Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Kunjungan tak disangka..

Monday, December 28

haha..tajuk kemain..cam wakil rakyat or PM datang umah plak kan..takde la kunjungan dari orang2 seperti itu..kunjungan golongan berpangkat anak lagi skali hihi..

sebab apa mak cakap tak disangka2? malam jumaat tu, tetiba kitorang rasa nk lepak mamak..pekena roti canai sebijik sorang ng limau suam utk ummi n teh tarik for abah n nuqman..mak tak dengar ada bunyi mesej kat hp mak..skali dgr ada orang call jek..tgk nama..Paik (Faiz)..abangnye si cheah..pehal budak ni call malam2 tak penah2 nk call maksu dia ni kan..hihi..ye la kan..budak lelaki kalo dah besar2 ni korang tau la cemana kan hahah..

mak : "hello ha paik..awat ni tetiba call hehe"
paik : "umah maksu kat mana"
mak : " kat bangi,pasaipa ni hang kat mana"
paik : "paik dari singapore ni..saja jalan2 ng kawan2..ni kat seremban..ingat nk tidoq umah maksu malam ni"
mak : " oo ya ka..ha buleh2 mai la..hang sorang ka ng kawan2 skali"
paik : "paik sorang ja..kawan2 dah ada umah nk dok dah"
mak : " oo ok mai la..kalo dari seremban nk mai umah maksu naik komuter bla bla bla" (tatau lagi dia naik bas)
paik : " ha ok2 nnti paik gitau bila dah sampai"
mak : " ok nnti call balik cemana suma"

mak tgk jam..nak dekat pukul 11malam..ishh..mana ada komuter dah waktu2 ni..terus mak msg tanya dia suma..laaaaaaaaaaa...rupanya dia dalam bas!!mak ingat dia dh smp komuter kat seremban tuh..terus la mak call lagi tanya dia kat mana dh skang..mak suh dia tanya drebar bole tak berenti kat Hentian Serdang kan..skali nasib baik boleh..dia baca signboard dah kat bangi dah..nasib baik cepat!hihi..so amik la dia kat Hentian Serdang je instead of pergi ke pudu tu haa..hehe..

dah amik.borak la ngan dia pasaipa tak gitau awal nak mai kan..nasib baik la kebetulan mmg mak ada kat umah jugak..dia cakap mula2 nak tido umah kawan..skali kawan balik umah mak pak dia..takmo la dia..ingat mula2 dah nk tido kat puduraya katanya..mak pun marah la dia..cakap cam takde sedara nih..ahhahaha..dia pun cakap la lupa maksu dok kl..ase nk sekeh kepala lupa maksu dia ada kat kl..hehe..biasa la..budak lelaki ni kalo dh besar2 gitu mmg seboleh2 tanak kaco orang..suma nk wat sendiri kan..

tanya la gi singapore beli apa..dia cakap tak beli apa2 pun pi jalan ja..mahai katanya barang..n mmg mak tau dia ni takde la boros cam adiknya..hehe..beli seluar je sbb bawak suar tak cukup..n kasut kot..

Esoknya bangun pagi bekfes suma dia cakap nk jalan2 kl..n kalo ada tiket dia terus balik kampung..hah budak lelaki ni mmg gamble abis la..hahahah..mak suh dok sehari lagi esok la balik kan..dia kata tgk la cemana..kalo takde tiket dia mai balik..gi jalan pun bawak backpack jek..mmg le gamble je kan..huahaha..kalo mak..harus la bawak segala bagai..tak dapek le bawak backpack jek kan huhu..




tgkk..camni je dia bawak gi singapore dari selasa sampai jumaat??4 ari tu huhu..

abah gi antar dia naik LRT..mak malas nk ikut hehe..mak siap cakap "maksu doakan tiket hang nak balik tadak so hang leh dok sehari lagi"..buleh gitu???kakakaka


tapi ade je tiketnya huhuhu..so dia balik keesokan harinya la jugak..sobs sobs..


2 sweet thoughts:

JJay said...

gila la backpack 4 ari
kalo aku sure bawak underwear yg pakai buang beli kat watson tu..hahahahah

AbahNuqman said...

adehh memang gamble betul anak sedara awak ni yang..

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino