Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Cuti sekolah,jalan2 le...

Monday, December 7

hehe..ni bukan saya yang jalan2 pun..anak2 buah..kakak n abang ipar yang datang jalan2 kat sini..yang dari kedah sampai ari jumaat (mak ng dua org anak buah, cheah n syawani ikut) n yang terengganu sampai semalam(tak sempat lagi dorang nak jalan2)..so meriah la sket umah saya minggu ni..hehe..

Nuqman arini dok ng budak2 ni la kat umah..seronot la dia tak anto neseri sepanjang minggu ni..masa menulis ni..mak ase cam nk tertido jek..penat ngantuk pun ye gak..hahah..biasa la masa dipenuhi macam2 aktibiti..ekkekekeke..dorang datang mesti la nak jalan2 kan..walopun bagi kita biasa, bagi dorang tempat baru..takde la baru pun dorang penah gak le sampai kat certain2 tempat tu..

si cheah siap datang bersama misi nk shopping plus nk beli segala buku2 nak blajar..ya amponnn..dia nye shopping kalah mak yang dah keja ni hahah..penat ngikut dia ke sana ni..ari sabtu dia ajak gi sogo..so mak cakap la kalo sogo mak tanak naik kita kita panjat lrt la ye..dorang pun ok je lagipun bila lagi nk bawak naik train kan..nak2 plak STAR LRT dah mmg bersambung terus masuk ke sogo kan..senang..tak payah nk berhujan panas hehe..


tgk budak nuqman ni..lupa daratan sepanjang dorang dok kat sini..mak pak dia dilupakan..tgk tgk!ng mak dia pun dia tanak jalan pegang2 tangan camni tau..kalo ng cheah n syawani ni nak plak dia pegang2 tangan..amboi2 pilih bulu nooo...

dah besar dah budak2 ni..haih..cepatnya masa berlalu..

posing dalam lrt..

Sampai kat Sogo, cheah nk berpecah so janji la nak tunggu depan Maybank dalam sogo tu kan..ok gak gitu..takde la mak patah kaki nk tunggu dia kan..sementara nk tunggu dia beli barang dia, kami jalan2 je la..kat sogo ni kadang2 bukan leh pakai dia nye sale..sale dia cam rega ari biasa je..so tgk dua tiga jenis baju..tgk cam rega ari biasa walopun dah konon2 less 50% la 70% la, tak beli la..gi la makan2 kat mcd sambil borak2 plan nk gi mana lagi suma kan..sementara nak tunggu dua anak dara tu shopping..dapatttt jugak makan prosperity beger tuh..ok la gak sedapp...pedas gak eh hahaha..


dah nak balik..nunggu budak2 ni depan maybank..

"ummi nak jam ni" (ooo tidak2..mahaiiiiiiii)

sambil makan famous amos dia belek mende2 tu..mak tak minat membelek2 mende2 gitu hihi


hahah..asik pakai tudung same je kan..apo nk buat..baju itam ada byk..kekekeke..so tudung yang senang ini la..sarung je jalan..kalo bawal2 kang berjam nunggu siap hehehhe..

tgk cheah nye borong..haih..mmg kalah mak lah hahaha..


malamnye plak..saje la bawak gi alamanda plak..cheah nak gi kedai buku..n bawak bondaku jalan2 gak la..sebab kalo gi sogo tu naik tren dia tanak ikut..ye la kan..mak pun tak bape kuat nk jalan jauh2..so bawak gi alamanda ni ok la sket..


tgk tu nuqman tu..amboi2 berpegang2 tangan ng cheah je la dia..kakakaka..tapi buku dicari takde la plak kat situ..so semalam bawak plak gi mid valley..gi Borders n MPH sana..aduh makkk..nak patah kaki jalan dari The Gardens tu gi plak ke Megamall huhuhuhu..sampai arini terasa2 sakit kaki hahahhaa...so benda yang dicari ada kat situ..balik dari sana shoot plak gi Munawwarah kat TTDI..kak bie pesan suh beli tudung kat dia..

Balik dari sana..sampai2 umah dalam kul 7 camtu kak baya plak sampai..amboi berGPS dari ganu nu haa..hahahaha..sampai la dia depan PKNS bangi tu..gi la jemput dia kat situ..

Pagi ni, mak masih terasa penat ase nak tido suma ada..so dorang beraktiviti sendiri la kat umah 3 ari sblm mak cuti dari kamis nanti..hehehe..seb baik kak baya ada GPS..so leh la dia redah kasi pecah je hihi..kalo sempat malam2 nnti bawak la gi mana yang dekat2..abah plak ada kelas malam sepanjang minggu ni..so mak le kena jadi penunjuk jalan..mana2 yang mak tau je la haha..

5 sweet thoughts:

^ M r S ShAruL ^ said...

bestnya g sogo..dh lama tul x g sogo..skrg ni kalo nk beli brg..asyik kt mines or ioi je..alasan husband sbb jem..waaaaa

sujaihah said...

memang kak..sogo nyer sale...yang leh layan..handbag je la..klu takat baju toksah lah...cam mahal gak,,,

tp klu bawak org jalan..hati kita bukan nak membeli pun..nak menunjuk jln je adelah...

CikBee said...

aik? star lrt dah ada sampai masuk sogo stesennya? awat aku tatau? hehe
nampak sungguh ketinggalan tren

genny da bomb said...

mrs sharul - ape lagi..pau la hubbymu itu hihi

sujaihah - tu lah bukan leh pecaya sgt sale sogo ni

cik bee - alo cik sarah..idak le stesen tu ada dlm sogo..tapi nk ke sogo tu dah ada cam jalan terus je masuk ke pintu sogo..cam terowong pejalan kaki tu..xpayah nk berhujan2 dah

AbahNuqman said...

sian ummi sampai sakit2 kaki.. stamina kena kasi mantop meletop kebaboww lagi la ummi wehh.. baru la tak lenguh hehehhe..

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino