Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Saturday working + shopping

Saturday, August 8

macam cakap semalam la..arini kena jugak gi keja kalo dak ari isnin nnti kalut plak..abah ng nuqman pun ikut jugak gi..sbb mak cakap kejap je nak buat tu so kalo rasa nk jalan2 bleh la lepas abis wat keja..sampai opis,ada la few colleagues yang ada..soklan yang dgr "akak,salah hari ke?"..hahaha..tak penah2 nmpk muka ari sabtu tetiba nmpk muka...nani pun bawak baby dia so nuqman main2 kejar2 la ng baby haikal..hahah..sian baby haikal jenuh le nk main aci ligan ng nuqman..nuqman langkah sekali dia kena langkah 3 kali..petite jek haikal ni..


muka poyo + pening2 lalat lagi..
dah dkt kul 12 dah abis keja..so ajak la abah balik..abah xnak balik..dia ajak gi subang parade..dari aritu ajak gi subang parade kan abah ni..kata kali ni sure tak sesat punya..hehe..so pegi je la kan...sampai2 sana,nampak toys 'r' us ..tu je sebenarnya..nak berlama2 an kat situ sampai mak boring nunggu..mmg le takleh ikut gi sana mak tak sabar nk kuar cepat jek hihi..dorang membelek2 sakan Transformers la bla bla bla suma..mak sambar satu lego beli kat nuqman..gi bayar..pastu mak kuar tunggu kat luar..dorang tatau pun mak beli lego..
tgk la dua beranak ni..kalo pasal transformers mmg mak tak dilayan la

masa kat situ mamat ni dah decide nk beli yang ni..ada less 40% kot tak salah..

alih2 kuar2 lain plak yang dibeli si abah ni..yangn tak less plak tu!!!alasan "ummi ni ada satu je ummi dah abis" bla bla bla..whatever..malas nk bebel..
dah kuar dari situ..jalan2 nampak la uncle lim's..rasanya teringat baca kat blog buk pilla kata asam laksa dia sedap..so ajak la abah gi try makan kat situ..

ni le asam laksa tu..mmg sodapppppp...nyum nyum!

abah nye..nasik lemak rendang..sodap gakkk

nuqman makan karipap..tepi2 jek..sibuk nk main transformer
makan sket pastu sibuk dah main transformer tu..tak macam robot kan..macam car biasa jek

abah..nak makan ke nak main??haiyo..transformer + abah + nuqman tak dapat dipisahkan. masa abah sibuk dok bukak kotak transformer tu ada la sorang budak lelaki india datang kat meja nk belek transformer apa abah beli..terkejut mak tetiba terjojol kat sebelah..huhu kus semangatt...ape la dorang ni obses sungguh..

dah balik umah..mak kerjakan lego..abah buat keta tad jadi robot..nuqman??tunggu dua2 siap haha..penat tau mak yang tak bape minat main2 benda camni nk buat haha..bangga gak ng diri sdiri berjaya wat traktor tu..hihi..nmpk kecik comel tp mak aii lenguh gak le nk buat..
tapi kat subang parade tak ramai pun orang..mcm hari raya hahah..agaknya semua pun dok kat umah..kuarantin heheh..







7 sweet thoughts:

sue said...

transformer side swipe tu..heheh
saya pn ada gak collection..

Fiena said...

ekekekeke
bagus2
aku slalu ari jumaat la g lepak subg parade.. sedap2 gak kat uncle lim's tu
kalo nk mkn selain dr fast food kat situ la tmpt la kalo kat subg parade
ekekekeke
tp bosan sket la situ.. xbyk kedai best nk window shoping pun. parkson ada tp bese la.. mahai2

my little family said...

LEGo tuh masa kecik2 dulu selalu main gak tp yg member lelaki. akak ni byh kawan lelaki dr pmpn dulu..bestnya kenangan dolu2...huhu

genny da bomb said...

sue - sue,saya ni bukan tau pun nama mende..yang saya tau transformers haha..gile malas nk amik tau hihi

fiena- haha..aku ni kan jarang nk gi belah2 sana dah shopping..makin menjauh..alang2 gi keja aritu pi la sana..ckgu tu tujuan nk pi cari menan dia jek..leh la lepas ni aku nk try makanan lain plak hehe

my little family - hehe kak..saya tak minat pun sgt..tp dh abahnya sibuk ng transformer saya pun tanak kalah hihi..nasib baik ada step by step lego tu..kalo idak,huh jgn harap le nk leh buat haha

sujaihah said...

hahhaha..dah bapak nyer oplak nampak lagi bersemangat main mainan nukman hahha...

naper tak tunjuk maknyer dapat eper?hahahha

genny da bomb said...

sujaihah - uik wannn...shhhhh!!!!

AbahNuqman said...

abah pon tak tau sgt nama transformer tu, dasat gak sue neh.. mesti dah sampai tahap collector neh..

beli yg tu sebab dah itu satu je yg tinggal, tengokla ketanya nampak canggih sket compare ngan yg lelain tu.. rega pon canggih gak ler..

edisi beli2 dan makan2 mmg best.. ummi dah cuak abis.. jalan2 tanpa pakai mask.. rilek la ummi.. nanti abah amik topeng bumblebee pakai ek..

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino