Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

YESSSSS!!!!!!!akhirnya tercapai jugakk!!

Saturday, November 14

yeszaaaaaa!!!akhirnya setelah berbulan lepas beli dapor yang ada oven tu,n setelah lepas terlupa,delay,lupa lagi dan lagi dan lagi..akhirnya beli jugak mende pistol tembak2 api tu kan...adehhhh lama sungguh delay nk beli benda tu ponnnnn...sabar jek la dua2 orang pemalas huhuhuhu..

Dan sempena pembelian pistol tu..maka berkobar2 jugak la mak nak melaksanakan misi rahsia yang tertunggak,tergendala,tertangguh dek kerna idak membeli pistol bang bang tu hahah..bunyi cam bagus sangat kan..padahal baru pesss time nk try nihhhh wakakakaka..orang lain dah smp buleh bukak restoran mak baru hegeh2 nak cuba itu ini..haiyaaa...manyak lambat la u nak start kekeke..

Misi apa???haaaaa..ni la diaaaaa...misy nk buat PIZZA..adehh sangat la teringin nak buat lepas nengok blog Lenny mengerjakan pizza beramai2 ng kengkawan2 opis + bloggersnya yang lain..pastu plak tengok Home Sweet Home Pizza...adehh sangat teringin nak buat sendiri..nengok orang buat cam senang je kan..so nak gak try..hihi..

So balik kerja semalam giat melancarkan misi mencari barang..dek sebab mak baru nak ngenal barang..bawak le resepi tunjuk kat kedai Yummie Bakery Bangi n suh dia tunjuk barang2 tu terus..hihi..takde ape yang pelik dalam resepi, 3 benda yang tak kenal which are high protein flour, super fine flour ng mozzarella cheese..huhu..jangan le gelakkan mak ye sbb baru nk kenal mende2 ni sume..maklumla baru nak blajo kan...

mamat ni sangat la excited to da max bila mak cakap nk buat pizza

dari mak uli sampa jadi gini dia teman mak kat dapor..hihi..

aaaaaaaaaaaa baru nk biasakan diri..fail nk tentukan suhu kakakaka..dah half way baru nak bukak buku manual..dalam resepi tulis 170C..tapi dalam manual 240C!!!arghhh nasib baik tak kelaut jadinya pizza ku..hihi


rupa sebelum masuk oven

kuar dari oven!!yesss jadi gak pizzaku..


kul 11 malam baru nak siap!!!!!!!!!!gara2 salah setting suhu huhu..sian nuqman dah tergolek tido..pagi ni je la makan nuqman ekkk..
aaa dah pagi ni mak tak tido lagi...adusss dah dah gi tido sok kang pening tido tak cukup huhu..



8 sweet thoughts:

AbahNuqman said...

mcm biasa, balik je ummi dari keja terus abah diangkutnya sekali jadi supir.. smp umah dah kul 8 gara2 misi mencari bahan..

abah tolong nengok aje la.. makan pun masa ngah tido2 ayam.. dengar ummi duk hepi eksaited pizza dia menjadi.. alhamdulillah dapat gak rupa pizza..

rupanya dari pistol api tu leh mencipta macam2 kejutan ummi ni hhehehehehe..

kirana said...

aku penah pi sekaliu kedai yumie tu,,,
mcm2 brg ada ,,syiok sungguh meronda dlm tu..ehhe akut eman kawan beli brg nk buat coklat jer..


rajin hang dok cuba resepi2 naaaaa...aku rasa aku umor 30 ni kot aku akan berusaha ..haha tudiaaaa

Lenny said...

congratssss.... yeay....

best kan bila experiment manjadi..

ala... kalau takder high protein flour.. guna je tepung gandum.. boleh jeee.....

sedapnyer.... tapi lenny baru buat 2 weeks back kot.. kang buat lagik makin naikkkk la hakuuu... ahahahah..

**Bila Comel Jadi Comot** said...

best2 kak kita pun slalu butkan pizza untuk family.puas hati bila buat org mkn habis kan

Anonymous said...

nanti aku leh blaja nak buat pizza ngan hg..toksah dok amik pot 'komen bijaksana' org yg tak penah uat pizza...heheheheh

genny da bomb said...

abah - at last beli jugak kita pistol tu kekeke..dua2 pemalas nk gi beli..

kirana - uik kena ada target umo ka hihihi..papepun caiyok2 ana..aku pun bukan rajin pun..awal2 rajin la..pastu tgk la hangat2 taik ayam la aku nnti hahaha

genny da bomb said...

lenny - dek kenan tengok korang wat piza la mak berangan nk buat piza jugak ni lenny oii hihihi

bila comel jadi comot - aah puas ati bila tgk org makan smp abis..neway thanks ek sudi singgah ehhehe

anon - hahaha..aku pun br blajar ni..kalo nk suh bagi resepi kt mana aku amik buleh la..piza masing2 rasa pun tersendiri la kan hihihi

shaifulsafar said...

hai geni,
bestnye tengok pizza awak tu... saya punya oven tu baru try bakar ayam jer... mula2 tu gagal gak... sekarang dah tau cara ok la... pizza tak test lagi....

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino