Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Kesiannya...

Wednesday, August 5

pagi ni..tengok jerebu macam sesak napas je...hai..dengan jerebu la..H1N1 lagi..harap2 malaysia boleh bebas dari semua ni sikit masa lagi..mak doakan yang terbaik untuk rakyat malaysia..wah dah macam wakil rakyat pun ada kekekeke..

pagi tadi..mak drive rilek2 je nk datang opis ni..sebab tak jam so rilek2 je la bawak kan..sampai ke tol npe..nampak macam slow plak..rupa2 nya ada sebuah kereta lama kat depan yang bawak slow n semua pun ikut belakang dia sebab takleh nk potong kat selekoh..ok la kan rilek je la sbb tak rush pun..dah sampai depan2 tol..kereta tua (bukan kutuk ye..mak tatau nk cakap kereta dulu2 nk panggil apa hihi..jenis apa pun mak tatau) ni masuk laluan touch n go jugak sama ng mak..dalam hati..jangan la dia mati kat depan ni pulak..sekali punya la lama dia dok kat depan tempat nk touch kad tu..dalam hati angin la gak kan..pastu dok ejas2 ke depan sket2 tak paham mak dia nak buat apa..palang tak naik2 dia makin ke depan..

sekali kereta tu stop..pastu ada sorang kuar..sorang pakcik chinese..dah tua..alahai tak sampai hati pulak mak nk hon..dia datang kat keta mak..

pakcik : "sorry aaa..saya takda kad..saya dari melaka ni"
mak : " oo pakcik takde kad ke"
pakcik : "saya ingat semua laluan tunai..saya nk pergi rumah anak saya..macam mana nk buat ini?"


org tol npe takde lagi la plak mak nk suruh tolong kan..mak pun cadangkanla suh dia mintak kad org belakang n bayar kat org belakang..sbb mak tak boleh bagi kad mak.nanti mak pulak takleh nk touch..kalo berselang boleh..

pakcik : "berapa aa kena bayar" ...pastu org npe ada kat depan
mak : " pakcik tu dah ada org tu pakcik..dah ok dah"
pakcik : "terima kasih aa"


pastu org npe tu setelkan la pakcik tu..dia pun mcm bertanya jalan dekat org npe tu..mak pun tak sampai ati nk hon2 suh cepat.. kereta2 lain kat belakang pun tak hon jugak..agaknya kesian tgk pakcik ni..dah tua..bongkok2 sket..bawak kereta mmg 30-50kmj je..5min pastu baru le pakcik tu jalan..

ape yang mak nk cakap..dalam keadaan dia tua macam tu,kenapa la si anak tak jemput ayah dia kalo dia nk dtg sini sekalipun..dah le org tua tu meraba nk gi rumah dia macam mana..melaka bukan jauh sgt nak balik amik kan..hmm..bahaya la dia bawak slow2 jalan kat kl ni kan..kt kl ni pantang slow mmg kena hon je la..ish2..

sampai ke opis la mak pikirkan pakcik ni..hmmm..

12 sweet thoughts:

kirana said...

tengok tu kan..mak ayah tua2 pon ingat nak datang tengok anak..
anak yg sehat ni nak balik jenguk pon payah...
aku la ni..balik kedah pon 3-4 kali setahun..huhuhhuuu sedih2...

Mummy Dasy said...

mak pak ingat anak, anak belum tentu teringat lak citer Embun Terbakar

genny da bomb said...

kirana - ana..tu lah..sedey plak aku..aku pun sama la leh kira ja bape kali balik kedah/kelantan..bajet besar kalo nk balik tiap2 bulan..huhuhuhu..

kene gaji besar baru leh balik tiap2 bulan ni..huhuhuhuu...aminnn moga2 rezeki bertambah..hehehe

mummy dasy - tu la mummy, mmg ase nk lempang je si june tu biadap (means citer tu berkesan la kan kakakaka)

my little family said...

buat baik pasti akan dibalas baik..kankan..? :-)

bagus tul genny nih..hehe

genny da bomb said...

my little family - la kak..takde buat apa pun hahaha..saya tolong kesian kat dia jek..huhuhu

cikda said...

genny,
sedih..
sib baik mak ayah aku kuat lagi..
boleh a travel dtg tgk anak2..
aku pun selang sebulan jek balik Kedah..klu xdrive, naik bas pun jadik...

genny da bomb said...

cikda - aida..tu lah..kalo umo 50-60 tu ok lagi kot nk travel..pakcik ni jalan pun dh slow..bongkok sket..mmg nmpk la tua dia..rambut putih semua dah..siannya aku tgk..sedey aku..

mak aku kalo nk mai sini dia nk naik bas pun aku tak kasi except kalo ada org teman takpe..dia mai sini kalo kak aku ada turun kl atau aku balik amik la..tak pecaya aku dia nk naik bas sorang..

Anis said...

Pokcik tua2 camtu toksah dok bwk kete je la... Kesian kat pemandu lain yg nak cepat (mcm aku ni ha).. tahap kesabaran dah le kureng pepagi hari... hehehehehe.

aku suggest kat Genny (yg layak jadi wakil rakyat) tolong le buat peraturan baru - had umo yg buleh memandu tu takat 70thn jek. Kan? Kan? Kan?

genny da bomb said...

anis - tu la anis ooi..aku sian la pakcik tu mana anak dia biar ayah bawak keta daif gitu tgh kl!aku tatau la pakcik tu umo bape..70 pun leh lagi ke bwk??kang terketar2 tangan kang hehe..65 ok lagi la kot..

sujaihah said...

heheh....rase neyr klu akak aplly kejer kat npe masa tu mesti org npe kasi borang..heheh " esok lusa terus dpt kejer kat situ heheehheh

AbahNuqman said...

ummi memang syahdu masa cite perihal pakcik neh.. ummi mmg anak yg baik dan warganegara yg bertanggungjawab..

pilihlah ummi dari parti cap limau purut utk mewakili pakcik2 tua yg menaiki kereta tua..

genny da bomb said...

sujaihah- ahahhahaha..akak ganti amy mastura la jadi toll gate girl kakaka

abah - kakakakaka ampesss tol abah ni..huhuhu

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino