dah abis beli..gi plak jusco..sebab nk beli barang nk buat spageti..spageti ada tapi bahan2 plak takde..sama jugak..kat sini pun orang pandang lain macam..hello..mak bukan sakit ok..mak amik langkah2 precaution yang mana mak buleh buat jaaa...apsal korang cam pelik2 plakkk..gi pasar borong + jusco, cuma nampak sorang je pakai selain kami tiga orang..yang lain..mcm biasa saja..plus jusco pun tak ramai orang..kaunter bukak tiga jek..hangin tol mak..beratur bukan main panjang lagi..aduila..
last2 kul 12 baru balik umah..sesi masak2 bermula...hehe..biasa la ari minggu masak2 la mana yang larat..
wat sambal belacan guna menda blender moulinex kecik comei ni jek..malas nk tumbuk..mak sayang betul blender kecik ni..dah 5 tahun lebih dah tapi ok lagi..senang je nak pakai..present kawen dulu..nk blend tekan je sket..
sambal belacan dlm masa beberapa saat saja...hihi
sambal belacan dlm masa beberapa saat saja...hihi
hasilnya..cam tumbuk kan??
10 sweet thoughts:
huhuhu dah lama teringin nak beli blender tu sng nak wat smbl belcan tp hBy x kasi.... pedulikan jek diorg tu...
kecur air lioq aku aihhhh tgnk sambal belacan hang genniiii
aku tatau pon ada blender kecik tu
mummy dasy - beli kak jgn tak beli hehe..kecik2 byk gunanya
kirana - ana..aku pun tatau jenama tu wujud hahah..masa kawen baru la aku tau dia wujud..aku ingat cokia2 jek rupanya branded..laki aku la cakap..aku pun tatau..tp tahan lama la..
fungsi sebenar nk blend benda2 kering..tapi aku boh gak la sket air dlm tu..mmg best weh..haha..kalo nk wat spageti pun rajin la..sbb leh guna tu nk cincang bawang..malas la katakan hihi
genny
comel jek petai..sebutir-sebutir
cikda-haha..aku beli yang dh siap kopek..malas beli yang papan2 tu..malas kopek satu la..beli je yang org dh siap kopek..
genny, laki u keje kat genome malaysian institute kat MTDC tu erk?.. siapa erk nama hubby u?...
ooo... silap tgk, GMI german malaysian institute erk...ekekeke...
shaiful - hahahaha...sendiri betulkan pulak..tak sempat nk menjawab..hehehe
yee.. itulah tempat kerjaku heheheh...
memang best makan nasik panas2 ngan sambal belacan.. kalo ada ikan kembung bakar neh.. pergghh best wooo.. rendang ummi mmg mabeles, abah bukannya tau sangat pasal ingredien tu sume2.. yang penting lidah rasa sedap dan nasik kena tambah hahahahaha
abah-tq abah..awak le pengkritik mak terhebat...hihihihi
Post a Comment