Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Kena terjah!!

Monday, January 25

haaaa..jangan tak tau..ingat artis je ke yang kena terjah ng Nas & michelle dalam rancangan Melodi, mak pun kene tau!!wakakaka..tapi idak le ng wartawan berdua tu..hahah..ape ingat mak glamer sangat ke sampai dorang nak terjah mak kan..

Semalam takde buat apa so ajak abah gi cari rak kasut kat kedai depan umah..belek punya belek beli la satu ng satu penyangkut towel..dok aim jugak dia nye sofa..ntah nk beli ke dak tatau la lagi haha..balik dari situ gi plak komuter ukm amik Dbuzz..dah sampai umah..lepak2 kejap time ni dah kul 6 dah..mak pun masak la bubur kacang..nasik suma dah masak dah..kacang dah rendam dari tengahari lagi la..dah siap masak suma naik mandi kejap..turun2 lepak..pastu hp bunyi..tengok2 nama kak Yatie (my ex team leader)..haa..lain macam nih kalo call waktu2 gini nih (mak dah penah kena terjah kan wakakakaka) angkat2 sekali hp kong plak..gi caj hp call la balik..

mak : "Hello kak..ada apa2 ke kak"
kak yatie : "rumah Siti kat mana..lorong mana?" (haaa dalam pikiran mak dah tau dah ni hahaha)
mak ; "kat bla bla bla "
kak yatie : " ooooo...nombor rumah brapa"
mak : "no bla bla bla...akak kat mana ni kak"
kak yatie : " ooo takpe2 nanti akak call balik ek"(suara ketawa2 dia tu la hihi)
mak : "ok kak"

dah tu mak cakap ng abah..rasa2 cam kak yati nk mai ni..kejap je pastu tgk kat luar dah nmpk dah keta yang familiar itu..hahahahhaa..mak dah agak dah..langkah kanan dorang datang leh makan bubur kacang..macam biasa la kak yati mmg peramah aje..adik kak yati plak yang malu2 sebab kata kak yati ni suka2 je nk terjah umah orang kan..wakakaka..mak cakap ng adik kak yati, dia mmg camni..dah biasa dah..hihi..



kak yati n adiknye..dapat la makan bubur kacang..ajak makan nasik tanak..


tanak makan nasik pun dorang sambar gak udang mak masak..nk rasa..hihihi..nanti saya bagi resepi aa..



Borak2 gosip2 sebakul dua pastu kak yati mintak diri nak balik..kebetulan lori antar rak pun sampai waktu sama..mak cakap ng dorang..mai la lagi..kalo takde benda pun jamu biskut kering pun ok kan..hahaha..dorang cakap kalo mai pasni akan gitau..hahaha..takmo makan biskut kering ka??tak kisah..mak ok jaaaa..





8 sweet thoughts:

Anonymous said...

Ha ha ha ha ... Sengaja nak terjah rumah CT kan .. anyway .. akak terharu dgn layanan CT ...bubur sedap.. udang pun sedap.. cuma tak larat nak masuk nasik jer kan .... balik rumah adik akak kata .. terpandang2 dan teringat2 sambal udang CT .. ha ha ha .. suruh makan malu2 .. dah balik dok teringat .. ahaksss.. anyway .. thanks for your warm welcome ... love you so much ... :-) .. kak Yatie

mrsjaddo said...

tetamu dtg pembawa rezki.
nk pula kalau dpt jamu tetamu.lg seronok...

jemput dtg ke rumah saya pula!

Anonymous said...

ha ha ha ha ..boleh ke akak datang ... nanti akak bwk rezeki byk2 erkkkk.. aminnnn.... (kak Yatie)

genny da bomb said...

kak yatie - hahaha sudah teringat2 plak dah..nasib baik tak peknen kann..hehe..nanti saya buat ye kak..ni sebenarnya akak yang teringat ke adik akak ni??kakakaka

mrsjaddo - tu la..org dtg layankan aje..murah rejeki hihi..

cikda said...

genny
haha klu aku kena terjah..sure kelam kabut...kemas rumah...hahaha..pecah rahsia...

sujaihah said...

ambaoi kak yatie..dah pandai main terjah2...aii jgn la akak terjah umah wan plak...mau tiap2 hari wan masak...sbb akka yatie..hehehhe

Mummy Dasy said...

cam sedap bubur lambuk tu hehehe

genny da bomb said...

cikda- kakakaka..bukan hang ja..aku pun sama la..bukan sentiasa kemas pun umah aku haaa

sujaihah - wan..kena be ready ja la..kekekek

mummy dasy - mummy..bila plak ni bubur kacang jadi bubur lambuk ni ekkekeke...

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino