni..tapi mak tak ingat la kul bape..hahahhaa..tapi untuk sesapa yang langgan Astro Mustika je la..hehe





12 sweet thoughts:

AbahNuqman said...

dulu ada mamat chinese kat sekolah pong ummi duk admire.. seb baik la abah ni ada gak darah cina, muka jek tak mcm cina hahahaha..

tp mmg cite tu best... layannnn

genny da bomb said...

abah-kakakakaka..ni korean aaa...bukan chinese..hahah..korean-japan-chinese =sepet je la yang sama

kirana said...

machooooooo hensem gilerrrr
cair hatiku tengok ni uhuk!

aku tak sempat tgk tv pon kat umah
613 jer berkuasa

genny da bomb said...

kirana - kannnn..huhuhuhu..suka tol aku..hihihi..

aku tak kira..aku kalo aku nk tgk mmg aku rebut le ng nuqman..kakaka..tp smlm nuqman tido awal sbb dia makan ubat batuk..hihii..selamat aku takde la kena rebut sgt..

Alinx said...

ye betul... dia sgt ganteng!!!
cite ni dah berbelas kali aku tgk... ohhh~tak penah bosan...
ko nk movie korea aku leh kasi... kehkehkeh... now ko tau nape aku addicted to korean & japanese moviesss... ngaaa :P

genny da bomb said...

alinx - aaa aku mmg suka tgk citer korea..tp aku tak larat nk ngikut dlm tv..aku takde la lagi wat collection citer2 korea ni..ko ada ke citer ni??leh la aku tgk byk2 kali..hihi..ade citer lain lagi ke yang dia blakon??meh2 kasik aku..haha

my little family said...

darah cina belah mana tu Apis? hehehe...

Genny, akak dah lama x tgk wayang..ngn gejala2 mcm ni lagi takut nk kuar..

genny da bomb said...

my little family - kak..ni tgk kat astro ja hihi..tak pi cinema dah pun..takuttt..aritu pi pun sbb sama2 budak opis ja dlm panggung..

darah cina belah abah tu kak ayu..haha..dapat tang sepet ja la..kulit???idok sama skali hahahaha

cikda said...

genny,
aku pernah tgk mamat nie berlakon..haha tp aku ttp xminat..
aku old-fashion skit..minat hero2 lama..hero yg blur2 skit...

Miss Moon said...

wo handsome woooooooooooooooooooo
mak cair ...tolongggggggggggggggg

genny da bomb said...

cikda - uish aku yang cam gini yang aku minat..hihihi..tak sedo diri kakakaka..kan dulu aku minat yang cute2 cam jimmy lin la nicky wu la..skang layan korea plak la..desktop aku skang gambo daniel ni ha..buleh???kakakakakaka

moon - hahahahaha moon..jgn smp tukar desktop jadi gambar mamat ni macam mak sudah..hihihihi

Anonymous said...

Hi therе mаtes, hοw is the ωhole thing, and what you ωould like to saу оn the toрic of
this paragrаph, in my viеw іts really awesοme designed for me.
My homepage : http://gogetyourman.com

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino