Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Klinik Gigi????takut!!!

Wednesday, November 4

hihihi..tingat zaman skolah rendah, sekolah menengah dulu..kalo nampak je misi mai bawak kad hijau..mak aiiiiii kecutnya perutttttt...huhuhu..masa skolah rendah darjah dua,klinik gigi plak dok sebelah kelas...aduila..dok dengar budak2 menjerit nangis sakit la apa la..masa darjah dua jugak le mak kena cabut gigi gerahammm..huhuhuhu..dh tak ingat dah sakit mcmana..sampai darjah 6 baru la gigi geraham yang kena cabut tu tumbuh balik..lama jugak le takde gigi kakakka..

sekali lagi kena masa tingkatan 4..masa ni kena tampal gigi..time sekolah menengah ni kena la macho sket takkan nak tunjuk kecut perut plak kan nnti kawan2 gelak..hihihi..padahal ntah2 dorang pun sama je kecut perut..tu je la history gigi mak..sekali kena cabut,sekali kena tampal..pastu dah takde dah sampai la skang ni..alhamdulillah la gigi takde masalah sangat..yang lain2 masa peralihan gigi susu ke gigi kekal,suma mak cabut sendiri hihihii..kes takut nk jumpa dr gigi kan..

Abah dah lama la dok ngadu sakit gigi,nak makan je sakit, nak makan je lekat celah gigi geraham..suh gi klinik gigi tanak..takut..paksa gi pun tanak..takut..hangin la gak..bukan apa..sian dia la nk makan pun sakit gigi kan..padahal mak pun kalo nk cabut/tampal gigi pun takut kakakakkaa..At last..mak paksa jugak2 le ari sabtu lepas suh gi klinik gigi dulu..nasib baik ikut cakap..kalo dak tahan le telinga hari2 mak bunyi selagi tak gi tampal gigi..

Sampai2 je kat Klinik Pergigian Halizah (sebelah Warta Bangi), daftar nama..terus la kena masuk bilik..sebab takde orang kan..dapat la cepat..hehe..mak pun masuk skali la..sbb abah nak mak teman masuk..ng nuqman skali masuk..pendedahan awal kat dia la kan..nanti takde la dia kecut perut..


dalam 1/2 jam camtu dah siap..sepanjang cabut gigi ni dr tu terangkan la gigi mana ok gigi mana tak ok..kena cabut la apa la suma ada..kira ok la servis dia...tanya abah..sakit dak tampal gigi..katanya tak..so mak pun rasa2 nanti nk gak le datang cek gigi..cuci ke kan..tengok la bila keberanian tu nak mai hihihi..

Abah cakap..nyesalnye tak jaga gigi elok2..nak gigi geraham yang dah takleh selamat..kena cabut jugak..bila dia nk gi cabut tatau la..mau setahun pulak kekekeke..

lastly..jaga la gigi korang leklok..kang kalo takde gigi susahhh nak makan..sumanya nak kena makan benda2 lembut plak kang..hehe..kalo makan coklat ke sweet ke sila le berus gigi lepas tu..jangan tido skali ng sweet ke coklat dalam mulut..lagi le cepat gigi rosak..

hmm..nuqman ni so far takde lagi gigi yang rosak..tatau la nanti cemana nk handle dia kalo ada gigi yang rosak ke nk tercabut ke nanti kan..hope dia takde la byk perangai..hihi

nurse cakap..untung cabut gigi ke tampal gigi masa skolah,tak kena bayar..nanti kalo dah keje korang kene bayar sendiri..skang ni amik la..semua kena bayo sendiri..

ok dah melalut di pagi hari..JAGALAH KESIHATAN GIGI ANDA!!

10 sweet thoughts:

kirana said...

takuttttt nak cabut gigi geraham
teringat aku dok namapk lagik darah2 kat akar gigi masa doc cabut..dia tayang depan mata lak tu huhuuh ngeriiii


aku company cover gigi..buleh la cuci2 gigi selalu..tapi nak pegi tu tak dak masa..dok perabih masa kat mall ja

Siti @ nurie said...

terngt masa sekolah2 dulu...kalau kene time doktor gigi dtg, mesti segan..bukan sebb segan gigi tak bersih, segan sbb budak laki dok tgok time kita nganga mulut..he he he

Fiena said...

hahaha
aku ada gak la pi check.. dr pesan at least sethn 2 kali.. aku pi sethn skali je.. hahaha
sib baik company kaver, sep beb

cikda said...

genny..
kebetulannya..
aku pun g dentist mlm nie..
tgk kat kad..last time aku gi 10/2008..haha dah setahun..padahal klinik xsampai 1km pun..
gigi I ok..cuma kena scaling..sbb semua geraham dah tampal...:D

genny da bomb said...

kirana - aku boleh claim gak..cuma awal tu kena pakai duit sdiri dulu la...hehehehe..aku ngeri gak bab2 jumpa dentist ni hihi

siti @ nurie - ha tu satu hal gak tu..malu kalo sape yang dok nunggu tu tgk apa yang dr buat kat kita hihi

genny da bomb said...

fiena - hehehe...takpa la hg dgr cakap dentist..kakakakka..aku last time aku ingat aku pi skali masa kat u..tu pun sbb sakit gigi bongsu tumbuh..tp dh dr bg option nk ubat ke nak cabut aku cakap nk ubat hahahaha..so smp skang aku dh tak pi lgsg pun..hmm..nmpknya aku kena pi melawat gak la..wat scaling ka

cikda - bagus la gak hang pi..aku ni tak pi2 pun dah bape tahun dah pun..ntah2 dah 10 tahun apa kakaka..pasni aku ingat nk gi gak la..sbb aku tgk gigi aku takde lubang2 pun..hihihihi..nnti nk pi gak la..cuci2 gigi ka..hehehe

JuJue said...

genny... yg pelik nyer time skolah dulu aku cam excited jer..nak gi jumpa doc gigi.. hahaha tapi harus la..buat kecut prot baru lah skolah nama nyer kan. syok lah ingat2 balik..

ehhh kl shoppping2 sale ke? urrpp.. mcm teruja plak!

genny da bomb said...

jujue - wah sonok plak jujue nk jumpa dentist ekk..dentist ensem ke apa??hahah..

sale ek..dah lama gak ni tak jejak shopping complex selain billion depan umah hahahhaa..nnti bila ada gi sopink nnti mak kaborkan kat mana ada salenye hihi

atty's said...

betui tu ..kalo time skolh cek gigi free..

mama uzma said...

Ohh tidakkk...!!
cukup takut gi klinik gigi...
zaman sek dulu siap ngorok2 sbb takut...

ni pun tgh sakit gigi tapi sanggup tanggung sakit dari gi jumpa Doc..mmg takuutttt

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino