Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

second day puasa..puasa count = 0

Sunday, August 23

yaa betul..huhuhu..dah dua hari puasa tapi still mak tak puasa lagi..walopun tak puasa tapi tak larat jugak..ase nk layan tido je..semalam berbuka makan je apa yang ada..abiskan barang dalam peti jek..


hari ni,konon nk gi pasar borong pagi2 beli barang tapi sibuk basuh kain dua round,abah plak basuh keta last2 kul 12 baru kuar haha..ape je nak tinggal kan..so takde la byk pun beli..beli ayam,udang n ikan kembung jek..kontraktor buat rumah dulu ada bagi ikan patin,tu pun tak jadi pape lagi ng ikan tu sbb tak reti nk masak apa..huhu..baca paper H1N1 ni berjangkit ke burung plak..jangan kena kat ayam plak sudah..ayam belanda dah kene..huhuhu..kalo kena kat ayam kena makan seafood je la plak..

balik pasar borong,gi jusco jap..bukan beli belah pun, gi cari barang penting je pastu balik..proses segala benda..last2 arini kul 5 dah siap masak hehe..tak masak apa sgt pun..abah ni mmg berbuka nak kena makan nasik..so kalo buat benda lain pun dia nak cari nasik jugak..so sebelum mak jadi tong sampah baik mak masak nasik jek ng lauk2..



menu berbuka ari ni..daging goreng kicap,sup ayam,begedil..kurma

begitu berusaha buat jus epal..haha..beli epal dah lama tapi malas nk jadikan jus..hihi..arini rajin baru buat..abah..nk blender khas untuk buat jus..huhuhuhu..takpe..akan mak usahakan sampai dapat hihi

7 sweet thoughts:

kirana said...

jug tu mcm jug umah aku..tp tak dak penutup..corak bunga tu sama..dpat hadiah kwen

haha aku mkn jer epal tu geni..malan nk berjus bagai :)

genny da bomb said...

kirana - aku plak malas nk gigit makan buah dia saja masammmmm...hhaha..anak aku pun sama..tu yg kena dijuskan segala buah..kalo jus anak aku makan la..

pssttt..kalo aku dok sebelah umah hang aku pi angkut segala juicer,oven hang suma..dah hang buat hiasan hihihihihihi

cikda said...

genny..
aku cadangkan..xyah la guna juicer tu..serius membazir wei..mmg la xyah perah..tp hampas yg keluar tu bk lg juice dia..lastly, juicer aku pun masuk la stor..dah la klu guna, letih giler nak membasuh..byk bahagian..klu blander hg basuh balang jek..

genny da bomb said...

cikda-byk ke..aku tgk kak aku nye juicer smp hampas jadinya..takde air apa2 dah pun huhuhuhu

AbahNuqman said...

lama tak pekena jus epal buatan ummi.. ni asyik order kedai jek.. nanti wat jus rambutan lak ek hehheh

my little family said...

genny: orghe kelate meme xleh lari dari nasi..hahaha...
(HAFIZ TOLONG TRANSLATE EKK)

genny da bomb said...

abah-munasabah le sket mintak pn abah oii hehhee..

my little family - kak,kawe pehe..hihi..nuqman yang dok pehe..hahaha

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino