Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Majlis Graduasi Rehal Center - Nuqman Little Duck in da House!!

Monday, November 23

yuhuuu!!assalamulaikum semua..laju plak tenet malam ni..kalo dak kura2 merangkak lagi laju hahah..malam ni upload gambo je cepat je masuk haa..

hmmm macam saya cakap sebelum ni la kan..arini (ahad) tadika nuqman,Rehal Center ada majlis graduasi untuk tahun ni punya..mula2 nak buat kat Bangi,last menet tukar buat dekat Dewan KOSASS,UPM..hehe..takyah peta2 le sbb saya kan dulu blajo kat sini..KOSASS tu salah satu tempat melepak jugak le..kuikuikui..bestnye pegi UPM mengenang zaman blajo..macam2 dah berubah..

Saya takde la mengharap mana nuqman wat performance..sebab sebelum ni nye neseri mak dok belakang pentas ng dia sampai le abis sbb tanak naik pentas huhu..so tahun ni mak rilek2 je la..nak naik..naik..tanak kalu mak tak kisah..kekekke..tapi dalam tak kisah tu dari selasa mak basuh jugak le nuqman..suh naik pentas kakakaka..macam2 la puji dia itu ini..dok cakap ok2 nnti dia naik..ok la mak pegang la cakap dia tu kan..agaknya dah 4 tahun dah tak stage frighten dah kot agaknya..

So pagi2 tadi kul 7 mak dah kejut dia suh bangun.."Bangun nuqman,japgi kan nuqman nak nyanyi ni"..terus bukak mata..gi tgk cermin..sebab dia kena sakit mata le plak..haih..mcm2 le nuqman ni..nasib baik dah tak merah dah..cuma sepet je la..mandi2 suma bagai pastu gi la KOSASS UPM tu..sampai paling awal plak tu..padahal dah nak kul 9 dah tu..kami jalan2 le dulu kat situ cari kat mana dewan semua kan..dah tau dewan kat mana,lepak le makan dulu..dah lewat tadi tak sempat nak makan..hihihi..


makan gardenia delicia coklat kismis tu dulu..

sengih je pagi2

Teacher dia dah amik dia dah..nasib baik dia gi..

Puan Rosmaria, pemilik Rehal Center tengah bagi ucapan..kocik je orangnye..

persembahan awal...asik terkujat je mak sebab suara yang pegang mic tu kuat kemain hahaha

haaa..ni ha nuqman..dok belakang skali tu..mak mula2 dah ingat dia takde..dah tak cam dah dia dok pentas tu sbb gi tadi pakai suar itam..rupanya dah tukar jadi little duck kekeke..tu pun sbb dari atas pentas dia panggil ummi ng abah dia sambil lambai2 kakakka..kuat kemain sora dia..emcee pun cakap la..ha lambai kat mak ayah masing2 huahahaha..


silap plak pi zoom..dah tak nampak gambo..lupa bawak kamera tpaksa la amik gambo ng hp kodi jekk..dah nampak sama je budak2 ni suma haa..


dah abis persembahan mak masuk la nak amik gambo dia..cepat sungguh dah cabut..terpaksa la ikat balik..ikat balik dah jadi cam mak itik plak kakakka..takpe la asal ada gambo kan hihi

macam pakai tudung plak..betul atas pentas suma dah jadi cam pompuan wakakakka..abah ingat nuqman wat persembahan ng budak2 pompuan suma..padahal ada je budak lelaki

nuqman ng aliff..another l ittle duck

budak2 6 tahun yang grad..kocik2 dah grad haaa..

nuqman dapat hadiah..suma budak 4 tahun dapat hadiah jugak..

good boy nuqman..berjaya jugak naik pentas

lepas abis majlis ada makan2 disediakan..makan nasik ayam, sedap gak nasik ayam tu..so tak payah la makan lunch utk arini..dah kenyang makan kat sini..dah abis makan nuqman ajak gi alamanda..so ikut je la kan dia nak gi..lagipun dah lama mak tak jalan2 sbb dua2 jejaka tu kan kena CP..bape lama pencen berjalan hihi..

gi tak buat apa pun..beli famous amos..makan tepi kolam tu..tgk orang jalan2..gi guardian beli syampoo..layan nuqman main menan tepi parkson tu..bleh plak berkenalan kat situ..biasa la kalo dah suka berborak ng sape pn leh kenal kan ehehhe..namanya Suriani..so kalo masuk blog ni welkam ye Suriani..selamat berkenalan..hihi


posing lagi..


dah nak balik..singgah beli eskrem nih..kalo tgk sudu dia tu korang rasa eskrem ape???nyam nyam sedappppppppppppp...

sebelum mak benti membebel..silakan la nengok aksi nuqman atas pentas..masa mak start rakam..nuqman dah dok sebelah kanan tu dah ha..kt sebelah pokok sana..sibuk nk amik gambo..nak rakam..dh tak sempat dah..hihihi..rakam tak abis pun bateri hp kong plak..time2 ni la nk kong kannnnnnnn...

video

ok sekian dari meja pengarang..

ummi nuqman yang hepi..hihihi

12 sweet thoughts:

^ M r S ShAruL ^ said...

comel je nuqman ni..malangnya x dpt tgk video tu..maklumlah internet mlm ni mmg slow la kak..esok je tgk kt opis..hehehe

sujaihah said...

puas la mencari maner la nukman...apsl cam org pakai tudung..tup tup...tgk gambar last upernyer...memang kena pakai scaff...hhahah..naik juling mata wan cr nukam...hahha

AbahNuqman said...

hehe, dalam sakit mata nuqman tu nak gak ummi suh dia perform.. takpelah nuqman, walopun kurang latihan sebab cuti 2 berminggu ke neseri, nuqman dapat buat ngan baik.. tu pon setelah puas teacher tunjuk cemana nak bergerak hehehhe

Jay said...

heheheheh..comel jek nuqman pakai costume..kalo ummi dia pakai, pun comel. Next year, leh cadangkan neseri buat family pakai costume lak.

kirana said...

mmg aku igt pon pmpn atas pentas tu ehehhe

hang pakai sama jadik mak itik geni :P

Lenny said...

comel je nuqman.... syok kan tgk budak2 buat persembahan.. sungguh terhibuuurrr...:D

amboi genny... makan icecream siap tepek gambo camtuh skali... sajer jek bakar mak yg mmg sentiasa kebuluran nieh kann...:P

Anis said...

Jadi tahun ni takde la drama blakang pentas dah ek? hehehehehe

Aku lupa pegi majlis konvo neseri anak aku ah :p wakakakakaka..

atty's said...

congrats nuqman..

genny da bomb said...

mrs sharul- kt opis mana leh tgk sayang oii..hihihi..

sujaihah - tu kononnya mata si itik..tapi dah malas nk ikat elok2 akak pakaikan je nk amik gambo kakaka

abah - kira ok la nuqman 2minggu tak gi neseri leh gak naik pentas hahahaha

genny da bomb said...

jay - oo takmo la aku nk pakai2 costume..kang aku jadi mak itik yang gebu plak akkakakaka

kirana - ha tu lah..aku mula2 dh frust gak la nuqman tak naik lagi ke..nangis lagi ke dia dlm bilik tu..skali dia panggil kat depan tu sambil lambai2 hahaha..gile glamer mak pak nuqman kakakaka

lenny - hahaha mak tak bersalahhhh..sedapnyeee eskremm tuuhhh

genny da bomb said...

anis - haah takde dah sesi nangis2 tu hihihi...dah besar dah kot haha

atty - thanks kak ti..hihihi..

Fiena said...

hahaha time aku tgk gmbr nuqman tu.. aku dh ckp, ni mcm mak itik pulang petang.. hahaha sib baik hang tulis camtu gak kat gmbr tu
ekekekek
comey la nuqman.. cam pompuan plak
hiihihih

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino