Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Giliran Abah pulakkkkk...siannn

Monday, November 9

haaaaa...kan aritu dah cakap kan...apo nak buat..nak tak nak mmg kena hadapi gak la kenyataan kan..huhuhuhu..

ABAH PUN KENA CHICKEN POX!!alahaiii..sian abah...nk buat cemana abah oii..tak dapek nak lari le dah jangkit dari anak sendiri huhu..ari jumaat malam tetiba la badan abah panas2..dah mula la dia melepet cam dulu sekali masa dia demam yang konon2 ingat takut kena H1N1 tu kan..dua2 pulak tak larat..mak pening..dia demam,sakit kepala..tapi gagah jugak le kami ni gi pasar beli lauk suma kan..takkan nak suh nuqman plak kan..hahah..dia tau nk beli menan jek kekeke..dah pegi pun kul 11 lebih dah...lambat sebab dua2 pun cam biol2 gitu..tak beli lauk sangat la sbb dah tinggal tak fresh sangat..beli barang nk buat nasik ayam je la..ng beli udang..pastu beli la air kelapa..time2 ni plak minum air kelapa kan..ni tatau lagi abah tu kena chicken pox..dia pun minum le banyak plak tu..hasilnya..petang tu la nampak dah mula kuar2 bijik2 cam nuqman tu..cakap ng abah.. "abis la..awak kena chicken pox gak ni"..malamnya laaaagi la banyakkkk...

esoknya ahad plak takyah citer la kan..laaaaaaaaagiiiiii mencanak2 compared to nuqman..gara2 minum air kelapa plus makan nasik ayam yang ada sup ayam kan..dua2 tu orang cakap bagus nak kuarkan chicken pox kan..so berganda la hasilnya agaknya kan..huhu..sian abah..banyak betul la chicken pox nye..kena plak dah tua2 gini..

so semalam mak tatau nak masak apa..dua2 pun pantang kicap..pantang telur..ikut je la org cakap kan..balik ni nk kena gi cari ikan le plak kot kat abah..silap plak tak beli ikan sabtu tu huhu..

ni le mak masak semalam..bantai je la udang tu abah..takde idea nak masak apa huhu..

sayo bayam..rebus je..ni leh le makan..

sambal tumis udang petai..nuqman pulun udang walopun pedas..seb baik dia dah lega hehe

daging goreng kunyit je la abah leh makan..sian abah nasik pun tak lalu makan..

baru semalam gi amik ubat kat abah..petang tu gi le lagi masjid upm amik daun semambu kat abah pulak..dapat le dia mc 3 hari..doktor cakap nanti lepas 3 ari datang balik..kalo tak ok lagi sambung lagi la mc dia..

harap2 mak tak kena la..walopun dah penah kena risau jugak kalo kena lagi..huhuhu ada kemungkinan ke kena second time??hmm..ntah le..redha je la kalo kena lagi pun..huhuhuhu


7 sweet thoughts:

Mummy Dasy said...

TERLIUQ TGK SAMBAL UDANG+PETAI TU..

mama uzma said...

auww...
sedappnyaaa.....


siannya husband akak...
leceh x dah besau2 kena nih...??

kirana said...

ihhihiih dah tua baru kena ek..hehe jahatnya aku

geni..sambal udang petai hang sedapppnyaaaaaaaaaaaaaa

genny da bomb said...

mummy dasy - jemput la tengok mummy hihihi..nk jemput makan jauh sgt hihi

mama uzma - hehe ina gambo je lebih..kakakka..

boleh tahan la leceh kena time besar..sbb dah le dah besar kan..jenuh nk sapu..kalo nuqman tu kecik je badannya huhuhu..leh tahan emosi gak abah kena chicken pox kakakaa

kirana - sabo je la kena time besar2 ni..

hehe aku dh agak mesti hg komen sambal udang aku haha..sbb hg kan peminat udang hehe

cikBee said...

utk pengetahuan hg..aku penah kena chicken pox 2X..hehe
beware...muehehehe

genny da bomb said...

cikbee - ha ya kaaaaaaaaaa....arghhhh tidakkkkkkkk!!!!!!

tapi smp skang aku tak kena lagi aku selamat la kot ek???kalo dak harus la aku dok sama2 cuti ng ckgu ni huhuhu

JuJue said...

perrrrggghhhhhh...mencurah curah ayaq lioq! dasat lah!

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino