Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

first time kena neb..

Monday, December 21

tak penah2 kena mende ni..selalu dulu tgk nuqman je kena masa kecik2..hoho..kan saya cakap saya tak sehat kan...teruk sangat kene batuk+selsema+demam ni..demamnye kejap je..batuk plus selsema ni yang lama sket..jangkit dari bondaku kat kampung nu haa..bondaku dah ok dah..mak yang tak ok2 lagi..hoh virus apa yang kuat sangat ni smp susah nk lega..huhu..

walopun tak sehat tapi gi gak keje ari Rabu n Kamis..isnin selasa mmg mak amik cuti sebab ingat balik kampung tu kan..tapi kejap je balik kena balik sini sbb abah ada course tu..Ari Kamis tu dh start ada bunyi2 cam orang asma tu kan..cam budak kecik bunyi2 kat dada tu..sangat tak best rasanya..balik keja kamis tu..ajak abah gi zahrah skali lagi..doktor cek n tanya "saya bagi mild neb kat awak nak tak"..mak tanya le bole ke saya takde asma kena neb..dia cakap takpe mild je..mak pun on je la janji takde bunyi2 tu pasni..


sempat lagi tangan sebelah amik gambo..hehe..oo rupanya camni ase kena neb..lega sket ase dada..Tapi ari Sabtu ajak abah gi Klinik Jameaton kat umah lama...sebab ase cam tak jalan je ubat2 yang zahrah kasik..masa neb tu kejap je ase ok pastu tak ok balik..gi Jameaton..cakap la ng doktor,dah amik ubat kat zahrah n mak ase tak sesuai kot ubat2 dia ng mak sebab tu tak ok2 pun..dr pun tanya la apa ubat yang zahrah kasik..mak pun cakap la ng dia apa ubat yang dorang kasik yang mak ingat nama..lupa nk bawak ubat tunjuk ng dia..pung pang pung pang cakap lebih kurang doktor pun kasik la ubat lain..mak suka dr Jameaton ni..friendly jek..tanya dari A to Z ng kita..kalo kat zahrah tu kadang2 ada yang lebih kurang je cakapnye..ntahla..mak tak favor sangat kadang2..tapi pegi pun sebab klinik panel..

so dapat ubat dari klinik Jameaton terus mak stop ubat2 zahrah..amik ubat Jameaton plak..n Alhamdulillah mak ok sket dah skang ni..walopun sora still sengau2 lagi..tapi dah tak sumbat idung dah..dh takde ingus2 sangat..bunyi2 tu pun dah takde dah..cuma deria rasa n bau ni je lambat sket nk datang balik..huhuhu..masak ke makan ke suma ase tak best..serba tak kena jek ase huhuhu..doakan mak cepat sehat ye..aminn...

6 sweet thoughts:

Miss Moon said...

lor kena neb jugers ya ..moon pernah kena masa preggy kan yaya tew la 1st time ...rasa cam naga je asap kuar kot tepi mulut hua hua hua

tapi mmg melegakan kan ..

get well soon ya genie

psttt genie dah cuba ke maple tew?

genny da bomb said...

haha tu lah moon 1st time kena ni..kakakaka..hope takde la smp bawak ke asma..sana sini orang batuk selsema skang..

maple tu tak dapek lagi wat stret hahah..ade je la org mai umah kekeke..tp ada try sehari cam ok jek hihi

JJay said...

kena neb la hang ni..
taper..nanti cepat baik cpat chatting ngan aku...aku boring ni..
plus arini ym terus kong...gila pc aku..
ok geni..cepat2 baik tau

JJay said...

kena neb la hang ni..
taper..nanti cepat baik cpat chatting ngan aku...aku boring ni..
plus arini ym terus kong...gila pc aku..
ok geni..cepat2 baik tau

JJay said...

kena neb la hang ni..
taper..nanti cepat baik cpat chatting ngan aku...aku boring ni..
plus arini ym terus kong...gila pc aku..
ok geni..cepat2 baik tau

AbahNuqman said...

sian ummi, abah duk stenby ingatkan dah leh balik.. rupa2nya dah kena nab.. cam nuqman dedolu lak.. sian gak ummi, nafas pon bunyi sesak jek.. rajin keja tol, amik la cuti kalo tak sehat..

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino